,

Σούπερ φυσική συνταγή κρέμας νυχτός

Δοκίμασε αυτή τη φυσική συνταγή για να φτιάξεις τη δική σου αντιρυτιδική κρέμα νύχτας από λουλούδια κρίνου και αιθέρια έλαια για κανονικές και ξηρές

Δοκίμασε αυτή τη φυσική συνταγή για να φτιάξεις τη δική σου αντιρυτιδική κρέμα νύχτας από λουλούδια κρίνου και αιθέρια έλαια για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες(Πηγή: Μυστικά Ομορφιάς του Κώστα Αλτάνη).

Τα υλικά που θα χρειαστείς

Advertisment

3 κ.σ. κερί από μέλισσα
2 κ.γ. αφέψημα από λουλούδια κρίνου
2 κ.γ. ροδόνερο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. λάδι από κουκούτσια σταφυλιού
1 κ.γ. σκόνη από αποξηραμένα ροδοπέταλα
4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
(τα περισσότερα θα τα βρεις σε ομοιοπαθητικά φαρμακεία ή σε καταστήματα βοτάνων)

Η εκτέλεση της συνταγής

Λιώσε το κερί μαζί με το λάδι από σταφύλια σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, σε αντικολλητικό σκεύος. Βγάλε τα από τη φωτιά και ρίξε αμέσως όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακάτεψε μέχρι να κρυώσει αρκετά και ενώ είσαι στη διαδικασία αυτή πρόσθεσε τελευταίο το αιθέριο έλαιο. Αποθήκευσε σε φιμέ βαζάκι.

Advertisment

Πώς θα σε ωφελήσει

Το κερί είναι η βάση που κρατά ομοιογενή την κρέμα και πλούσιο σε ιχνοστοιχεία. Ο κρίνος και το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού έχουν ισχυρές αντιρυτιδικές ιδιότητες. Το ροδόνερο, το μέλι και τα ροδοπέταλα είναι μαλακτικά και βοηθούν στην ελαστικότητα της επιδερμίδας. Τέλος, η λεβάντα λειτουργεί ως αντισηπτικό και παράγοντας διείσδυσης.

Τρόπος χρήσης

Το βράδυ σε καθαρό πρόσωπο άπλωσε το μείγμα στο λαιμό, στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια. Σημαντικό είναι να ανοίγεις τις ρυτίδες έτσι ώστε το υλικό να εισχωρήσει βαθύτερα. Η διάρκεια ζωής της κρέμας είναι 2-4 εβδομάδες.

Συμβουλή του ειδικού

Σε ηλικίες άνω των 40, η κρέμα αυτή μπορεί να καλύψει και τις ανάγκες της επιδερμίδας για ενυδάτωση, αρκεί να προσθέσεις μία κουταλιά της σούπας σιτέλαιο και να μειώσεις το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού στο μισό. Έτσι, το προϊόν είναι αντιρυτιδικό για πρόσωπο και μάτια, για όλο το 24ωρο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση