,

4 φυσικοί τρόποι να μειώσουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Συνιστούν οι μαύροι κύκλοι σοβαρό πρόβλημα υγείας; Όχι, αλλά φυσικά δεν είναι κάτι που θέλουμε να έχουμε και νιώθουμε ότι προδίδουν πόσο κουρασμένοι, μεγαλύτεροι

4 φυσικοί τρόποι να μειώσουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Συνιστούν οι μαύροι κύκλοι σοβαρό πρόβλημα υγείας; Όχι, αλλά φυσικά δεν είναι κάτι που θέλουμε να έχουμε και νιώθουμε ότι προδίδουν πόσο κουρασμένοι, μεγαλύτεροι ή μη υγιείς είμαστε.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι – τόσο φυσικοί όσο και φαρμακευτικοί – με τους οποίους μπορούμε να ξεφορτωθούμε ή έστω να μειώσουμε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Αν και καμία από αυτές τις θεραπείες δεν είναι μόνιμη, με επανάληψη και συνέπεια, μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Advertisment

Γιατί έχουμε μαύρους κύκλους

Αν και κυρίως προκαλούνται από την κούραση, υπάρχουν και άλλες αιτίες:

– Αλλεργίες

– Αλλεργική ρινίτιδα

Advertisment

– Έκζεμα

– Δερματίτιδα

– Κληρονομικότητα

– Αποχρωματισμός της επιδερμίδας

– Έντονη τριβή στην περιοχή των ματιών

Μια άλλη αιτία των μαύρων κύκλων είναι η φυσική διαδικασία της γήρανσης. Όταν μεγαλώνουμε, τείνουμε να χάνουμε λίπος και κολλαγόνο και η επιδερμίδα μας συχνά λεπταίνει. Αυτό κάνει πιο εμφανή τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια.

Πώς να ξεφορτωθούμε με φυσικό τρόπο τους μαύρους κύκλους

Ροδόνερο

Το ροδόνερο μπορείτε να το βρείτε στην αγορά, είναι αρκετά διαδεδομένο. Χρησιμοποιήστε βαμβάκι και βυθίστε το στο ροδόνερο. Τοποθετήστε τα πάνω στα μάτια σας με κλειστά βλέφαρα. Θα νιώσετε μια καταπραϋντική επίδραση και η επιδερμίδα σας θα ενυδατωθεί.

Αμυγδαλέλαιο και βιταμίνη Ε

Οι ειδικοί των φυσικών θεραπειών συστήνουν να φτιάχνουμε ένα μείγμα από αμυγδαλέλαιο και βιταμίνη Ε και στη συνέχεια κάντε απαλό μασάζ με το μείγμα πάνω στους μαύρους κύκλους. Το πρωί, πλύνετε την περιοχή με κρύο νερό.

Βιταμίνη Κ

Μια έρευνα του 2015 έδειξε ότι η τοποθέτηση ενός μείγματος που περιείχε συνδυασμό καφεΐνης και βιταμίνης Κ κάτω από τα μάτια είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων.

Χυμός από πατάτα

Η πατάτα έχει φυσικές λευκαντικές ιδιότητες και βοηθά την περιοχή εκείνη του δέρματος να αποχρωματιστεί. Επίσης βοηθά έως ένα βαθμό και με το οίδημα. Αφού τρίψετε 1 μαλακιά πατάτα, βυθίστε ένα κομμάτι βαμβάκι μέσα στο χυμό που υα βγάλει και τοποθετήστε το προσεκτικά πάνω σε κλειστά μάτια. Θέλουμε το βαμβάκι να φτάνει να καλύπτει τους μαύρους κύκλους. Αφήστε το για 10 λεπτά και μετά ξεβγάλτε.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.healthline.com/health/how-to-get-rid-of-dark-circles-permanently#remedies

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση