Τα 10 απλούστερα οφέλη του διαλογισμού

Ο διαλογισμός έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια που αναζητούν την εσωτερική ειρήνη, την φώτιση και ένα διάλειμμα από το στρες της καθημερινής ζωής. Ωφελεί

Ο διαλογισμός έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια που αναζητούν την εσωτερική ειρήνη, την φώτιση και ένα διάλειμμα από το στρες της καθημερινής ζωής. Ωφελεί το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα κατά πολλούς τρόπους. Παρακάτω είναι οι 10 πιο σημαντικές θετικές επιδράσεις του διαλογισμού:

1. Θεωρείται ότι προωθεί την καρδιακή υγιεινή επιβραδύνοντας τους ρυθμούς της καρδιάς και τον ρυθμό της αναπνοής, καθώς και αυξάνουν την ροή του αίματος προς την καρδιά. Αυτή η δράση πιστεύεται ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει την ικανότητα για άσκηση και μειώνει το στρες. Όλα αυτά προάγουν την καρδιακή ευεξία.

Advertisment

2. Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει άτομα με χρόνιες ασθένειες να διαχειριστούν την πάθηση τους, μειώνοντας τα επίπεδα του άγχους, κάτι που είναι γνωστό ότι οδηγεί σε υγιέστερο μυαλό και σώμα.

3. Η άσκηση του μυαλού και του σώματος σε τακτική βάση μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος τονώνοντας την ροή του αίματος, προκαλώντας χαλάρωση και βοηθώντας το σώμα να αποβάλει τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν κυτταρικές βλάβες.

4. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο διαλογισμός μειώνει την αντίδραση ενός ατόμου στον πόνο. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για άτομα με χρόνιες ημικρανίες, ινομυαλγία ή άλλες παθήσεις στις οποίες υπάρχει έντονη δυσφορία.

Advertisment

5. Τα άτομα που διαλογίζονται σε τακτική βάση μπορεί να διαπιστώσουν ότι έχει βελτιωθεί ο αυτό-σεβασμός τους και έχουν μια θετικότερη άποψη για τη ζωή. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά φυσιολογικών παραγόντων, όπως τα αυξημένα επίπεδα σεροτονίνης, καθώς και μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για τον εαυτό του που απορρέει από την ενδοσκόπηση.

6. Οι άνθρωποι με φόβους και φοβίες μπορεί να ευεργετηθούν από τον διαλογισμό, δεδομένου ότι η άσκηση μυαλού-σώματος βοηθάει τα άτομα να επιλύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα.

7. Ο διαλογισμός έχει πολλά οφέλη για τους καριερίστες, καθώς μπορεί να αύξηση την δημιουργικότητα, να ενισχύσει την ικανότητα ενός ατόμου να συγκεντρωθεί και να βελτιώσει την μνήμη. Επιπλέον, τα αντιστρές οφέλη του έχουν βοηθήσει επιχειρηματίες να μειώσουν την ένταση στον χώρο εργασίας για πολλά χρόνια τώρα.

8. Οι άνθρωποι που διαλογίζονται μπορεί να γίνουν πιο συμπονετικά άτομα, καθώς με την ενδοσκόπηση υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αυξηθεί η ενσυναίσθηση.

9. Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να εμβαθύνουν την πνευματική τους σύνδεση με το υψηλότερο τους «είναι» ή απλά να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση για την πνευματική τους πλευρά. Σήμερα, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν αυτή την πτυχή του εαυτού τους.

10. Ζώντας την στιγμή, βάζοντας στην άκρη τις ανησυχίες του παρελθόντος ή του μέλλοντος, είναι γνωστό ότι βοηθάει τους ανθρώπους να επιτύχουν μια πιο ολοκληρωμένη ύπαρξη. Η συγκέντρωση στο παρόν είναι αυτό που είναι ο διαλογισμός, έτσι οι άνθρωποι των οποίων τα μυαλά είναι συνεχώς απασχολημένα με ανησυχίες μπορεί να θέλουν να κάνουν μια δοκιμή.

dailyarticle.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση