,

ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

«Τα πιο πολύτιμα υπάρχοντα και οι μεγαλύτερες δυνάμεις σας είναι αόρατες και ασαφείς. Κανείς δεν μπορεί να τα πάρει. Μόνο εσείς μπορείτε να τα

«Τα πιο πολύτιμα υπάρχοντα και οι μεγαλύτερες δυνάμεις σας είναι αόρατες και ασαφείς. Κανείς δεν μπορεί να τα πάρει. Μόνο εσείς μπορείτε να τα δώσετε. Θα λάβετε αφθονία για τη προσφορά σας». – Κλέμεντ Στόουν

Τα Κλειδιά για τη Δύναμη είναι οι δραστικότεροι τρόποι για να κι­νητοποιήσετε τη δύναμη της αγάπης και να λάβετε τη ζωή που σας αξί­ζει. Είναι τόσο απλά και εύκολα, «παιχνιδάκι» ακόμα και για ένα παιδί. Κάθε κλειδί θα ξεκλειδώσει την τεράστια δύναμη μέσα σας.

Advertisment

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

καρδια λιμνη σουρεάλΓια να χρησιμοποιήσετε την αγάπη ως την ύψιστη δύναμη στη ζωή σας, πρέπει να αγαπάτε όπως δεν έχετε αγαπήσει ποτέ άλλοτε. Ερωτευ­τείτε τη ζωή! Όσο πολύ κι αν έχετε αγαπήσει στη ζωή σας, διπλασιάστε αυτό το συναίσθημα, πολλαπλασιάστε το επί δέκα, πολλαπλασιάστε τ« επί εκατό, επί χίλια, επί ένα εκατομμύριο φορές, γιατί αυτός είναι ο βαθμός της αγάπης που μπορείτε να νιώσετε! Δεν υπάρχει όριο, δεν υπάρ­χει «πλαφόν» στο μέγεθος της αγάπης που μπορείτε να νιώσετε, και βρί­σκεται όλη μέσα σας! Είστε φτιαγμένοι από αγάπη. Είναι η ίδια η ου­σία και η φύση η δική σας, της ζωής και του σύμπαντος· μπορείτε να αγαπήσετε πολύ περισσότερο απ’ όσο αγαπήσατε ποτέ μέχρι τώρα, πολύ περισσότερο απ’ όσο έχετε φανταστεί.

Όταν ερωτεύεστε τη ζωή, κάθε περιορισμός εξαφανίζεται. Καταρ­γείτε τους περιορισμούς στα χρήματα, την υγεία, την ευτυχία, μαζί με τα όρια της χαράς στις σχέσεις σας. Όταν ερωτεύεστε τη ζωή, δεν προ­βάλλετε αντίσταση, και ό,τι αγαπάτε εμφανίζεται σχεδόν άμεσα στη ζωή σας. Η παρουσία σας θα γίνεται αισθητή όταν μπαίνετε σε ένα δωμά­τιο. Οι ευκαιρίες θα συρρέουν στη ζωή σας, το πιο φευγαλέο σας άγγιγμα θα διαλύει την αρνητικότητα. Θα αισθάνεστε καλύτερα απ’ όσο πι­στεύατε ότι είναι δυνατόν. Θα ξεχειλίζετε από αστείρευτη ενεργητικότητα, έξαψη και μια άσβεστη όρεξη για ζωή. Θα αισθάνεστε ανάλαφρ01 σαν πούπουλο, σαν να ίπταστε στον αέρα, κι όλα όσα αγαπάτε θα είναι σαν να στοιβάζονται στα πόδια σας. Ερωτευτείτε τη ζωή, ελευθερώστε τη δύναμη μέσα σας, και θα γίνετε απεριόριστοι και ανίκητοι!

Λοιπόν, πώς ερωτεύεστε τη ζωή; Με τον ίδιο τρόπο που ερωτεύεστε ένα άτομο: λατρεύετε τα πάντα πάνω του! Ερωτεύεστε ένα άτομο βλέπο­ντας μόνο αγάπη, ακούγοντας μόνο αγάπη, μιλώντας μόνο γι’ αγάπη και νιώθοντας αγάπη με όλη σας την καρδιά! Κι αυτός ακριβώς είναι ο τρό­πος με τον οποίο χρησιμοποιείτε την ύψιστη δύναμη της αγάπης για να ερωτευτείτε τη ζωή.

Advertisment

Ό,τι κι αν κάνετε, όπου κι αν βρίσκεστε στη διάρκεια της μέρας, ανα­ζητήστε τα πράγματα που αγαπάτε. Μπορείτε να ψάξετε για την τεχνο­λογία και τις εφευρέσεις που σας σαγηνεύουν. Ψάξτε για κτίρια που σας αρέσουν, αυτοκίνητα και δρόμους που σας γοητεύουν, καφέ, εστιατόρια και καταστήματα που σας θέλγουν. Περπατήστε σε ένα δρόμο ή μέσα σε ένα κατάστημα, με την πρόθεση να βρείτε όσο το δυνατόν περισσό­τερα πράγματα που να σας αρέσουν. Ψάξτε για πράγματα που σας ευχαριστούν σε άλλους ανθρώπους. Ψάξτε για ό,τι αγαπάτε στη φύση: πουλιά, δέντρα, λουλούδια, αρώματα και χρώματα. Δείτε αυτά που αγαπάτε Ακούστε αυτά που αγαπάτε. Μιλήστε γι’ αυτά που αγαπάτε.

Σκεφτείτε αυτά που αγαπάτε. Μιλήστε γι’ αυτά που αγαπάτε. Κάντε αυτά που αγαπάτε να κάνετε. Επειδή, όταν κάνετε όλα αυτά τα πράγμα­τα, αισθάνεστε αγάπη.

Μιλήστε για τα πράγματα που αγαπάτε στο σπίτι σας, στην οικογέ­νεια σας, στο ταίρι σας, στα παιδιά σας. Μιλήστε για τα πράγματα που αγαπάτε στους φίλους σας. Πείτε τους τι αγαπάτε σ’ αυτούς. Μιλήστε για τα πράγματα που σας αρέσει να αγγίζετε, να μυρίζετε, να γεύεστε.

Πείτε στο νόμο της έλξης τι σας τέρπει την κάθε μέρα, ξεχωρίζοντας τα πράγματα που αγαπάτε και νιώθοντας τα. Σκεφτείτε μόνο πόσο πολλή αγά­πη μπορείτε να εκπέμψετε σε μια μέρα, νιώθοντας τα πράγματα που αγα­πάτε. Όταν κατηφορίζετε το δρόμο, ψάξτε για τα πράγματα που σας αρέ­σουν σε άλλους ανθρώπους. Όταν κάνετε βόλτα στα μαγαζιά, ψάξτε για τα πράγματα που σας γοητεύουν. Πείτε «Λατρεύω αυτό το σύνολο», «Λατρεύω αυτά τα παπούτσια», «Λατρεύω το χρώμα των ματιών αυτού του ανθρώπου», «Λατρεύω τα μαλλιά αυτού του ανθρώπου», «Λατρεύω το χαμόγελο αυτού του ανθρώπου», «Λατρεύω αυτά τα καλλυντικά», «Λατρεύω αυτή τη μυρω­διά», «Λατρεύω αυτό το μαγαζί», «Λατρεύω αυτό το τραπέζι, τη λάμπα, το καναπέ, το χαλί, το ηχοσύστημα, το παλτό, τα γάντια, τη γραβάτα, το καπέλο, το κόσμημα», «Λατρεύω το άρωμα του καλοκαιριού», «Λατρεύω τα δέντρα το φθινόπωρο», «Λατρεύω τα ανοιξιάτικα λουλούδια», «Λατρεύω αυ­τό το χρώμα», «Λατρεύω αυτό το δρόμο», «Λατρεύω αυτή την πόλη».

Ψάξτε για τα πράγματα που αγαπάτε σε κάθε είδους καταστάσεις, συμ­βάντα και περιστάσεις και νιώστε τα πραγματικά. «Λατρεύω να δέχομαι τέ­τοια τηλεφωνήματα». «Με ενθουσιάζουν τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύ­ματα». «Τρελαίνομαι να μαθαίνω τόσο καλά νέα». «Μ’ αρέσει αυτό το τρα­γούδι». «Λατρεύω να βλέπω ευτυχισμένους ανθρώπους». «Τρελαίνομαι να γελάω μαζί με άλλους». «Μ’ αρέσει να οδηγώ για τη δουλειά ακούγοντας μουσική». «Λατρεύω να μπορώ να χαλαρώνω στο τρένο ή το λεωφορείο». «Αγαπώ τα φεστιβάλ στην πόλη». «Λατρεύω τις γιορτές». «Αγαπώ τη ζωή». Ψάξτε σε κάθε τομέα για τα πράγματα που αγαπάτε, πράγματα που ζε­σταίνουν την καρδιά σας, και νιώστε τη βαθύτερη αγάπη που μπορείτε.

Αν δεν αισθάνεστε καλά και θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που αι­σθάνεστε ή αν επιθυμείτε να ενισχύσετε τα καλά σας συναισθήματα, ξε-κλέψτε ένα δυο λεπτά για να ανατρέξετε σε μια νοερή λίστα όλων όσα πραγματικά λατρεύετε. Μπορείτε να το κάνετε ενόσω ντύνεστε το πρωί, περπατάτε, οδηγείτε ή ταξιδεύετε. Είναι τόσο απλό, κι όμως η επίδρα-°1 που θα έχει στη ζωή σας είναι εκπληκτική.

Φτιάξτε μια γραπτή λίστα με καθετί που αγαπάτε – μια λίστα την οποία σας συμβουλεύω να συντάσσετε στην αρχή κάθε μήνα, κι έπειτα τουλάχιστον κάθε τρίμηνο. Συμπεριλάβετε τα μέρη που αγαπάτε, τις πόλεις, τις Χώρες, τους ανθρώπους, τα χρώματα, τα στιλ, τις ιδιότητες στους ανθρώπους, τις εταιρείες, τις υπηρεσίες, τα σπορ, τους αθλητές, τη μουσική, τα ζώα, τα λουλούδια, τα δέντρα που αγαπάτε. Καταγράψτε όλα τα υλικά

πράγματα που αγαπάτε, απ’ όλα τα διαφορετικά είδη ρούχων, σπιτιών, επί­πλων, βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων, αυτοκινήτων, ηλεκτρικών συσκευ­ών μέχρι όλα τα διαφορετικά είδη φαγητού που αγαπάτε. Σκεφτείτε όλα τα πράγματα που σας ευχαριστεί να κάνετε και καταγράψτε τα, να χόρευε- > τε, να παίζετε κάποιο άθλημα, να πηγαίνετε σε γκαλερί, σε κονσέρτα, σε πάρτι, για ψώνια· καταγράψτε τις αγαπημένες σας ταινίες, τους αγαπημένους σας προορισμούς για διακοπές, τα αγαπημένα σας εστιατόρια.

Δουλειά σας είναι να αγαπάτε καθημερινά όσο περισσότερο γίνεται. Αν καταφέρετε απλά να αγαπάτε, να λατρεύετε όλα όσα μπορείτε σήμε­ρα, να αναζητήσετε τα πράγματα που αγαπάτε και να τα νιώσετε, να αποστρέψετε το πρόσωπο από τα πράγματα που δεν αγαπάτε, κάθε σας αύριο θα ξεχειλίζει από την ανείπωτη ευτυχία όλων αυτών που επιθυ­μείτε και αγαπάτε.

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ

Πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση για να αισθάνεστε την αγάπη σε καθετί γύρω σας. Πρέπει να έχετε επίγνωση για καθετί που υπάρχει γύ­ρω σας να αγαπήσετε, διαφορετικά θα χάνετε πράγματα. Πρέπει να εί­στε σε επιφυλακή για να ακούτε τους ήχους που αγαπάτε. Πρέπει να εί­στε σε επιφυλακή για να συλλαμβάνετε τα υπέροχα αρώματα των λου­λουδιών καθώς τα προσπερνάτε. Πρέπει να είστε σε εγρήγορση για να γεύεστε πραγματικά το φαγητό που τρώτε και να νιώθετε στο ακέραιο τις γεύσεις. Αν κατεβαίνετε ένα δρόμο απορροφημένοι στις σκέψεις που κλωθογυρίζουν στο κεφάλι σας, χάνετε τα πάντα γύρω σας. Και πολύ συ­χνά, αυτό ακριβώς συμβαίνει στους ανθρώπους. Αυτοϋπνωτίζονται ακού­γοντας τις σκέψεις μέσα στο κεφάλι τους, ώσπου καταλήγουν σε ένα εί­δος αποχαύνωσης και δεν αντιλαμβάνονται τίποτα γύρω τους.

Σας έχει τύχει ποτέ να περπατάτε στο δρόμο και ξαφνικά να φωνά­ξει το όνομα σας ένας καλός φίλος και να τιναχτείτε επειδή δεν τον εί­χατε δει; Ή μπορεί να είδατε εσείς μια φίλη και να χρειάστηκε να τη φωνάξετε κάμποσες φορές, μέχρι να τιναχτεί ξαφνιασμένη και να σας δει; Φωνάζοντας το όνομα της την ξυπνήσατε, γιατί δεν είχε επίγνωση ότι βρισκόταν έξω στο δρόμο, αντίθετα ήταν χαμένη σε ένα είδος νάρ­κωσης, ακούγοντας τις σκέψεις μέσα στο κεφάλι της. Σας έχει τύχει πο­τέ να ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο κι άξαφνα να κοιτάξετε γύρω σας και να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε πλησιάσει στον προορισμό σας, αλ-*ό δε θυμάστε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής; Είχατε υπνωτίσει τον εαυτό σας ακούγοντας τις σκέψεις σας, κι ήσασταν χαμένοι σε νάρ­κωση.

Τα καλά νέα είναι ότι όσο περισσότερη αγάπη εκπέμπετε, τόσο πε­ρισσότερο έχετε επίγνωση του περιβάλλοντος σας! Η αγάπη φέρνει την πλήρη επαγρύπνηση. Όσο καταβάλλετε συνειδητή προσπάθεια να εντο­πίζετε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα γύρω σας που σας ευαρεστούν, θα αποκτάτε μεγαλύτερη συναίσθηση.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Ένας τρόπος για να μείνετε σε επαγρύπνηση είναι να ξεγελάτε το μυαλό σας με ερωτήσεις όπως «Τι μπορώ να δω που μου αρέσει;», «Πο­σά πράγματα μπορώ να εντοπίσω που με θέλγουν;», «Τι άλλο ύπαρχε1 που με γοητεύει;», «Τι άλλο βλέπω που με συνεπαίρνει;», «Τι μπορώ να δω που με παθιάζει;», «Υπάρχει κάτι απ’ αυτά που αγαπώ εδώ;», μπορώ να ακούσω που με τέρπει;». Όταν θέτετε στον εαυτό σας τέτοια ερωτήματα, ο νους σας καταπιάνεται αμέσως με την προσπάθεια να σας δώσει τις απαντήσεις. Διακόπτει αμέσως όλες τις άλλες σκέψεις προκειμένου να βρει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας.

Το μυστικό είναι να επαναφέρετε τακτικά αυτές τις ερωτήσεις στο μυα­λό σας. Όσο περισσότερες ερωτήσεις μπορείτε να του κάνετε, τόσο πε­ρισσότερο θα αποκτάτε τον έλεγχο των σκέψεων σας. Ο νους σας θα συ­νεργάζεται μαζί σας και θα κάνει αυτό που θέλετε αντί να σας πολεμάει.

Μερικές φορές, αν δεν το έχετε υπό έλεγχο, το μυαλό σας αναπτύσ­σει ιλιγγιώδη ταχύτητα, απειλώντας να εκτροχιαστεί, σαν φορτηγό τρέ­νο που κατεβαίνει μια απόκρημνη βουνοπλαγιά χωρίς κανέναν στην κα­μπίνα του μηχανοδηγού. Εσείς είστε ο οδηγός του νου σας, γι’ αυτό τι­θασεύατε τον και κρατήστε τον απασχολημένο με τις εντολές σας, υπα­γορεύοντας του πού θέλετε να πάει. Ο νους σας παίρνει φόρα μόνο όταν τον αφήνετε ανεξέλεγκτο, χωρίς να του λέτε τι θέλετε να κάνει.

Ο νους σας είναι ένα πανίσχυρο και αξιοθαύμαστο εργαλείο που μπορείτε να αξιοποιήσετε, αλλά πρέπει να τον έχετε υπό έλεγχο. Αντί να του επιτρέπετε να σας αποσπά με ανεξέλεγκτες σκέψεις, τον θέλετε μάλλον για να σας βοηθά να εκπέμπετε αγάπη. Δε χρειάζεται πολύς χρόνος για να εκπαιδεύσετε το νου σας να εστιάσει στην αγάπη και, μόλις το πετύχετε, απλά παρατηρήστε τι συμβαίνει στη ζωή σας!

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

γυναικα χαρά συναισθήματαΓνωρίζω χιλιάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στις χειρότερες κατα­στάσεις που μπορείτε να διανοηθείτε, κι ωστόσο κατάφεραν να αλλά­ξουν ριζικά τη ζωή τους μέσω της ευγνωμοσύνης. Ξέρω για θαύματα που συντελέστηκαν σε προβλήματα υγείας τα οποία φαίνονταν ανίατα: νε­φρική ανεπάρκεια που ξεπεράστηκε, καρδιακά νοσήματα που

θεραπεύ­τηκαν, χαμένη όραση που ανακτήθηκε, καρκινικούς όγκους που συρρικνώθηκαν, οστά που ανασυστάθηκαν. Ξέρω για διαλυμένες σχέσεις που, μεταμορφώθηκαν ως δια μαγείας σε εκπληκτικές μέσω της ευγνωμοσύ­νης: αποτυχημένους γάμους που αποκαταστάθηκαν πλήρως, αποξενω­μένους συγγενείς που ξανάσμιξαν, γονείς που ξανάχτισαν τις σχέσεις τους με τους έφηβους γιους και κόρες τους, δασκάλους που μεταμόρφω­σαν μαθητές. Έχω δει ανθρώπους σε απόλυτη ένδεια να γίνονται πλού­σιοι μέσω της ευγνωμοσύνης· ανθρώπους που έσωσαν ετοιμόρροπες επι­χειρήσεις και άλλους που έγιναν πάμπλουτοι από τη μια στιγμή στην άλλη. Κάποιος κατόρθωσε από άστεγος να βρει δουλειά και σπίτι μέσα σε μία εβδομάδα. Έχω μάθει για ανθρώπους με κατάθλιψη που απέ­κτησαν εν ριπή οφθαλμού μια ζωή γεμάτη ευδαιμονία και ικανοποίηση μέσω της ευγνωμοσύνης. Ανθρώπους που υπέφεραν από άγχος και διά­φορες ψυχικές ασθένειες και ξαναβρήκαν την ψυχική τους ισορροπία χάρη στην ευγνωμοσύνη.

Κάθε σωτήρας που εμφανίστηκε στον κόσμο χρησιμοποίησε την ευ­γνωμοσύνη, επειδή όλοι γνώριζαν ότι είναι μια από τις υψηλότερες εκ­φάνσεις της αγάπης. Ήξεραν πως, όταν ήταν ευγνώμονες, ζούσαν σε πλήρη συμφωνία με το νόμο.

Κάθε φορά που αισθάνεστε ευγνώμονες, εκπέμπετε αγάπη, και ό,τι εκ­πέμπετε, αυτό λαμβάνετε. Είτε ευχαριστείτε κάποιο πρόσωπο είτε αισθάνεστε ευγνώμονες για ένα αμάξι, ένα δειλινό, τις διακοπές, ένα δώρο» ένα καινούριο σπίτι ή ένα συναρπαστικό γεγονός, εκπέμπετε αγάπη σε αυτά τα πράγματα, και θα λάβετε πίσω ακόμα περισσότερη χαρά, καλύτερη υγεία, περισσότερα χρήματα, νέες συναρπαστικές εμπειρίες, άλλες απίστευτες σχέσεις, καινούριες ευκαιρίες.

Δοκιμάστε το τώρα. Σκεφτείτε κάτι ή κάποιον για τον οποίο είστε ευ­γνώμονες. Θα μπορούσατε να διαλέξετε το πρόσωπο που αγαπάτε πε­ρισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο. Εστιάστε πάνω του και σκεφτείτε όλα τα πράγματα που αγαπάτε και για τα οποία είστε ευγνώμονες για το άτομο αυτό. Έπειτα, είτε μέσα στο κεφάλι σας είτε μεγα­λόφωνα, πείτε σε αυτό το πρόσωπο όλα αυτά τα πράγματα που αγαπά­τε και για τα οποία είστε ευγνώμονες, σαν να βρισκόταν εκεί μαζί σας. Πείτε του όλους τους λόγους για τους οποίους το αγαπάτε. Μπορείτε να αναπολήσετε συγκεκριμένες περιστάσεις ή στιγμές λέγοντας: «Θυμάσαι εκείνη τη φορά που…» Και καθώς θα το κάνετε, θα νιώσετε την ευγνωμοσύνη να πλημμυρίζει σιγά σιγά την καρδιά και το σώμα σας.

Η αγάπη που εκπέμψατε σ’ αυτή την απλή άσκηση πρέπει να επι­στρέψει και θα επιστρέψει σ’ εσάς μέσα στη σχέση, καθώς και στους άλ­λους τομείς της ζωής σας. Τόσο εύκολο είναι να εκπέμψετε αγάπη μέσω της ευγνωμοσύνης.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες. Οι ανακαλύψεις του άλλαξαν ολοκληρωτικά τον τρόπο με τον οποίο βλέ­πουμε το σύμπαν. Κι όταν ρωτήθηκε για τις μνημειώδεις ανακαλύψεις του, ο Αϊνστάιν θέλησε μόνο να ευχαριστήσει άλλους. Ένα από τα πλέ­ον λαμπρά μυαλά που έζησαν ποτέ ευχαριστούσε άλλους γι’ αυτά που του « είχαν χαρίσει» – εκατό φορές τη μέρα! Αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον εκατό φορές τη μέρα, ο Αϊνστάιν εξέπεμπε αγάπη. Είναι να απορεί κα­νείς που η ζωή του αποκάλυψε τόσο πολλά από τα μυστήρια της;

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ

Όταν νιώθετε ευγνώμονες για τα πράγματα που έχετε, όσο μικρά κι αν είναι, θα λάβετε περισσότερα όμοια τους. Αν είστε ευγνώμονες για τα χρήματα που έχετε, έστω κι αν είναι λίγα, θα λάβετε περισσότερα. Αν είστε ευγνώμονες για μια σχέση, ακόμα κι αν δεν είναι τέλεια, η σχέ­ση θα βελτιωθεί. Αν είστε ευγνώμονες για τη δουλειά που έχετε, κι ας μην είναι η δουλειά των ονείρων σας, θα σας προσφερθούν καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Επειδή η ευγνωμοσύνη είναι ο μεγάλος πολ­λαπλασιαστής της ζωής!

Η ευγνωμοσύνη ξεκινά με μια απλή λέξη -ευχαριστώ-, αλλά πρέπει να την αισθάνεστε με όλη σας την καρδιά. Όσο συχνότερα λέτε ευχαριστώ, τόσο περισσότερο θα το αισθάνεστε και τόσο μεγαλύτερη αγάπη θα εκπέμπετε. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της ευγνωμοσύνης στη ζωή σας, και με όλους εκπέμπετε αγάπη:

Νιώστε ευγνωμοσύνη για ό,τι έχετε λάβει στη ζωή σας (παρελθόν).

Νιώστε ευγνωμοσύνη για ό,τι λαμβάνετε στη ζωή σας (παρόν).

Νιώστε ευγνωμοσύνη γι αυτό που επιθυμείτε στη ζωή σας, σαν να το έχετε ήδη λάβει (μέλλον).

Αν δε νιώθετε ευγνώμονες για ό,τι έχετε λάβει και λαμβάνετε, δεν εκ­πέμπετε αγάπη, και συνεπώς δεν έχετε τη δύναμη να αλλάξετε καμία από τις τρέχουσες συνθήκες στη ζωή σας. Όταν νιώθετε ευγνωμοσύνη για ό,τι έχετε λάβει και συνεχίζετε να λαμβάνετε, αυτά τα πράγματα πολλαπλασιάζονται. Την ίδια στιγμή, η ευγνωμοσύνη σας φέρνει αυτό που επι­θυμείτε! Νιώστε ευγνωμοσύνη γι’ αυτά που θέλετε στη ζωή σας, σαν να τα έχετε λάβει, και ο νόμος της έλξης λέει ότι πρέπει να τα λάβετε.

Μπορείτε να διανοηθείτε ότι κάτι τόσο απλό όσο η ευγνωμοσύνη έχει τη δύναμη να πολλαπλασιάσει ό,τι αγαπάτε και να αλλάξει ολοκληρω­τικά τη ζωή σας;

Ένας διαζευγμένος άντρας, ο οποίος υπέφερε από κατάθλιψη και μοναξιά και επιπλέον έκανε μια δουλειά που απεχθανόταν, αποφάσισε να εφαρμόζει καθημερινά την αγάπη και την ευγνωμοσύνη έτσι ώστε να αλλάξει τη ζωή του. Άρχισε επιδεικνύοντας θετική διάθεση προς όποιον συναντούσε στη διάρκεια της μέρας. Έπειτα τηλεφώνησε σε παλιούς φί­λους και μέλη της οικογένειας του, και τους ξάφνιασε με το πόσο θετι­κός κι ευτυχισμένος ήταν. Άρχισε να είναι ευγνώμων για ό,τι είχε, μέχρι ακόμα και για το τρεχούμενο νερό. Και να τι συνέβη στη ζωή του μέσα σε 120 μέρες: όλα όσα απεχθανόταν στη δουλειά του άλλαξαν ως δια μαγείας.

Τώρα όχι μόνο τον γεμίζει ικανοποίηση, αλλά τον πηγαίνει και σε τόπους που ανέκαθεν ήθελε να επισκεφθεί. Έχει τις καλύτερες σχέ­σεις με όλα τα μέλη της οικογένειας του, πράγμα πρωτόγνωρο γι’ αυτόν. Εξόφλησε το αυτοκίνητο του κι έχει πάντα τα χρήματα που χρειάζεται. Χαίρεται τις μέρες του, ό,τι και να συμβαίνει. Κι έχει ξαναπαντρευτεί – την πρώτη του αγάπη από το γυμνάσιο!

Αν χρησιμοποιείτε την ευγνωμοσύνη λίγο, η ζωή σας θα αλλάξει λί­γο. Αν τη χρησιμοποιείτε πολύ και κάθε μέρα, η ζωή σας θα αλλάξει με τρόπους που δυσκολεύεστε να φανταστείτε τώρα. Γιατί η ευγνωμοσύνη δεν πολλαπλασιάζει απλά το καθετί στη ζωή σας, εξαλείφει και τα αρνη­τικά. Σε όποια αρνητική κατάσταση και αν βρεθείτε, πάντα μπορείτε να βρείτε κάτι για το οποίο να είστε ευγνώμονες και, με αυτό τον τρόπο, ενεργοποιείτε τη δύναμη της αγάπης που εξαλείφει την αρνητικότητα.

Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Η ευγνωμοσύνη οδήγησε τη μητέρα μου από τη βαθύτερη θλίψη στην ευτυχία. Η μητέρα και ο πατέρας μου ερωτεύτηκαν κυριολεκτικά με την πρώτη ματιά και μοιράστηκαν την πιο όμορφη ιστορία αγάπης, και κα­τόπιν γάμο, που έχω δει ποτέ. Ο θάνατος του πατέρα μου βύθισε τη μητέρα μου σε απέραντη λύπη, επειδή δεν άντεχε την απουσία του. Αλλά μέσα στην οδύνη και τη θλίψη της, η μητέρα μου άρχισε να αναζητά πράγματα για να νιώσει ευγνωμοσύνη. Πέρα από το να είναι ευγνώμων για όλα όσα είχε λάβει από τις δεκαετίες αγάπης και ευτυχίας με τον πατέρα μου, έψαχνε αυτά που θα την έκαναν ευγνώμονα στο μέλλον. Το πρώτο που βρήκε ήταν ότι τώρα μπορούσε να ταξιδέψει. Ήταν κάτι που ανέκαθεν ήθελε, αλλά δεν το έκανε όσο ζούσε ο πατέρας μου, επειδή εκείνος δεν υπήρξε ποτέ λάτρης των ταξιδιών. Και υλοποίησε το όνειρο της: έκανε ταξίδια, καθώς και πολλά άλλα πράγματα που ήθελε πάντα. Η ευγνωμοσύνη ήταν η γέφυρα που έβγαλε τη μητέρα μου από την απύθ­μενη οδύνη και τη βοήθησε να χτίσει μια καινούρια ζωή ευτυχίας.

Είναι αδύνατο να αισθάνεστε θλίψη ή οποιοδήποτε αρνητικό συναί­σθημα όταν είστε ευγνώμονες. Αν βρίσκεστε μέσα σε μια δύσκολη κα­τάσταση, ψάξτε κάτι για το οποίο να είστε ευγνώμων. Όταν βρείτε ένα πράγμα, ψάξτε γι’ άλλο ένα, κι έπειτα γι’ άλλο, επειδή κάθε πράγμα που βρίσκετε για το οποίο νιώθετε ευγνωμοσύνη αλλάζει την κατάσταση. Η ευγνωμοσύνη είναι η γέφυρα από τα αρνητικά συναισθήματα στην ενερ­γοποίηση της δύναμης της αγάπης!

Όταν σας συμβαίνει κάτι καλό μέσα στη μέρα, πείτε ευχαριστώ. Δεν έχει σημασία πόσο μικρό είναι, πείτε ευχαριστώ. Όταν βρίσκετε την τέ­λεση παρκαρίσματος, όταν ακούτε το αγαπημένο σας τραγούδι στο ραδιόφωνο, όταν πρασινίζει το φανάρι τη στιγμή που πλησιάζετε η βρίσκετε ελεύθερη θέση στο λεωφορείο ή τον ηλεκτρικό, πείτε ευχαριστώ Όλα αυτά είναι καλά πράγματα που λαμβάνετε από τη ζωή.

Νιώστε ευγνωμοσύνη για τις αισθήσεις σας: για τα μάτια σας που βλέπουν, για τα αφτιά σας που ακούν, για το στόμα σας που γεύεται, για τη μύτη σας που μυρίζει και για το δέρμα σας που σας επιτρέπει να νιώ­θετε. Νιώστε ευγνωμοσύνη για τα πόδια σας που σας επιτρέπουν να περ­πατάτε, για τα χέρια σας που χρησιμοποιείτε για να κάνετε σχεδόν τα πάντα, για τη φωνή σας που σας επιτρέπει να εκφράζεστε και να επι­κοινωνείτε με τους άλλους. Νιώστε ευγνωμοσύνη για το εκπληκτικό ανο­σοποιητικό σας σύστημα που εξασφαλίζει την υγεία σας ή σας θεραπεύ­ει και για όλα τα εσωτερικά σας όργανα που λειτουργούν άψογα ώστε να χαίρεστε τη ζωή. Νιώστε ευγνωμοσύνη για το μεγαλείο της ανθρώπι­νης νοημοσύνης σας που καμιά τεχνολογία στον κόσμο δεν μπορεί να αντιγράψει. Κάθε κομμάτι του σώματος σας είναι το μεγαλύτερο εργα­στήριο στον πλανήτη, και δεν υπάρχει τίποτα που να πλησιάζει, έστω, τη μεγαλειώδη λειτουργία του. Είστε ένα θαύμα!

Νιώστε ευγνωμοσύνη για το σπίτι σας, για την οικογένεια σας, για τους φίλους σας, για τη δουλειά σας, για τα κατοικίδια σας. Νιώστε ευγνωμο­σύνη για τον ήλιο, για το νερό που πίνετε, για το φαγητό που τρώτε και για τον αέρα που αναπνέετε· χωρίς κάποιο απ’ αυτά, δε θα είχατε ζωή.

Νιώστε ευγνωμοσύνη για τα δέντρα, για τα ζώα, για τις θάλασσες, για τα πουλιά, για τα λουλούδια, για τα φυτά, για τον ξάστερο ουρανό, για τη βροχή, για τα αστέρια, για το φεγγάρι, για τον πανέμορφο πλανήτη μας.

Είστε ευγνώμονες όταν κοιμάστε ήσυχα τη νύχτα; Ή παίρνετε αυτές τις νύχτες ως δεδομένες και σκέφτεστε τον καλό ύπνο μόνο όταν τον χάνετε;

Είστε ευγνώμονες για τους αγαπημένους σας όταν όλα πάνε καλά ή μιλάτε για τις σχέσεις μόνο όταν παρουσιάζονται προβλήματα;

Είστε ευγνώμονες για το ρεύμα όταν χρησιμοποιείτε κάποια συσκευή ή ανάβετε ένα φως; Ή το θυμάστε μόνο όταν υπάρχει διακοπή;

Είστε ευγνώμονες που ζείτε κάθε μέρα;

Κάθε δευτερόλεπτο ελεύθερου χρόνου είναι μια ευκαιρία για να νιώ­σετε ευγνωμοσύνη και να πολλαπλασιάσετε τα πράγματα που αγαπάτε στη ζωή σας. Παλιά πίστευα ότι ήμουν ευγνώμον άτομο, αλλά δεν ήξε­ρα τι είναι στην πραγματικότητα η ευγνωμοσύνη, μέχρι που άρχισα ου­σιαστικά να την ενεργοποιώ.

Αν οδηγώ το αυτοκίνητο μου ή περπατάω στο δρόμο, εκμεταλλεύο­μαι το χρόνο για να πω ευχαριστώ για καθετί στη ζωή. Ακόμα κι όταν πηγαίνω από την κουζίνα στο υπνοδωμάτιο μου, λέω ευχαριστώ. Λέω με όλη μου την καρδιά: «Ευχαριστώ για τη ζωή μου. Ευχαριστώ για την αρ­μονία. Ευχαριστώ για τη χαρά. Ευχαριστώ για την υγεία μου. Ευχαρι­στώ για τη διασκέδαση και για τον ενθουσιασμό. Ευχαριστώ για το θαύ­μα της ζωής. Ευχαριστώ για όλα τα υπέροχα και καλά στη ζωή μου»·

Γίνετε ευγνώμονες! Η ευγνωμοσύνη δε σας κοστίζει τίποτα, αλλά Ο’ ζει περισσότερο απ’ όλα τα πλούτη του κόσμου. Η ευγνωμοσύνη σας εμπλουτίζει με όλη την αφθονία της ζωής, επειδή το καθετί για το οποίο είστε ευγνώμονες πολλαπλασιάζεται!

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να κάνετε τον εαυτό σας να αισθανθεί καλύτερα για οποιοδήποτε θέμα στη ζωή σας, κι αυτός είναι να επινοήσετε παιχνίδια με τη φαντασία σας και να παίξετε. Το παιχνίδι είναι διασκέδαση κι έτσι, όταν παίζετε, νιώθετε πραγματικά καλά.

Κάποια στιγμή, σταματάμε να παίζουμε και να διασκεδάζουμε όπως κάναμε παιδιά, με αποτέλεσμα να ενηλικιωνόμαστε και να γινόμαστε σοβαροί απέναντι στη ζωή. Αλλά η σοβαρότητα έλκει σοβαρές καταστάσεις στη ζωή σας. Όταν παίζετε και διασκεδάζετε, αισθάνεστε πραγματικά καλά και -ιδού- η ζωή σας γεμίζει με πραγματικά καλές συγκυρίες.

Η ζωή υποτίθεται πως είναι διασκεδαστική. Παίξτε με το νόμο της έλξης, επινοήστε παιχνίδια με τη φαντασία σας, γιατί ο νόμος της έλξης δε γνωρίζει ούτε ενδιαφέρεται να μάθει αν φαντάζεστε και παίζετε ή αν πρόκειται για κάτι αληθινό. Ό,τι εκπέμπετε με τη φαντασία και τα συναισθήματά σας θα πραγματοποιηθεί!

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ

Πώς μπορείτε να παίξετε; Όπως παίζατε όταν ήσασταν παιδί, χρη­σιμοποιώντας δηλαδή τη φαντασία σας για να φτιάξετε φανταστικά παι­χνίδια.

Ας πούμε ότι είστε ποδηλάτης και θέλετε να ανακηρυχτείτε ο καλύ­τερος παγκοσμίως και να κερδίσετε στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλί­ας. Οι προπονήσεις πάνε καλά και οδεύετε προς τη νίκη, αλλά τότε σας διαγιγνώσκουν μια ασθένεια και σας δίνουν 40 τοις εκατό πιθανότητες επιβίωσης. Ενώ ακολουθείτε την ενδεδειγμένη θεραπεία, φαντάζεστε ότι συμμετέχετε στο Γύρο της Γαλλίας και κάνετε τον αγώνα της σας. Φαντάζεστε ότι το ιατρικό προσωπικό είναι η ομάδα των που έχει αναλάβει την τροφοδοσία σας σε κάθε σταθμό της διαδρομής Κάθε μέρα φαντάζεστε ότι συμμετέχετε σε προκριματική κούρσα και χρόνος σας γίνεται όλο και καλύτερος! Κερδίζετε τον αγώνα μαζί με την ιατρική σας ομάδα και νικάτε την ασθένεια.

Ένα χρόνο αφότου έχετε ανακτήσει πλήρως την υγεία σας, κερδίζε­τε στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας και εξακολουθείτε να κερδίζετε για εφτά συνεχόμενα χρόνια, για να ανακηρυχτείτε ο μοναδικός ποδηλάτης στην ιστορία που το κατόρθωσε! Αυτό ακριβώς έκανε ο Λανς Άρ­μστρονγκ! Χρησιμοποίησε τις πιο δύσκολες καταστάσεις σαν στηρίγμα­τα για να δημιουργήσει ένα φανταστικό παιχνίδι και να πραγματοποιή­σει το όνειρο του.

Ας πούμε ότι θέλετε να έχετε το καλύτερα «χτισμένο» σώμα στον κόσμο και να γίνετε διάσημος ηθοποιός στην Αμερική. Ζείτε σε ένα μι­κρό ευρωπαϊκό χωριό και προέρχεστε από μια οικογένεια που αγωνί­ζεται να τα βγάλει πέρα οικονομικά, αλλά εσείς εμμένετε στα όνειρα σας. Χρησιμοποιείτε τη ζωγραφιά ενός μυθικού ήρωα για να σμιλέψε­τε το σώμα σας και φαντάζεστε ότι κερδίζετε τον ευρωπαϊκό τίτλο του πρωταθλητή του μπόντι μπίλντινγκ. Αποσπάτε τη διάκριση εφτά φορές και αποφασίζετε ότι ήρθε ο καιρός να γίνετε διάσημος ηθοποιός. Ταξιδεύετε στην Αμερική, αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι έχετε τα προ­σόντα για ηθοποιός, και μάλιστα σας απαριθμούν τους λόγους για τους οποίους δε θα πραγματώσετε ποτέ το όνειρο σας. Αλλά εσείς έχετε φανταστεί ότι είστε διάσημος ηθοποιός· μπορείτε να νιώσετε την επιτυχία, μπορείτε να τη γευτείτε, ξέρετε ότι θα έρθει. Αυτό είναι που έκανε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ όταν κέρδισε εφτά φορές τον τίτλο του Mr. Olympia, για να γίνει κατόπιν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ.

Φανταστείτε ότι θέλετε να γίνετε σπουδαίος εφευρέτης. Στα παιδικά σας χρόνια, η διανοητική σας κατάσταση αμφισβητείται στο έπακρο· ‘ κατακλύζεστε κάθε τόσο από παραισθήσεις και εκτυφλωτικές λάμψεις φωτός. Δεν καταφέρνετε να τελειώσετε το πανεπιστήμιο και παραιτεί­στε από τη δουλειά σας λόγω νευρικού κλονισμού. Για να ξεφύγετε από τις σαρωτικές παρακρούσεις, παίρνετε τον έλεγχο του νου σας, δημιουρ­γώντας το δικό σας φανταστικό κόσμο. Εμπνευσμένος από την ιδέα ενός φωτεινότερου μέλλοντος, εστιάζετε τη φαντασία σας σε νέες εφευρέσεις. Συναρμολογείτε μια εφεύρεση ολοκληρωτικά στη φαντασία σας, αλλά­ζετε τη δομή της, κάνετε βελτιώσεις και φτάνετε μάλιστα στο σημείο να θέσετε σε λειτουργία το δημιούργημα σας, χωρίς ούτε καν ένα σχεδιά­γραμμα.

Δημιουργείτε ένα εργαστήριο στο μυαλό σας και χρησιμοποι­είτε τη φαντασία σας για να ελέγξετε τη νέα σας εφεύρεση για ατέλειες και φθορές, πριν μετατρέψετε την ιδέα σας σε χειροπιαστή κατασκευή. Αυτό έκανε ο Νικόλα Τέσλα για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες. Είτε ήταν ο κινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος, το ραδιό­φωνο, ο ενισχυτής, η ασύρματη επικοινωνία, ο φωτισμός φθορισμού, η ακτίνα λέιζερ, το τηλεχειριστήριο είτε οποιαδήποτε άλλη από τις τρια­κόσιες κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εφευρέσεις του, όλες ανεξαιρέτως αναπτύχτηκαν με αυτό τον τρόπο: μέσα από τη δύναμη τη; φαντασίας του.

Ό,τι κι αν είναι αυτό που επιθυμείτε, χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, επινοήστε παιχνίδια και παίξτε. Εκμεταλλευτείτε κάθε στήριγμα που μπορείτε να βρείτε για να σας βοηθήσει. Αν θέλετε να χάσετε βά­ρος ή να αποκτήσετε πιο όμορφο σώμα, δημιουργήστε παιχνίδια για να αισθάνεστε ότι έχετε ήδη αυτό το σώμα. Μπορείτε να περικυκλωθείτε από φωτογραφίες καλλίγραμμων ανθρώπων, αλλά μην ξεχνάτε το βα­σικό τέχνασμα: πρέπει να φαντάζεστε ότι είναι φωτογραφίες τον δικού σας σώματος! Πρέπει να φαντάζεστε και να νιώθετε ότι κοιτάζετε το δικό σας σώμα, όχι κάποιου άλλου.

Αν είστε υπέρβαρος ή ελλιποβαρής, και αυτή τη στιγμή είχατε το ιδα­νικό βάρος, πώς θα νιώθατε; Σίγουρα πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι νιώθε­τε τώρα. Στην πραγματικότητα, θα ήσασταν άλλος άνθρωπος. Θα περ­πατούσατε διαφορετικά, θα μιλούσατε διαφορετικά, θα φερόσασταν δια­φορετικά. Αλλάξτε τώρα, λοιπόν, τον τρόπο που περπατάτε, τον τρόπο που μιλάτε, τον τρόπο που φέρεστε. Συμπεριφερθείτε σαν να συμβαίνει ήδη! Δεν έχει σημασία τι είναι αυτό που επιθυμείτε· φανταστείτε πώς θα νιώθατε αν το είχατε και συμπεριφερθείτε ανάλογα μέσα στη φαντα­σία σας. Ό,τι φαντάζεστε και νιώθετε είναι αυτό που εκπέμπετε στο νό­μο της έλξης, και πρέπει να το λάβετε.

Ο Λανς Άρμστρονγκ, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Νικόλα Τέσλα – όλοι αυτοί οι άνθρωποι έπαιξαν με τη φαντασία τους κι ένιωθαν τα όνειρα τους με όλη τους την καρδιά. Οι φαντασιώσεις τους έγιναν τόσο πραγματικότητες γι’ αυτούς, ώστε μπορούσαν να αισθάνονται τα όνειρα τους και να ξέρουν ότι θα υλοποιηθούν. Δεν έχει σημασία πόσο άπιαστα σας φαίνονται τα όνειρα σας. Είναι πιο προσιτά για σας απ’ οτιδήποτε άλλο, επειδή έχετε μέσα σας όλη τη δύναμη για να τα φέρετε στη ζωή σας.

Στο μέλλον, θα δούμε ακόμα περισσότερες ανακαλύψεις για τη δύ­ναμη της φαντασίας μας. Οι επιστήμονες έχουν ήδη ανακαλύψει ειδικά κατοπτρικά κύτταρα που διεγείρουν τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου όταν φαντάζεστε ότι κάνετε κάτι όπως και όταν καταγίνεστε πραγματι­κά με τη συγκεκριμένη ενέργεια. Με άλλα λόγια, όταν εσείς απλώς παί­ζετε και φαντάζεστε αυτό που θέλετε να βιώσετε, ο εγκέφαλος σας αντα­ποκρίνεται άμεσα σαν να είναι αληθινό.

Αν μιλάτε για κάτι στο παρελθόν ή στο μέλλον, φαντάζεστε αυτά το πράγματα τώρα, αισθάνεστε αυτά τα πράγματα τώρα, συντονίζεστε σ αυτή τη συχνότητα τώρα, και αυτό είναι που λαμβάνει ο νόμος της έλ­ξης. Όταν φαντάζεστε το όνειρο σας, ο νόμος της έλξης το λαμβάνει τώ­ρα. Θυμηθείτε, για το νόμο της έλξης, δεν υφίσταται ο χρόνος. Υπάρχει μόνο αυτή η στιγμή στο παρόν.

Αν βιώνετε μια καθυστέρηση στη λήψη αυτού που επιθυμείτε, οφεί­λεται αποκλειστικά στο χρόνο που χρειάζεστε εσείς για να συντονιστεί­τε στη συχνότητα που βρίσκεται η επιθυμία σας. Και για να συντονιστείτε στην ίδια συχνότητα με την επιθυμία σας, πρέπει να νιώσει αγάπη σαν να έχει εκπληρωθεί ήδη τώρα! Όταν συντονιστείτε και μείνετε συντονισμένοι στην ίδια συχνότητα, εμφανίζεται αυτό που επιθυμείτε.

Όταν είστε πραγματικά συνεπαρμένοι από κάτι που έχει συμβεί και νιώθετε φανταστικά, αιχμαλωτίστε αυτή την ενέργεια και οπτικοποιήστε το όνειρο σας. Αρκούν φευγαλέες, έστω, στιγμές φαντασίας και οπτικοποίησης του ονείρου σας για να ενεργοποιήσετε τη δύναμη των εξημμένων συναισθημάτων σας και να ελκύσετε αυτό που επιθυμείτε! Αυτό είναι το παιχνίδι. Αυτή είναι η διασκέδαση. Αυτή είναι η χαρά να δημιουργείτε τη ζωή σας.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Το Κλειδί Της Αγάπης

 •  Για να χρησιμοποιήσετε την αγάπη ως την ύψιστη δύναμη στη ζωή σας, πρέπει-να αγαπάτε όπως δεν έχετε αγαπήσει ποτέ άλλοτε. Ερωτευτείτε τη ζωή!
 • Βλέπετε μόνο αγάπη, ακούτε μόνο αγάπη, μιλάτε μόνο γα αγάπη και νιώστε αγάπη με .όλη σας την καρδιά.
 • Δεν υπάρχει όριο, δεν υπάρχει «πλαφόν» στο μέγεθος της αγάπης που μπορείτε να νιώσετε, και βρίσκεται όλη μέσα σας! Είστε φτιαγμένοι από αγάπη.
 • Πείτε στο νόμο της έλξης τι σας τέρπει την κάθε μέρα, ξεχωρίζοντας τα πράγμα­τα που αγαπάτε και νιώθοντας τα.
 • Για να αλλάξετε τον τρόπο που αισθάνεστε ή να ενισχύσετε τα καλά σας συναισθή­ματα, φτιάξτε μια νοερή λίστα με όλα τα πράγματα που πραγματικά λατρεύετε.
 • Δουλειά σας είναι να αγαπάτε καθημερινά όσο περισσότερο γίνεται.
 • Να καταβάλλετε συνειδητή προσπάθεια για να εντοπίζετε γύρω σας όσο το δυνα­τόν περισσότερα πράγματα που αγαπάτε, όσο πιο πολύ μπορείτε, κάθε μέρα

Το Κλειδί Της Ευγνωμοσύνης

 • Κάθε φορά που αισθάνεστε ευγνώμονες, εκπέμπετε αγάπη
 • Νιώστε ευγνωμοσύνη για ό,τι έχετε λάβει στη ζωή σας (παρελθόν). Νιώστε ευγνωμοσύνη για ό,τι λαμβάνετε στη ζωή σας (παρόν). Νιώστε ευγνωμοσύνη γι’ αυτό που επιθυμείτε στη ζωή σας, σαν να το έχετε ήδη λάβει (μέλλον).
 • Η ευγνωμοσύνη θα πολλαπλασιάσει τα πάντα στη ζωή σας.
 • Η ευγνωμοσύνη είναι η γέφυρα από τα αρνητικά συναισθήματα στην ενεργοποίη­ση της δύναμης της αγάπης!
 • Για να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της ευγνωμοσύνης, εφαρμόστε την. Για οτι­δήποτε καλό σας συμβαίνει μέσα στη μέρα, πείτε ευχαριστώ. Όσο μικρό κι αν εί­ναι, εσείς πείτε ευχαριστώ.
 • Όσο μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη αισθάνεστε, τόσο περισσότερη αγάπη εκπέμπετε· και όσο περισσότερη αγάπη εκπέμπετε, τόσο περισσότερη λαμβάνετε.
 • Κάθε δευτερόλεπτο ελεύθερου χρόνου είναι μια ευκαιρία για να νιώσετε ευγνω­μοσύνη και να πολλαπλασιάσετε τα πράγματα που αγαπάτε στη ζωή σας.

Το Κλειδί Του Παιχνιδιού

 • Όταν παίζετε, αισθάνεστε πραγματικά καλά – και η ζωή σας γεμίζει με πραγμα­τικά καλές συγκυρίες. Η σοβαρότητα έλκει σοβαρές καταστάσεις.
 • Η ζωή υποτίθεται πως είναι διασκεδαστική!
 • Ο νόμος της έλξης δε γνωρίζει αν φαντάζεστε και παίζετε, συνεπώς ό,τι εκπέμπε­τε με τη φαντασία και το παιχνίδι σας θα γίνει αληθινό!
 • Ό,τι κι αν είναι αυτό που επιθυμείτε, χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, εκμεταλ­λευτείτε κάθε στήριγμα που μπορείτε να βρείτε, επινοήστε παιχνίδια και παίξτε.
 • Συμπεριφερθείτε σαν να το έχετε τώρα! Ό,τι φαντάζεστε και νιώθετε είναι αυτό που εκπέμπετε στο νόμο της έλξης, και πρέπει να το λάβετε.
 • Αν βιώνετε μια καθυστέρηση στη λήψη αυτού που επιθυμείτε, οφείλεται αποκλει­στικά στο χρόνο που χρειάζεστε εσείς για να συντονιστείτε στη συχνότητα που βρί­σκεται η επιθυμία σας.
 • Όταν είστε συνεπαρμένοι από κάτι που έχει συμβεί και νιώθετε φανταστικά, αιχμαλωτίστε αυτή την ενέργεια και οπτικοποιήστε το όνειρο σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Η Δύναμη” Εκδόσεις Λιβάνη

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου
Ξεπερνώντας την περιοριστική πεποίθηση του "δεν είμαι δημιουργικός/ή"
Υπάρχει μια πλευρά της προσωπικότητάς μας που παραμένει ξένη για εμάς, ενώ οι άλλοι μπορούν να τη δουν
Μαθαίνοντας να επιθυμούμε τα πράγματα όπως συμβαίνουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση