,

Απλά θυμήσου…

Άγγελε, μία παράξενη ηλιαχτίδα αρχίζει να μπαίνει στη ζωή μου καθώς σε ρωτώ και μου απαντάς σε πράγματα που ποτέ δεν θα μου έλεγε

Άγγελε, μία παράξενη ηλιαχτίδα αρχίζει να μπαίνει στη ζωή μου καθώς σε ρωτώ και μου απαντάς σε πράγματα που ποτέ δεν θα μου έλεγε κάποιος άνθρωπος, όσο φίλος μου και αν ήταν. Απάντησε μου στη σημαντική ερώτηση λοιπόν: «Αφού ισχυρίζεσαι ότι για να βρω το πλούτο, πρέπει εγώ να μπορέσω να κάνω τα μαγικά μου σε ένα κόσμο που εγώ διαμορφώνω γύρω μου, τότε λοιπόν, Πως θα μπορούσα να μάθω να προβάλω αυτό που θέλω στη πραγματικότητά μου;»

«Αιμίλε, υπάρχει ένα ΙΕΚ κάπου στην Αθήνα…» – «Άγγελε, σοβαρέψου γιατί το ζήτημα για εμένα είναι κρίσιμο, μπορεί σε λίγο να είμαι άστεγος, οπότε θα με φιλοξενήσεις σε κανένα σύννεφο.» -«Ω, κανένα πρόβλημα. Έχουμε πολύ χώρο σε κάποια, που δεν τα προτιμάμε βλέπεις, γιατί εκεί μέσα συνεχώς βρέχει.» -«Όχι, ένα ευάερο και ευήλιο θα μου δώσεις. Πρέπει να προσέχεις τους λιγοστούς πελάτες σου, που ανέχονται ακόμα τα αστεία σου».

Advertisment

-«Καλά, θα σου πω. Εσείς στο κόσμο σας τι κάνετε όταν θέλετε να αποκτήσετε κάτι που θα σας δώσει πλούτο;» -«Α, είναι πολύ εύκολη ερώτηση. Εμείς εδώ κάτω ακολουθούμε τη μέθοδο ΦΚΠ*, και βέβαια μετά είμαστε πολύ υποχρεωμένοι να κάνουμε τα θελήματα που μας λένε, όσο ψηλά και αν φτάσουμε. Ειδάλλως όσο καλοί και να είμαστε κάπου σαν αδέσποτα θα γυρίζουμε για κανένα κόκκαλο.» -«Φίλε μου Αιμίλιε ομολογώ ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να σκεφτώ δυσκολότερη μέθοδο υλοποίησης πλούτου. Για πες μου τώρα: Για να ακολουθείτε την μέθοδο που μου είπες, σίγουρα πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο. Σωστά;» -«Σωστά.»

-«Τι γνώμη έχεις λοιπόν για τον εαυτό σου;» -«Ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ότι δεν είμαι κάτι ιδιαίτερο που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο γύρω του.» -«Βλέπεις λοιπόν ότι μόνος σου ξέρεις την απάντηση. Ξέρεις ότι αν πιστεύεις ότι είσαι γαλόπουλο, τότε ποτέ δεν θα μπορέσεις να κάνεις πτήση σαν αετός. Ή με άλλα λόγια για να μπορέσεις να πετάξεις πρέπει πρώτα να πιστέψεις ότι είσαι αετός. Για αυτό και το γαλόπουλο πέταξε αφού πρώτα συνειδητοποίησε ότι είναι αετός.»

-«Για σταμάτα Άγγελε γιατί ξεχνάς ένα βασικό πραγματάκι: Το πουλί της ιστορίας λανθασμένα πίστευε ότι ήταν γαλόπουλο, ενώ στη πραγματικότητα ήταν αετός.» -«Και με σένα φίλε μου ακριβώς το ίδιο συμβαίνει. Και εσύ λανθασμένα πιστεύεις ότι είσαι ένας αδύναμος θνητός ενώ εγώ ξέρω και βλέπω ότι είσαι ένας πανίσχυρος αθάνατος, αφού εμείς οι δυο είμαστε το ίδιο.»

Advertisment

-«Άγγελε μου, συγνώμη που επιμένω αλλά με τρόπο αδιαμφισβήτητο ξέρω ότι είμαι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, που σε λίγα χρόνια θα πεθάνει.» -«Βλέπεις λοιπόν ότι το πρόβλημα ξεκινάει μέσα σου και στο πόσο πολύ βαθιά έχεις αναγάγει σε αξίωμα την αδυναμία σου;»

-«Άγγελε μου, αφού δεν καταλαβαίνεις θα σου αποδείξω ότι έχω δίκαιο λέγοντας το εξής απλό: Όσο και αν βρίσκομαι σε ευφορία, όσο και αν πιστεύω ότι έχω δυνάμεις, όσο βρίσκομαι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση που θα μπορούσα να βρεθώ δεν έχω καμμία δυνατότητα υλοποίησης, καμία δυνατότητα να κάνω μαγικά, να κάνω θαυμαστά πράγματα.»

-«Αιμίλιε, νομίζεις ότι δεν κάνεις τίποτα, διότι δεν βλέπεις ακόμα άμεσα τα αποτελέσματα των δράσεων σου στο φυσικό επίπεδο. Για πες μου, όταν προσπαθείς να κάνεις μία υλοποίηση, όσο καλύτερα μπορείς, ποιος πιστεύεις ότι είσαι;» -«Μα φυσικά αυτός που είμαι, ο Αιμίλιος» -«Εκεί φίλε μου είναι το σημείο κλειδί. Εάν ήσουν ένας πανίσχυρος αθάνατος ημίθεος θα μπορούσες να το έκανες;» -«Ε φυσικά, θέλει και ρώτημα; Τότε θα μπορούσα να έκανα τα πάντα!»

-«Άρα αυτό πρέπει να γίνεις. Ο Πραγματικός, παντοδύναμος Εαυτός σου! Αυτός δεν χρειάζεται να μάθει να προβάλει αυτό που θέλει στη πραγματικότητά σου, αυτός ήδη ξέρει πώς να το κάνει. Άρα όλο το θέμα είναι να ξανασυνδεθείς μαζί του, να ξαναγίνεις αυτός που πάντα ήσουνα.» -«Αμάν βρε Άγγελε, λίγα λεφτουδάκια σου ζήτησα και θα με βάλεις να γίνω σούπερμαν. Δε μου λες, δε μπορείς να πεις μια μαγική λεξούλα και εγώ αμέσως να μεταμορφωθώ;» -«Αιμίλιε, εάν ήταν απλά μία λέξη, θα σας την είχε ήδη πει ο Χριστός.»

-«Και δε μου λες, εγώ τι πρέπει να κάνω για να γίνω ο πραγματικός εαυτός μου; Γυμναστική, θρεπτική διατροφή, γιόγκα, διαλογισμό, μπάντζι τζάμπιγκ;»

-«Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου πως είναι μέσα στο φως ο πραγματικός σου εαυτός. Φαντάσου τον, σίγουρα είναι μία εξαίσια, παντοδύναμη και συνάμα αγαπημένη μορφή. Φαντάσου τώρα ότι είσαι αυτός. Αυτό που εσύ λες φαντασία, εγώ το λέω πραγματικότητα. Στη συνέχεια θα δεις τόσο περισσότερο τη ζωή σου να αλλάζει, όσο περισσότερο δρας από τη θέση αυτή. Μπορείς να το κάνεις 24 ώρες; Δοκίμασε το. Πειραματίσου να ζεις στο εξής τη ζωή σου όχι κάνοντας κάτι, αλλά όντας κάποιος, γιατί σημασία δεν έχει τι κάνεις , αλλά ποιος είσαι. Απλά θυμήσου…»

*ΦΚΠ: Φιλάμε κατ…. ποδιές

emmkopanakis.blogspot.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση