Πρόσεξε την παγίδα της Αυτολύπησης

Γράφει η Μαριλένα Τσαντήλα «Η μοίρα δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα επιλογής» – Γουίλιαμ Τζένινγκς ΜπραΐνAdvertisment Έχεις σκεφτεί πόσο χρόνο και ενέργεια σπαταλάς καθημερινά,

Γράφει η Μαριλένα Τσαντήλα

«Η μοίρα δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα επιλογής» – Γουίλιαμ Τζένινγκς Μπραΐν

Advertisment

Έχεις σκεφτεί πόσο χρόνο και ενέργεια σπαταλάς καθημερινά, σπαρταρώντας σαν ψάρι έξω απ’ το νερό, κατηγορώντας για τις συνθήκες και τις περιστάσεις που ζεις, τον εαυτό σου ή κάποιον άλλον;

Πόσες φορές συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να «μοιρολογεί» για τον τρόπο που σε μεγάλωσαν, για τις σπουδές που έκανες ή δεν έκανες; Για το σύντροφο που επέλεξες για σύζυγο ή για τον έρωτα που άφησες να φύγει; Για τις αποφάσεις που πήρες ή για εκείνες που δεν πήρες, ενώ σήμερα θεωρείς ότι έπρεπε; Μια καθημερινή, συνεχή αναφορά στο παρελθόν και με τελικό αποδέκτη παραπόνων και καταγγελιών τον εαυτό σου.

Τώρα σκέψου ποιο είναι το αποτέλεσμα που ακολουθεί; Στεναχώρια, ενοχές, θλίψη και ένα κατηγορητήριο να σε ακολουθεί. Αρνητικά συναισθήματα που φέρνουν, ελκύουν περισσότερες αρνητικές σκέψεις αυτό-ισοπέδωσης και όλο αυτό αναπαράγεται.

Advertisment

To συναίσθημα είναι δημιουργία

«Οι αμφιβολίες προδότες είναι, που μας κάνουν να χάνουμε συχνά ένα κέρδος, που αν τολμούσαμε θα ήταν καλό για μας» – Γουίλιαμ Σαίξπηρ

«Κι όμως, θα μου πεις συμβαίνουν και αρνητικά πράγματα ή γεγονότα στη ζωή μου και πως θα το αλλάξω;» Η διαδικασία είναι η εξής: έκπεμψε αγάπη τη στιγμή που φαντάζεσαι και αισθάνεσαι ότι έχεις αυτό που επιθυμείς. Θυμήσου ότι η μιζέρια, η γκρίνια, η ενοχή και όλα τα αρνητικά συναισθήματα οφείλονται στην απουσία αγάπης, άρα πρέπει να φανταστείς το αντίθετο από την αρνητική κατάσταση, αφού το αντίθετο της είναι η αγάπη. Για παράδειγμα για πρόβλημα υγείας που θέλεις να αποκατασταθεί, έκπεμψε αγάπη για το υγιές σώμα σου.

«Τα συναισθήματα σας είναι ο Θεός σας» – Καουντίλια

Άλλαξε το αρνητικό σε θετικό

«Η φαντασία, όπως έχει πει ο Αϊνστάιν, είναι πιο σημαντική απ’ τη γνώση». Γι’ αυτό και οι επιστήμονες, όλο και πιο πολύ, αποκαλύπτουν μέσω των ερευνών τους, ότι μ’ αυτή τη δύναμη, τη φαντασία, μπόρεσαν οι μεγαλύτεροι εφευρέτες και φιλόσοφοι να υλοποιήσουν τα επιτεύγματα τους. Ο οραματισμός αυτού που θέλεις, αυτού που επιθυμείς, την ίδια στιγμή που συναισθηματικά αισθάνεσαι σα να το’ χεις ήδη πετύχει, οδηγεί στην εκπλήρωση της επιθυμίας σου.

Μια δοκιμή θα σε πείσει. Αν επιθυμείς να αλλάξεις την κατάσταση της υγείας σας, είτε τα οικονομικά, τις σχέσεις ή κάποιον άλλο τομέα στη ζωή σου, η διαδικασία είναι η ίδια! Φαντάσου αυτού που επιθυμείς. Νιώσε την αγάπη σαν να το έχεις ήδη. Ζήσε στο μυαλό σου κάθε σκηνή και κατάσταση μ’ αυτό που επιθυμείς και νιώσε σα να το’ χεις. Αφιέρωσε δέκα λεπτά κάθε μέρα για να ζεις το όνειρο σου, σα να’ ναι ήδη πραγματικότητα. Συνέχισε μέχρι να νιώσεις ότι αυτό που επιθυμείς σου ανήκει, όπως το όνομα σου. Το μυστικό για την επιτυχία είναι, πως ακόμη κι όταν πετύχεις αυτό που επιθυμείς, οφείλεις να εκπέμπεις όσο περισσότερη αγάπη και καλά συναισθήματα μπορείς, γιατί όση περισσότερη αγάπη εκπέμπεις, τόσο γρηγορότερα θα λάβεις αυτό που επιθυμείς.

Όλη αυτή η διαδικασία θα σε φέρει έναν καινούριο κόσμο μαζί μ’ αυτό που φαντάστηκες.

Τότε είναι που καλείσαι να μείνεις μακριά απ’ τον «πειρασμό» να μην αντιμετωπίζεις αυτόν τον καινούριο κόσμο λέγοντας σ’ όλους γα το τραύμα που δε βελτιώνεται και να επανέλθεις στη γκρίνια, τη μιζέρια του παλιού σκοτεινού κόσμου που γνώριζες. Γιατί το Τζίνι αυτής της ζωής θα σου πει όταν μεμψιμοιρείς: «στις διαταγές σου» και θα σου δώσει αυτό που ζητάς… Στο ερώτημα κάποιου, για την υγεία σου, μπορείς να λες: «τώρα πια νιώθω πολύ καλύτερα και το σώμα μου το δείχνει αυτό» ή ακόμη κι αν είσαι τολμηρός «έχω την πλήρη αποκατάσταση στο τσεπάκι μου». Και έτσι είναι!

«Παραμένω αποφασισμένη να είμαι ευδιάθετη κι ευτυχισμένη σε όποια κατάσταση κι αν βρεθώ, γιατί η πείρα με δίδαξε ότι το μεγαλύτερο μέρος της ευτυχίας ή της δυστυχίας μας εξαρτάται από τη διάθεση μας και όχι από τις περιστάσεις της ζωής μας» – Μάρθα Ουάσιγκτον

 Copyright υλικού © Μαριλένα Τσαντήλα, για το LightWorker.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση