, , ,

Η ενεργειακή ζωή των φυτών. Συνέντευξη με τον Δρ. Korotkov

Ο Ρώσος φυσικός Δρ. Konstantin Korotkov είναι καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, συγγραφέας 4 βιβλίων και συγγραφέας άνω των 70

Ο Ρώσος φυσικός Δρ. Konstantin Korotkov είναι καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, συγγραφέας 4 βιβλίων και συγγραφέας άνω των 70 άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά φυσικής και βιολογίας. Κατέχει 12 πατέντες ευρεσιτεχνίας στη βιοφυσική και έχει παραδώσει διαλέξεις και ομιλίες σε πάνω από 25 χώρες.. Μέσω των τεχνολογικών του επιτευγμάτων έθεσε καινοτόμα πρότυπα για τη μελέτη του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου και άνοιξε τον δρόμο για μια νέα κατανόηση της πραγματικότητας.

Η ερευνητική ομάδα του Δρ. Korotkov δημιούργησε μια φωτογραφική μηχανή που όχι μόνο έχει την δυνατότητα να συλλαμβάνει τα ανθρώπινα και φυτικά ενεργειακά πεδία, αλλά και είναι σε θέση να καταγράψει την αποτελεσματικότητα ιατρικών θεραπειών για συγκεκριμένες παθήσεις. Το όνομά της είναι GDV και, όπως ο ίδιος ο Korotkov λέει, κάνει τις παλιές μηχανές τύπου Kirlian να μοιάζουν με ποδήλατο σε σύγκριση με μια Mercedes. Διαβάστε το άρθρο στο οποίο φωτογραφίζει την ανθρώπινη αύρα.

Advertisment

Παρακάτω σας παραθέτουμε μια καταπληκτική συνέντευξή του που παραχώρησε στην Αμερικάνικη ιστοσελίδα  spiritofmaat.com

Ερ: Είστε γνωστός ως ο παγκόσμιος ηγέτης της βιοηλεκτρογραφικής έρευνας. Πώς εμπλακήκατε σε αυτόν τον συναρπαστικό τομέα;

Δρ. Korotkov: Στα μέσα της δεκαετίας του 70, ήμουν ένας νεαρός ερευνητής και εργαζόμουν στον τομέα της  φυσικής πάνω σε διαφορετικές κβαντικές μεθόδους του στερεού υλικού. Παράλληλα, με ενδιέφεραν και διάφορες πτυχές της ανθρώπινης συνείδησης, και ειδικότερα η επίδραση της στους ανθρώπους και τον υλικό κόσμο. Ήμουν μέλος διαφόρων οργανισμών όπου το θέμα της φωτογραφίας τύπου Kirlian ήταν πολυσυζητημένο ως ένα νέο και συναρπαστικό εργαλείο, το οποίο προσέλκυε το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων αλλά και των λαϊκών ανθρώπων. Έτσι όταν ξεκίνησε ένα πρόγραμμα, πάνω σε αυτόν τον τύπο φωτογραφίας (Kirlian), στην  Ακαδημία των Επιστημών, προσφέρθηκα να συμμετάσχω. Αυτό, βέβαια, ήταν πάνω από είκοσι πέντε χρόνια πριν. Από τότε και ύστερα ασχολούμαι με αυτόν τον εκπληκτικό τομέα, όπου η μοντέρνα επιστήμη και η φυσική του εικοστού πρώτου αιώνα συσχετίζονται με την πνευματικότητα, και μάγοι φορώντας σακάκια και γραβάτες χειραγωγούν  την συνείδηση και τις ενέργειες του κόσμου μας.

Advertisment

ΕΡ: Με βάση την εμπειρία σας, πως θα εξηγούσατε και θα περιγράφατε τα ενεργειακά πεδία των έμβιων όντων;

Δρ. Korotkov: Το ενεργειακό πεδίο αποτελεί μια οργανωτική δομή για τον βιολογικό κόσμο. Η ιδέα αυτή εισήχθη στις αρχές του εικοστού αιώνα από τον Ρώσο επιστήμονα Alexander Gurvich, ο οποίος απέδειξε και παρουσίασε μέσω των πειραμάτων του πως οι μικροοργανισμοί  έχουν την ικανότητα να ανταλλάσουν φωτόνια και με αυτόν τον τρόπο να ρυθμίζουν τις δραστηριότητές τους. Πρότεινε, λοιπόν, την ιδέα πως τα πάντα συντονίζονται από ένα βιολογικό πεδίο.

Ερ: Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να ορίσετε τον όρο « βιολογικό πεδίο»;

Δρ. Korotkov: Πρόκειται για μια σύνθετη ενεργειακή δομή διαφορετικών πεδίων, φύσεων και προέλευσης. Υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικά και βαρυτικά πεδία, καθώς και μοριακά αλλά και, σε ορισμένο βαθμό, πεδία αγνώστων παραμέτρων. Έτσι, το βιολογικό πεδίο ενός έμβιου όντος, γνωστό και ως «αύρα», είναι μια αόρατη δομή που συσχετίζει την δραστηριότητά της για να δημιουργήσει ένα μοναδικό και ενοποιημένο σύστημα.

Ερ: Έχετε αναπτύξει μια εκπληκτική τεχνολογία στην κάμερα GDV, καταλαβαίνω πως η εν λόγω κάμερα καταγράφει και μετρά την αύρα των έμβιων όντων, πως γίνεται αυτό;

Δρ. Korotkov: Η τεχνολογία για τη μηχανή GDV που αναπτύξαμε, υλοποιήθηκε μετά από είκοσι χρόνια εντατικής έρευνας που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε την μηχανή αυτή καθώς και το λογισμικό που την υποστηρίζει. Η λειτουργία της κάμερας βασίζεται στην διέγερση εξαιρετικά αδύναμων εκπομπών φωτονίων και ηλεκτρονίων από το σώμα. Έτσι, λειτουργεί σε κβαντικό επίπεδο και ως εκ τούτου είναι δυνατόν να μας «πει» για το κβαντικό πεδίο ενός ανθρώπου ή ενός φυτού καθώς και για τις βιολογικές λειτουργίες τους. Το κβαντικό πεδίο είναι πολύ ευαίσθητο σε κάθε σωματική, συναισθηματική, ψυχική και πνευματική δραστηριότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που η κάμερα GDV είναι εξίσου ευαίσθητη στα διαφορετικά επίπεδα της λειτουργίας ενός οργανισμού. Η κάμερα, λοιπόν, δημιουργεί ένα υψηλής έντασης ηλεκτρικό πεδίο γύρω από την άκρη ενός δακτύλου ή κάποιου φυτού που τοποθετείται στην ειδική πλάκα οπτικών ινών του οργάνου. Το ηλεκτρικό πεδίο παράγει μια ορατή λάμψη γύρω από το αντικείμενο λόγω εκβαλλόμενων αερίων. Η εικόνα συλλαμβάνεται στιγμιαία σε έναν υπολογιστή και είναι δυνατόν να υποβληθούν σε επεξεργασία με ποικίλους τρόπους χρησιμοποιώντας το ιδιόκτητο λογισμικό μας.

: Πόσο διαφορετική είναι η κάμερα GDV από την παλαιότερης τεχνολογίας Kirlian;

Δρ. Korotkov: Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ακριβώς η ίδια με την διαφορά μεταξύ ενός ποδηλάτου και μιας Mercedes, και τα δύο είναι οχήματα επομένως και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεταφορά, αλλά με διαφορετικά αποτελέσματα. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη μέχρι σήμερα είναι η δυνατότητα να πραγματοποιούμε μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο, για πολυάριθμες θεραπείες για ασθένειες όπως ο καρκίνος και να καθορίζουμε ποια θεραπεία είναι η πλέον κατάλληλη για τον κάθε πελάτη (ή ασθενή ) . Αυτό επιτρέπει σε ερευνητή και πελάτη να παρατηρήσουν τυχόν ανισορροπίες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν την ευημερία του ατόμου που εξετάζεται, και διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την διάγνωση της αίτιας των υφιστάμενων ανισορροπιών ξεχωρίζοντας και τονίζοντας τις περιοχές του σώματος και τα εμπλεκόμενα όργανα. Τα απίστευτα αυτά συμπεράσματα για την διάγνωση και τη θεραπεία των φυσικών, συναισθηματικών, ψυχικών και πνευματικών καταστάσεων με εφαρμογές στην ιατρική, την ψυχολογία, την ηχοθεραπεία, την βιοφυσική, την γενετική, την εγκληματολογία, την γεωργία και την οικολογία – για να αναφέρουμε μερικά- κάνουν τώρα την αρχή.

Ερ: Έχει ειπωθεί πως μέσω της τεχνολογίας που έχετε αναπτύξει, ανοίγει ένας νέος δρόμος στην αντίληψη της πραγματικότητας. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για αυτό;

Δρ. Korotkov: Είναι αλήθεια. Ύστερα από έξι χρόνια εξερεύνησης της τεχνολογίας αυτής, πολλοί ερευνητές ανά τον κόσμο συνειδητοποίησαν πως πραγματικά δημιουργεί μια νέα οπτική της κατανόησης της πραγματικότητας. Παρόλο που σχεδόν ολόκληρος ο ιατρικός κλάδος εξακολουθεί να εξετάζει τη ζωή ως στερεές δομές, εμείς όμως έχουμε αλλάξει σκοπιά. Αντ’αυτού , το βλέπουμε ως ένα πλέγμα ενεργειών: έναν ιστό κινούμενων πεδίων που αλλάζουν και ενσωματώνουν όλα τα στοιχεία του περιβάλλοντός μας. Έναν ιστό που πεδίων που εξασφαλίζουν την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, μεταξύ ανθρώπων και περιβάλλοντος και μεταξύ ανθρώπων, φυτών και ζώων καθώς και ολόκληρης την νοόσφαιρας. Για αυτό και έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε τον κόσμο από μια άλλη σκοπιά- την σκοπιά των μεταβαλλόμενων ενεργειών!

Ερ: Πώς έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία αυτή σχετικά με τα φυτά;

Δρ. Korotkov: Η χρήση της στην μελέτη των φυτών έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Πριν από πολλά χρόνια, ο Αμερικάνικος τύπος δημοσίευσε φωτογραφίες τύπου Kirlian φυτών των οποίων ένα μέρος είχε αποκοπεί. Στις φωτογραφίες αυτές φαίνεται το «φαινόμενο του φύλλου φάντασμα» – η λάμψη δηλαδή που το περιέβαλε παρέμεινε και αντικατέστησε το χαμένο μέρος του φύλλου. Μετά από επαναλαμβανόμενες μελέτες για την αναπαραγωγή των δεδομένων αυτών, πολλοί ερευνητές, συμπεριλαμβανομένου και της ομάδας μας, συμπεράναμε πως το προαναφερθέν φαινόμενο είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ συγκεκριμένος τύπος συνεκτικής και συλλογικής εκπομπής από το ίδιο το φυτό. Από το γεγονός αυτό μπορούμε να πούμε πως τα φυτά έχουν μια εσωτερική και μυστική «ζωή» και ζουν εντός των εσωτερικών τους πεδίων, τα οποία συσχετίζουν την δραστηριότητα των διαφορετικών κυττάρων – τα μέρη του φυτού δηλαδή που του επιτρέπουν να είναι ολόκληρο. Έτσι, όταν για παράδειγμα οι χορτοφάγοι λένε πως δεν θέλουν να σκοτώσουν και να φάνε έμβια όντα, παραμελούν το γεγονός ότι σκοτώνουν και στη συνέχεια τρώνε εν ζωή φυτά. Τα φυτά έχουν την δική τους ζωή – αντιδρούν, επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και όλα τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό.

αύρα φυτό ενέργεια φύλο

Ερ: Μπορείτε σας παρακαλώ να περιγράψετε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και σημαντικές εμπειρίες σας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αυτή πάνω στα φυτά;

Δρ. Korotkov: Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες μας ήταν ένα πείραμα με σπόρους κατά την διάρκεια της μελέτης μας για την βιοηλεκτρογραφική λάμψη του κάθε φυτού. Μετρούσαμε σύνολα σπόρων κάθε έξι ώρες κατά την περίοδο της βλάστησης, και αρχικά η λάμψη που εξέπεμπαν ήταν εξαιρετικά αδύναμη. Στη συνέχεια σταδιακά η λάμψη δυνάμωνε. Όταν οι νεαροί βλαστοί εμφανίστηκαν από τους σπόρους η λάμψη έγινε πολύ φωτεινή και ισχυρή παρέμεινε έτσι για περίπου δώδεκα ώρες. Μετά το πέρας των ωρών αυτών η λάμψη αποδυναμώθηκε. Για μένα το πείραμα αυτό απέδειξε ότι είδαμε το δυναμικό της ενέργειας που εμπεριείχε ο σπόρος τις ώρες εκείνες. Όταν αυτός ο σπόρος ,λοιπόν, έφερε τη νέα ζωή στον κόσμο δημιουργήθηκε μια τεράστια έκρηξη ενέργειας, καθώς η βιοηλεκτρογραφική μας κάμερα μετρούσε και κατέγραφε τα συμβάντα.

αύρα φυτό ενέργεια

Ερ: Το ενεργειακό πεδίο ενός φυτού παρουσιάζει διακυμάνσεις; Και αν ναι, είναι αυτό ένδειξη σκέψης ή κάποιου συναισθήματος;

Δρ. Korotkov: Το πεδίο ενός φυτού κυμαίνεται εντονότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχουν τον δικό τους συγκεκριμένο κύκλο, ο οποίος είναι κατά πολύ ισχυρότερος από τον ανθρώπινο. Προφανώς δεν υπάρχουν σκέψεις. Τα φυτά δεν σκέφτονται, είναι όμως έμβια όντα – ζουν και αναπτύσσονται μόνο και μόνο επειδή αυτός είναι ο λόγος της ύπαρξης τους.

Ερ: Κατά τη γνώμη σας, τα φυτά είναι ικανά να ανταποκριθούν στην ανθρώπινη σκέψη, τα ανθρώπινα συναισθήματα και την δράση – όπως για παράδειγμα μια απειλητική κατάσταση ή στην αγάπη και την καλοσύνη;

Δρ. Korotkov: Ναι. Το γεγονός ότι ήμασταν σε θέση να καταγράψουμε και να μετρήσουμε τις αποκρίσεις των φυτών σε σχέση με διαφορετικά ανθρώπινα συναισθήματα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Πραγματοποιήσαμε ειδικά πειράματα κατά τα οποία κάναμε μετρήσεις πάνω στα φύλλα ενός φυτού τοποθετημένου σε δωμάτιο μέσα στο οποίο διάφοροι άνθρωποι δημιουργούσαν διαφορετικά συναισθήματα. Κατά την διάρκεια των πειραμάτων καταγράφηκαν μετρήσιμες αλλαγές στην βιοηλεκτρογραφική δραστηριότητα και στις εκπομπές του φυτού. Οι μετρήσεις αυτές έδειξαν αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ της επιρροής του κάθε συναισθήματος. Όταν το φυτό ήταν εκτεθειμένο σε επικίνδυνες προθέσεις και δονήσεις το ενεργειακό του πεδίο αποδυναμωνόταν σημαντικά. Αντιθέτως όταν οι προθέσεις ήταν θετικές το πεδίου του φυτού ισχυροποιήθηκε σημαντικά. Επομένως το γεγονός αυτό παραθέτει μια ακόμη ένδειξη ότι η αγάπη, η καλοσύνη και η φροντίδα αποτελούν τεράστιες δυνάμεις που δημιουργούνται από τους ανθρώπους και προκαλούν άμεση και εμφανή αντίδραση στα πεδία των φυτών. Μάλιστα, το ενεργειακό πεδίο αυτό επηρεάζει όλες τις περιβαλλοντικές καταστάσεις – τα φυτά, του άλλους ανθρώπους, το νερό – όλες τις συνθήκες γύρω μας.

Ερ: Τι μπορεί η δύναμη της ζωτικής ενέργειας ενός φυτού ή ενός ανθρωπίνου όντος να μας πει για την κατάσταση της υγείας του;

Δρ. Korotkov: Αρκετά από τα πειράματά μας έδειξαν μια καλή συσχέτιση της κατάστασης της υγείας των φυτών από τα βιοηλεκτρογραφικά τους πρότυπα. Εάν υπήρχε κάποια χρόνια ασθένεια ή ανισορροπία στο φυτό , θα αντικατοπτριζόταν πρώτη από όλα στο πεδίο του. Ανακαλύψαμε πως ένα άρρωστο φυτό εκπέμπει μια έντονα άνιση και περιορισμένη λάμψη. Σε μερικές περιπτώσεις η λάμψη αυτή πρακτικά εξαφανίζεται. Από την άλλη πλευρά τα ώριμα και υγιή φυτά έχουν μια πολύ ισχυρή ροή ενέργειας. Το φαινόμενο αυτό ισχύει και για τα ανθρώπινα όντα.

Ερ:  Κατά τη γνώμη σας, υπάρχει κάποιο είδος νοημοσύνης στο φυτικό βασίλειο που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε πνεύματα της φύσης, όπως στοιχειακά, νεράιδες ή ξωτικά;

Δρ. Korotkov: Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι υπάρχει κάποια μορφή νοημοσύνης ανάμεσα στον κόσμο των φυτών. Δεν πρόκειται για την νοημοσύνη ενός συγκεκριμένου φυτού ή δένδρου μεμονωμένα, αλλά τη συλλογική νοημοσύνη της χλωρίδας ως σύνολο – π.χ. των δασών. Σε κάθε φυσικό περιβάλλον μπορεί κανείς να αισθανθεί τα πνεύματα αυτά. Μπορείς να νιώσεις τα ξωτικά και τα στοιχειακά. Αυτό είναι το συλλογικό πνεύμα των δέντρων και των φυτών – ένα συλλογικό πνεύμα που τα καθιστά σύνολο.

κόσμος γη ειρήνη συναισθήματα ενέργεια

Ερ: Η συσκευή σας έχει την δυνατότητα να ανιχνεύει ποια φυτά και λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία διάφορων παθήσεων;

Δρ. Korotkov: Η κάμερά μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρεθούν φυτά ή λουλούδια τα οποία θα είναι πιο θετικά και ευεργετικά για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Αυτό συμβαίνει μέσω μια αλληλεπίδρασης μεταξύ του ενεργειακού πεδίου του κάθε φυτού και του ανθρώπινου όντος. Από τα ενεργειακά πρότυπα που βρίσκουμε στα πεδία των ανθρώπων και των φυτών έχουμε την δυνατότητα να καταλάβουμε πόσο θετική ή αρνητική θα ήταν η αλληλεπίδραση αυτή – ποιος είναι ο πομπός και ποιος ο δέκτης της ενέργειας και αν το φυτό θα απορροφήσει ενέργεια από τον άνθρωπο ή το αντίστροφο. Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η ενδοεπικοινωνία μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος, αφού μπορούμε να δούμε τα έργα του Θεού μόνο μέσα από τον κόσμο που μας περιβάλει, τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Ο ίδιος ο Θεός αποκαλύπτεται μέσα από τη φύση, μέσα από όλα αυτά που είναι γύρω μας. Αλλά κυρίως , αποκαλύπτεται στη γη – σε κάθε φυτό, σε κάθε λουλούδι του κόσμου μας είναι ένα μέρος της υπέρτατης Θεϊκής δύναμης. Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και των φυτών είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι του θεϊκού σχεδίου. Γίνεται προφανές πως είμαστε όλοι και όλα ενωμένοι. Μαζί αποτελούμε έναν οργανισμό που αποκαλούμε Γη. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένα μοναδικό σύστημα που «αγκαλιάζει» ανθρώπους και φυτά και χωρίς αυτό η ζωή στη γη θα ήταν αδύνατη.

Ερ: Η μηχανή αυτή είναι δυνατόν να φωτογραφίσει και την συνολική ενέργεια από την Γη. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για αυτό;

Δρ. Korotkov: Αναπτύσσουμε την τεχνολογία για τη μέτρηση των ενεργειακών πεδίων της γης άμεσα. Έχουμε ειδικούς αισθητήρες που μπορούν να μετρούν ενέργειες προερχόμενες από διαφορετικά, μυστικά μέρη της Γης μας. Η τεχνική αυτή είναι υπό δοκιμή στα εργαστήριά μας. Όταν κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, θα είναι δυνατόν να μετρηθούν τα ενεργειακά πεδία των ιερών τόπων για να δούμε αυτά επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με την ανθρώπινη ζωή. Και όλα αυτά βασίζονται στις ιδέες των ενεργειακών πεδίων και της κβαντικής ενέργειας.

Ερ: Η έρευνά σας πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ρωσίας. Είναι συχνά εμφανές ότι η Ρωσία είναι πιο υποστηρικτική σε δραστηριότητες τέτοιας φύσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορείτε να σχολιάσετε την ρώσικη άποψη πάνω στις δραστηριότητες αυτές;

Δρ. Korotkov: Στη Ρωσία, είχαμε πάντα μια σχεδόν παραδοσιακή συσχέτιση της πρακτικής προσέγγισης της επιστήμης και της φιλοσοφικής. Η ιδέα αυτή αποτέλεσε τη βάση της δραστηριότητας πολλών επιστημόνων και ερευνητών του εικοστού αιώνα. Στον τομέα των φυσικών επιστημών θα πρέπει πρώτα να τονιστούν τα ονόματα δύο σημαντικών και διάσημων επιστημόνων και φιλοσόφων, τους Vernadsky και Chizhevsky. Η Ρώσικη επιστήμη ήταν πάντα ανοιχτή σε νέες ιδέες. Μετά την πτώση της Σοβιετικής αυτοκρατορίας το χαρακτηριστικό της αυτό ενισχύθηκε κατά μεγάλο βαθμό. Από τότε και στο εξής, ο ρώσικος λαός και οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι τα πάντα  μπορούσαν να αλλάξουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και πως κανείς δεν ήξερε τι θα μπορούσε να συμβεί στα χρόνια που ακολουθούσαν. Οι Ρώσοι είναι άνθρωποι ανοιχτόμυαλοι. Βρίσκουν εύκολη την κατανόηση νέων ιδεών. Και έχουμε πολλούς ενδιαφέροντες επιστήμονες στον τομέα αυτόν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επιστήμονες είναι περιορισμένοι λόγω της δομής και της οργάνωσης της επιστημονικής έρευνας. Στη Ρωσία, οι επιστημονικές αναζητήσεις είναι εξαιρετικά κακοπληρωμένες. Οι επιστήμονες δεν βασίζονται οικονομικά από τις πληρωμές αυτές. [text_styles type=”mark” link=”https://www.addicted.gr/” target=”_blank”]Δεν έχουμε κανέναν μισθό – επομένως είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ότι θέλουμε. Έχοντας μόνο λίγα χρήματα μπορούμε να οργανώσουμε πραγματικά ενδιαφέρουσες ερευνητικές εργασίες.[/text_styles]

Ερ: Πως χρησιμοποιείται η συσκευή σας;

Δρ. Korotkov: Στη Ρωσία είναι πιστοποιημένη ως επίσημο ιατρικό όργανο, και ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός επαγγελματιών και κλινικών την χρησιμοποιεί καθημερινά. Πλέον χρησιμοποιείται σε περισσότερες από σαράντα χώρες για την ανάλυση και την έρευνα του ενεργειακού πεδίου του κάθε ασθενούς.

Ερ: Ποια ομάδα ανθρώπων πιστεύετε πως θα επωφεληθεί περισσότερο από την χρήση της μηχανής σας;

Δρ. Korotkov: Είμαι απόλυτα βέβαιος πως, εν καιρώ, η προσέγγιση της πραγματικότητας αυτή θα είναι γνωστή παγκοσμίως και θα χρησιμοποιείται προς όφελος όλων. Όχι μόνο θα έπρεπε να εγκατασταθεί σε κάθε κλινική και σε κάθε νοσοκομείο – κατ ‘αρχήν, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει και ως συσκευή οικιακής χρήσης. Αυτό είναι ένα από τα σχέδιά μας, το οποίο εξελίσσουμε έχοντας την πλήρη υποστήριξη των Αμερικάνων φίλων και συναδέλφων μας.

: Κλείνοντας, υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μας γνωστοποιήσετε;

Δρ. Korotkov: Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως η έρευνα αυτή δεν αποτελεί δουλειά μιας μεμονωμένης ομάδας στη Ρωσία. Είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ανθρώπων σε πολλές διαφορετικές χώρες, διαφορετικά ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια. Θα ήθελα να επισημάνω τα λαμπρά έργα που πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας την τεχνική που αναπτύξαμε – διατριβές από την Δρ. Suzanne Gibson και την Δρ. Nancy Rizzo-Roberts, και μια προσεχή διατριβή από την Janet Dunlop. Όλα αυτά αποτελούν πολύ ενδιαφέροντα έργα. Στο παρόν βρισκόμαστε στο στάδιο προετοιμασίας ερευνητικών ομάδων για διάφορα πανεπιστήμια, με την αμέριστη υποστήριξη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των Η.Π.Α. . Ευελπιστούμε το βήμα αυτό να μας οδηγήσει σε μια νέα φάση προς την κατανόηση της ζωής μας όχι ως μόνο σωματική, αλλά και ως ένα σύνολο ενεργειών, πεδίων και πνευμάτων που συμπεριλαμβάνουν τα πάντα – Ύλη, Νου και Πνεύμα.

Μετάφραση: Δανάη Πετροπούλου για την Εναλλακτική Δράση

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση