,

5 στάσεις της Yoga κατά της κατάθλιψης

Ακολουθούν 5 στάσεις της Yoga οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη σύμφωνα με την δασκάλα της Yoga, Jessica Ballofato, δημιουργό και

Ακολουθούν 5 στάσεις της Yoga οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη σύμφωνα με την δασκάλα της Yoga, Jessica Ballofato, δημιουργό και ιδρύτρια της KarmaYoga στις ΗΠΑ.

1η στάση
Απότελεί μία από τις πιο θεραπευτικές στάσεις της Yoga. Έχοντας το κεφάλι κάτω από την καρδιά δημιουργούμε μια αναστροφή στο κυκλοφορικό, στο λεμφικό και στο νευρικό σύστημα. Αυτή η αναστροφή  χαλαρώνει και απαλύνει το νευρικό μας σύστημα, καθώς επίσης μετατοπίζει την προοπτική μας.
 
 
 
2η στάση
 
 

Απή την στάση 1, κάντε μια μπροστινή μετατόπιση στην στάση 2. Συμπεριέλαβα αυτή τη στάση εδώ γιατί είναι εξαιρετικά δυναμωτική και γειωτική. Ευθεία χέρια, ευθεία πόδια και ρουφήξτε δυνατά την κοιλιά σας προς τα πάνω και μέσα.

Advertisment

Στάση 3

Από την στάση 2, ξαπλώστε κάτω με την κοιλιά σας και τεντωθείτε σαν την κόμπρα. Η στάση αυτή είναι άκρως αντικαταθλιπτική. Ανοίγει την καρδιά και διευκολύνει την αναπνοή.

Στάση 4 

Advertisment

Το άνοιγμα των ισχύων και της λεκάνης, μας επιτρέπει να αναπνεύσουμε μέχρι κάτω στα πόδια μας, γειώνοντας και σταθεροποιώντας τα συναισθήματά μας.

Στάση 5 

 Μπορείτε να επαναλαμβάνετε αυτές τις στάσεις σε καθημερινή βάση. Ήδη από τις πρώτες μέρες θα δείτε σημαντική διαφορά στην διάθεσή σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Απίστευτο: Οι δύο ασθενείς που κατάφεραν να νικήσουν το Αλτσχάιμερ – Ο τρόπος ζωής που έβαλε φρένο στη νόσο!
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν ήπια γνωστική εξασθένιση: Τα κοινά συμπτώματα
Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση