, , ,

Διδάσκοντας αλληλεγγύη στα παιδιά

Ενισχύστε τους δεσμούς της οικογένειάς σας και ταυτόχρονα κάντε καλές πράξεις στη γειτονιά σας! Πολλές οικογένειες ψάχνουν τρόπους για να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί

Ενισχύστε τους δεσμούς της οικογένειάς σας και ταυτόχρονα κάντε καλές πράξεις στη γειτονιά σας! Πολλές οικογένειες ψάχνουν τρόπους για να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά τους… και τα καταφέρουν μέσα από τον εθελοντισμό.

Βγείτε έξω με τα παιδιά σας, βοηθήστε τους ανθρώπους με ανάγκες και δώστε τους μαθήματα ζωής μέσα από τις παρακάτω ιδέες…

Βοηθήστε τους αστέγους της κοινότητάς σας

Κάθε κοινότητα, δυστυχώς, έχει πολίτες χωρίς σπίτια, τροφή ή ρουχισμός. Μπορείτε μαζί με την οικογένειά και τη γειτονιά σας να διοργανώσετε εθελοντικές κινήσεις, συλλέγοντας τρόφιμα από κυλικεία ή εστιατόρια και δίνοντάς τα σε ανάλογους οργανισμούς ή στους ίδιους τους άστεγους.

Καθαρίστε τη γειτονιά σας

Ξυπνήστε μια Κυριακή και οδηγηθείτε με τα παιδιά σας στο πάρκο της περιοχής σας ή σε μια παραλία και μαζέψτε όλα τα σκουπίδια. Παράλληλα, κάντε μια έρευνα για εθελοντές που δραστηριοποιούνται μια φορά την εβδομάδα για να καθαρίσουν δάση ή δημόσιες εκτάσεις και λάβετε οικογενειακά μέρος στην προσπάθεια.

Στηρίξτε τα παιδιά με ανάγκες

Κατευθυνθείτε μαζί με τα παιδιά σας στο πιο κοντινό νοσοκομείο και περάστε λίγο χρόνο με τα άρρωστα παιδάκια. Ζωγραφίστε, τραβήξτε φωτογραφίες, προσφέρετέ τους γλυκά και γενικά δώστε τους λίγες ώρες διασκέδασης. Εξηγήστε στα παιδιά σας τις ανάγκες αυτών των παιδιών…
Επισκεφτείτε καταφύγια ζώων

Δεδομένου οτι τα παιδιά λατρεύουν τα ζώα, οδηγηθείτε προς το τοπικό καταφύγιο ζώων και βοηθήστε όσο μπορείτε τους υπόλοιπους εθελοντές. Συλλέξτε τροφή για τα ζώα, παίξτε για λίγο μαζί τους, κάντε τα βόλτα έξω από τα κλουβιά και προσφέρετε προμήθειες στο καταφύγιο.

Δημιουργήστε κάρτες… για μερικά ιδρύματα

Εκμεταλλευτείτε τις ημέρες των εορτών ή των διακοπών και διασκεδάστε με τα παιδιά σας, κατασκευάζοντας κάρτες γεμάτες με glitter, αυτοκόλλητα και πολλές ευχές. Είτε τα Χριστούγεννα και τον Άγιο Βαλεντίνο, είτε το Πάσχα… χαρίστε τις κάρτες σε ιδρύματα ή στο γηροκομείο του δήμου.

Δώστε τα ρούχα που δεν φοράτε πια

Οι περισσότερες οικογένειες έχουν περισσότερα ρούχα από ό, τι πραγματικά χρειάζονται. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα στις ντουλάπες του σπιτιού και εξηγήστε στα παιδιά σας οτι με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε μερικές φτωχές οικογένειες. Ύστερα κατευθυνθείτε σε ανάλογες οργανώσεις και συμβάλλετε στο έργο τους.

Συμβουλές για να πλησιάσει το παιδί σας… τον εθελοντισμό!

[arrow_list]

  • Ξεκινήστε από μια μικρή οργάνωση ή από μια μικρή εθελοντική κίνηση της γειτονιάς σας. Μην πιέζετε τα πράγματα από την αρχή!
  • Μιλήστε με τέτοιο τρόπο στα παιδιά σας, ώστε να καταλάβουν ακριβώς τη σημασία του εθελοντισμού. Δώστε τους παραδείγματα για να συνδέσουν τους εθελοντές με κάποιους υπερήρωες.
  • Διαβάστε μαζί με τα παιδιά σας βιβλία για τον εθελοντισμό και δείτε μερικά σύνομα βίντεο που θα λύσουν τις απορίες τους.
  • Μην επιβαρύνετε τα παιδιά. Ακόμα και ο εθελοντισμός συνδυάζεται με την ηλικία, τη σωματική δύναμη και την προσοχή που διαθέτει ένα παιδί.[/arrow_list]

 

 

https://www.flowmagazine.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε