,

Φθηνότερη ασφάλεια ζωής σε χορτοφάγους

Η χορτοφαγία εκτός από ευεργετική για την υγεία όσων την έχουν υιοθετήσει αναμένεται να αποδειχθεί και ευεργετική για την τσέπη τους, καθώς μία ασφαλιστική

Η χορτοφαγία εκτός από ευεργετική για την υγεία όσων την έχουν υιοθετήσει αναμένεται να αποδειχθεί και ευεργετική για την τσέπη τους, καθώς μία ασφαλιστική εταιρία που έχει την έδρα της στην Μελβούρνη αποφάσισε να μειώσει το κόστος ασφαλίστρων ζωής έως και 20% αποκλειστικά και μόνο στους χορτοφάγους.

Η ασφαλιστική εταιρία Make A Difference, ο γεν. διευθυντής της οποίας είναι επίσης χορτοφάγος, πήρε την συγκεκριμένη απόφαση βασιζόμενη στο σκεπτικό ότι οι χορτοφάγοι λόγω της διατροφής τους έχουν μειωμένες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιακές παθήσεις, υπέρταση, καρκίνο, οστεοπόρωση και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την κατανάλωση κρέατος.

 

«Τα ασφάλιστρα για τον κάθε πελάτη μας υπολογίζονται μετά συνεκτίμηση πολλών παραγόντων που έχουν άμεση σχέση με το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό αλλά και τις συνήθειες του καθενός. Λαμβάνουμε υπόψη μας π.χ. αν ο πελάτης καπνίζει, αν αθλείται, αν υπάρχει προδιάθεση για την εμφάνιση κάποιας ασθένειας λόγω κληρονομικότητας. Θεωρήσαμε εντούτοις ότι σε αυτούς τους παράγοντες πρέπει να συμπεριλάβουμε και το αν κάποιος ασφαλισμένος είναι χορτοφάγος καθώς είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι αυτός ο τρόπος διατροφής επηρεάζει, θετικά στην προκειμένη περίπτωση και την υγεία του γι’ αυτό και αποφασίσαμε να μειώσουμε τα ασφάλιστρα στους χορτοφάγους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γεν. διευθυντής της Make A Difference, Brian Jones.

Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ ο κ. Τζόουνς πιστεύει ότι οι χορτοφάγοι είναι λιγότερο επιρρεπείς στην εκδήλωση χρόνιων παθήσεων αρκετοί διαιτολόγοι δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του. Όπως αναφέρουν έστω και αν κάποιος είναι χορτοφάγος και δεν τρώει κρέας μπορεί η διατροφή του να περιέχει μεγάλες ποσότητες ανθυγιεινών τροφών όπως ντόνατς και τσιπς γεγονός που σημαίνει ότι οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών ή άλλων παθήσεων είναι εξίσου αυξημένες με αυτές των ατόμων που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ζωικών λιπών.

Τέλος να αναφέρουμε ότι συγκεκριμένη πρακτική έκπτωσης σε ασφάλιστρα χορτοφάγων έχει υιοθετηθεί και από άλλες ασφαλιστικές εταιρίες στο εξωτερικό αλλά η Make A Difference είναι η πρώτη που την εισάγει στην Αυστραλία

Πηγή:www.reporter.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε