Αντιμετωπίστε τον χρόνιο πόνο, ελέγχοντας το στρες

Ασθενείς με χρόνιο πόνο, όπως είναι τα άτομα που αναπτύσσουν πόνο στην πλάτη μετά από ένα τροχαίο, η αποφυγή του στρες μπορεί να είναι

Ασθενείς με χρόνιο πόνο, όπως είναι τα άτομα που αναπτύσσουν πόνο στην πλάτη μετά από ένα τροχαίο, η αποφυγή του στρες μπορεί να είναι το κλειδί στην αντιμετώπιση της πάθησής τους. Αυτό υποστηρίζει μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Brain» που εκδίδεται από το «Oxford University press».

Οι ερευνητές προσπάθησαν να ρίξουν περισσότερο φως στους νεροβιολογικούς μηχανισμούς μεταξύ στρες και πόνου. Αυτή τη σχέση φαίνεται να ενεργοποιεί η κορτιζόλη. Η μελέτη τους δείχνει ότι ένα σημείο του ιππόκαμπου συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευπάθεια στον πόνο και ενδεχομένως μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιου πόνου. Η κορτιζόλη, μια ορμόνη που παράγεται από τα επινεφρίδια, μερικές φορές ονομάζεται και «ορμόνη του στρες».

Advertisment

Ο πόνος είτε είναι αποτέλεσμα ενός ατυχήματος, μιας ασθένειας ή μιας χειρουργικής επέμβασης συνδέεται υποστηρίζουν με το στρες. Ο στόχος θα πρέπει να είναι για όσους υποφέρουν η συμπληρωμάτικη θεραπεία για την καταπολέμηση του στρες. Καθώς το ένα τροφοδοτεί το άλλο, ο πόνος δηλαδή αυξάνει το στρες και αυτό με τη σειρά του ενισχύει την ένταση και τη διάρκεια του πόνου.

Πηγή: healthpress.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πάρκινσον : Η εξέταση που προβλέπει τη νόσο 7 χρόνια πριν τα συμπτώματα
Διπολική διαταραχή: Μπορούν να απαλλαγούν από τα συμπτώματα οι πάσχοντες; Έρευνα απαντά
Έρευνα: Από μητέρα σε παιδί το Αλτσχάιμερ; Ο ρόλος της κληρονομικότητας για την εμφάνιση της νόσου
Τραυλισμός: Καινοτόμος έρευνα του εγκεφάλου ανοίγει το δρόμο σε νέες θεραπείες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση