ΝΕΡΟ – ΚΩΔΙΚΑΣ ΖΩΗΣ

Γράφει η Ορσαλία Ψαρίδη για την Εναλλακτική Δράση   Για να μπορεί ο πλανήτης να υποστηρίζει τη Ζωή, χρειάζεται το Νερό. Η γη ποτίζεται,

Γράφει η Ορσαλία Ψαρίδη για την Εναλλακτική Δράση

 

Για να μπορεί ο πλανήτης να υποστηρίζει τη Ζωή, χρειάζεται το Νερό.

Η γη ποτίζεται, μουσκεύει και οι σπόροι ανταποκρίνονται και ξυπνάνε.

Ριζώνουν και βλαστάνουν.Ανθοφορούν και καρποφορούν.

Τρέφουν τη Ζωή στον πλανήτη. Τρέφουν τη Ζωή του πλανήτη.

Για να λειτουργεί η Θεία Αρμονία της Γης, του Σύμπαντος, χρειάζεται το Νερό.

Όπως η Μεγάλη Μητέρα όλων μας, η Γη για να τρέφει όλους τους κύκλους της Ζωής αναζητά το νερό, ετσι κι΄εμείς τα παιδιά της, για να ζούμε και να δημιουργούμε, συνδεόμαστε με το Νερό.

Τόσο σε φυσικό επίπεδο όσο και σε ενεργειακό.

Ο ρόλος του νερού στο σώμα σου, δεν είναι διακοσμητικός.

Πως θα μπορούσε άλλωστε ? όταν καλύπτει τα 2/3 περίπου του ενδοκυττάριου χώρου,το 90% του αίματός σου,το 85% του εγκεφάλου σου.

Όλες οι φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος σου, όλα τα όργανα και οι ιστοί που συμμετέχουν σ΄αυτές, οι βιοχημικές αντιδράσεις που ξετυλίγονται ακατάπαυστα μέσα σου, η διάθεσή σου, η πνευματική σου διαύγεια, όλα έχουν δυναμική αλληλεπίδραση με το νερό.

Για να ζει και να λειτουργεί κάθε γνωστή μορφή ζωής χρειάζεται το νερό.

Είναι η Ζωή.

Είναι Κώδικας Ζωής που εισχωρεί και διαποτίζει τα πάντα. Τα ορατά και τα μη ορατά..

Για να το επιτύχει, μεταμορφώνεται και αλλάζει συνεχώς. Μπορεί να χωρέσει παντού,να πάρει οποιοδήποτε σχήμα – ενώ δεν έχει σχήμα, να επιτελέσει άπειρες λειτουργίες. Ειναι ο μεγάλος Δάσκαλος της Μεταμόρφωσης.

”Empty your mind

Be formless, shapeless

Like water

You put water into a cup, it becomes the cup

You put water into a bottle, it becomes the bottle

You put water into a tea-pot, it becomes the tea pot

Water can flow or it can crash

Be water my friend”

Bruce Lee

Είναι Κώδικας Ζωής τον οποίο φέρει, κινεί,μοιράζεται και ανταλλάσσει καθημερινά όλη η Πλάση.Οι άνθρωποι,τα ζώα και τα πουλιά, τα δένδρα και οι πέτρες, τα βουνά και τ΄αστέρια.

Οι φυλές Shipibo & Conibo τουΤροπικού Δάσους του Αμαζονίου, αποδίδουν στα έργα της οραματικής τους τέχνης, πολύπλοκα επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά μοτίβα – κώδικες όλης της κοσμολογίας.

Αρχετυπικά σχέδια και σύμβολα που ανασύρονται απο το συλλογικό ασυνείδητο της φυλής.

Στα υφαντά τους αποτυπώνεται το (συνήθως) μή ορατό πλέγμα-δίκτυο ενέργειας, οι ίνες του οποίου είναι δονήσεις. Η δόνηση της Ζωής. Μας δεικνύουν τον ενεργειακό διάλογο της εκπλήρωσης της Ζωής.

Τα ρούχα και τα κεραμεικά τους, τα σπίτια και τα σώματά τους κοσμούν οι ενεργειακοί συμβολισμοί- κώδικες, της φυλής και του τροπικού δάσους, του ιαγουάρου και της ανακόντα, του ποταμού και του νερού, του ήλιου και των άστρων, των ήχων και των τραγουδιών και πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Για να ζούμε σε αρμονία με το σώμα μας και με το περιβάλλον μας, να χορεύουμε το Κοσμικό χορό, χρειάζεται να κατανοήσουμε και να αποκαταστήσουμε τη σύνδέση μας με το νερό. Να διδαχθούμε απο τις ιδιότητές του, απο τη Σοφία του, να θυμηθούμε τις ιδιότητές μας.

[quote_center]Τίποτε στον κόσμο δεν είναι Πιο μαλακό και απαλό από το νερό. Κι όμως, διαλύει πανεύκολα το σκληρό βράχο. Το αδύναμο υπερνικά το δυνατό, Και το εύκαμπτο νικά το άκαμπτο. Όλοι μπορούν να το καταλάβουν αυτό, Αλλά λίγοι το εφαρμόζουν.[/quote_center]

Lao Tse

ΟΡΣΑΛΙΑ ΨΑΡΙΔΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
TCM

Διαβάστε επίσης: ΝΕΡΟ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΥΠΑΡΞΗ

Συγγραφέας Ορσαλία Ψαρίδη

Με κύριο αντικείμενο την Ταοϊστική Διατροφή , ΠΚΙ , μαγειρική, φυτά, βότανα και ελιξίρια, επί 25 χρόνια ασχολούμαι με την υγεία προληπτικά και θεραπευτικά όπως και με την ευζωϊα, την πνευματική καλλιέργεια - ανάπτυξη με επιπλέον εργαλεία την Ενεργειακή Θεραπεία (Reiki,Shamanic Energy healing κ.α.), το Ελληνικό πνεύμα, τους παγκόσμιους μύθους, παραδόσεις και σύμβολα κ.α.

Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

Συγγραφέας Ορσαλία Ψαρίδη

Με κύριο αντικείμενο την Ταοϊστική Διατροφή , ΠΚΙ , μαγειρική, φυτά, βότανα και ελιξίρια, επί 25 χρόνια ασχολούμαι με την υγεία προληπτικά και θεραπευτικά όπως και με την ευζωϊα, την πνευματική καλλιέργεια - ανάπτυξη με επιπλέον εργαλεία την Ενεργειακή Θεραπεία (Reiki,Shamanic Energy healing κ.α.), το Ελληνικό πνεύμα, τους παγκόσμιους μύθους, παραδόσεις και σύμβολα κ.α.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε