,

Ψωρίαση & Ηφαιστειακή Μάσκα

Σας ευχαριστώ και είμαι ευγνώμων που μου δίνετε την δυνατότητα μέσω της Εναλλακτικής Δράσης να μιλήσω για την προσωπική μου περιπέτεια με την ψωρίαση.

Σας ευχαριστώ και είμαι ευγνώμων που μου δίνετε την δυνατότητα μέσω της Εναλλακτικής Δράσης να μιλήσω για την προσωπική μου περιπέτεια με την ψωρίαση.

Αυτές μου οι λέξεις αφορούν πρωτίστως εσάς που έχετε ψωρίαση και εσάς που γνωρίζετε κάποιον με ψωρίαση.

Advertisment

 

Η ψωρίαση δεν έχει θεραπεία. Δεν έχει βρεθεί, τουλάχιστον. Υπάρχουν τρόποι όμως για να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου και αφορμή για αυτά που θα διαβάσετε εδώ είναι η προσωπική μου εμπειρία και η διάθεση μου να μοιραστώ το καλό που με βρήκε.

Δεν είμαι γιατρός, ούτε ερευνητής για να σας πω τι πρέπει να τρώτε, πως πρέπει να ζείτε, τι πρέπει να σκέφτεστε. Μπορώ μόνο να πω πως ξέρω από τον εαυτό μου αλλά και από ανθρώπους που γνώρισα με το ίδιο πρόβλημα, πως τα φάρμακα έχουν παρενέργειες. Και κάποιες από αυτές κάνουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά από το καλό που προσφέρουν τα ίδια τα φάρμακα. Δεν θέλω εδώ να μιλήσω για την βιομηχανία των φαρμάκων.

Advertisment

Η ψωρίαση εμφανίστηκε στην ζωή μου όταν ήμουν 25 χρονών. Είχε και ο παππούς μου και μου είπαν πως είναι κάτι κληρονομικό που εμφανίζεται σε περίοδο άγχους ή στεναχώριας. Ξεκίνησε από τα νύχια μου και έφτασε να καλύψει όλο μου το σώμα και να προχωρήσει σε ψωριασική αρθρίτιδα. Ντρεπόμουν, πόναγα, στεναχωριόμουν. Ότι χειρότερο για την ψωρίαση.

Πέρασα από δερματολόγους, ρευματολόγους, ομοιοπαθητικούς, πρακτικούς και όσους άλλους πιθανόν να έχετε περάσει και εσείς προσπαθώντας να ηρεμήσετε λίγο αυτή την κατάσταση. Κατά καιρούς έπαιρνα κυκλοσπορίνη η οποία μου μείωνε προσωρινά τα συμπτώματα αλλά έβλεπα πως μου δημιουργούσε πολλά προβλήματα.

Και έτσι από το πουθενά (ή μήπως όχι;) έφτασε στα χέρια μου, κυριολεκτικά μιας και μου την έφερε ο πεθερός μου από την Νίσυρο, η Ηφαιστειακή Μάσκα.

Ήμουν τόσο απογοητευμένος με όλα όσα είχα δοκιμάσει στο παρελθόν (δοκιμάστε έστω και για αστείο να κοιμηθείτε νύχτα Αυγούστου με λάχανο μπανταρισμένο στις πατούσες σας ) που δεν την χρησιμοποίησα παρά μόνο μετά από πίεση της γυναίκας μου και αυτό μετά από εβδομάδες .

Ξεκίνησα πειραματικά να βάζω στον δείκτη του δεξιού μου χεριού. Η αρθρίτιδα είχε προχωρήσει και είχα ακαμψία για πάνω από δύο χρόνια. Το εκπληκτικό αποτέλεσμα είναι και η αρχή αυτής μου της περιπέτειας να προσπαθώ να διαδώσω όπως μπορώ την Ηφαιστειακή Μάσκα.

Η Ηφαιστειακή Μάσκα είναι Ελληνική εφεύρεση και τα συστατικά της είναι φυσικά και προέρχονται όλα από το ηφαίστειο της Νισύρου. Περιέχει Άργιλο, Πικραμύγδαλο, Θειάφι, Μπεντονίτη, Ιλμενίτη και νερό.

Κάνει φυσική αποτοξίνωση στον οργανισμό, λειτουργώντας σαν μαγνήτης, απομακρύνοντας από το σώμα μας όλα τα βλαβερά στοιχεία (χημικά, βαρέα μέταλλα, τοξίνες, βακτήρια, ιούς, μύκητες) που βρίσκονται στην τροφή μας αλλά και στο περιβάλλον. Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια της μάσκας διεγείρει την κυκλοφορία αυξάνοντας την ροή αίματος και οξυγόνου που αναζωογονούν την κυτταρική επιδιόρθωση. Επαναφέρει δηλαδή την ισορροπία κάνοντας το σώμα να αρχίζει να θεραπεύεται μόνο του!

Όπου την βάζω, βλέπω βελτίωση και την εξέλιξη της θεραπείας (ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗΣ) την περιγράφω στο blog μου psoriasi-me.blogspot.gr

Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ πως και σημεία που ΔΕΝ βάζω, το πρόβλημα υποχωρεί. Ίσως να οφείλεται στην γενική αποτοξίνωση που κάνει η μάσκα. Αν αυτό συνεχίσει δεν το ξέρω. Θα το μάθω όμως και θα το μάθουν και όλοι όσοι με ακολουθήσουν σε αυτό το ταξίδι μέσω του blog μου.

Ελπίζω να επιτρέψετε στον εαυτό σας να την δοκιμάσει.

Στόχος και σκοπός μου είναι να καταγράψω όλη την εμπειρία μου και μαζί να εμπνεύσω και άλλους ανθρώπους ώστε να ανακουφιστούν από την ψωρίαση. Μόνο κάποιος που ξέρει πως είναι να σε κατατρώει το δέρμα σου και να ξύνεσαι μέχρι να ματώσεις ώστε να ανακουφιστείς μπορεί να καταλάβει τι περνάς.

Πιστεύω ότι δεν βρήκα εγώ την Ηφαιστειακή Μάσκα. Αυτή με βρήκε. Για να ανακουφιστώ, να την διαδώσω και να φτάσει παντού, να γλυτώσουν όσοι περισσότεροι γίνεται…

Σας παρακαλώ να βοηθήσετε την διάδωση της προσπάθειας μέσω της σελίδας στο facebook ( https://www.facebook.com/pages/Volcanic-Mask/218080691670832 ) ή με όποιο άλλο τρόπο νομίζετε. Σε κανέναν δεν αξίζει η άσχημη ποιότητα ζωής που σε υποχρεώνει,σε ορισμένες περιπτώσεις, η ψωρίαση να ζεις.

Αν χρησιμοποιήσετε την μάσκα, βγάλτε μια φωτογραφία ΠΡΙΝ και μία ΜΕΤΑ και στείλτε την να την δημοσιεύσουμε, έστω και ανώνυμα. Θα βοηθάει και εσάς που θα βλέπετε την βελτίωση αλλά και άλλους που έχουν ανάγκη να δουν πριν πιστέψουν.

Μη ντρέπεστε για την ψωρίαση σας. Αγαπήστε την. Βρέθηκε στον δρόμο μας για να μας διδάξει.

Γιώργος Γκιζελής

https://psoriasi-me.blogspot.gr

ΥΓ Αν κάποιος ειδικός έχει μελετήσει και ξέρει να μας πει περισσότερα για τις ιδιότητες των συστατικών θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσει μαζί μου και να τα δημοσιεύσουμε.

Στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές πηγές που αναφέρονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των συστατικών της μάσκας, τα οποία χρησιμοποιούνται εκατοντάδες χρόνια από τον άνθρωπο.

Όπως πχ της αργίλου: Οι θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες της αργίλου είναι γνωστές και διεθνώς αναγνωρισμένες. Οφείλονται στην παρουσία διάφορων μετάλλων και η μεγάλη ποικιλία των χρωματισμών της οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε οξείδια του σιδήρου και του μαγνησίου. Η άργιλος «φημίζεται» για τις απορροφητικές αλλά και τις αποτοξινωτικές της ιδιότητες που οφείλεται στη δυνατότητα ανταλλαγής ιόντων με το σώμα. 
Έχει αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες , όπως και την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κύτταρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών. Η καλλυντική άργιλος χρησιμοποιείται ευρέως από τα ινστιτούτα ομορφιάς παγκοσμίως, ενώ το γεγονός ότι μπορεί ο καθένας να τη βρει στο εμπόριο, την κατατάσσει ανάμεσα στα πρώτα σε ζήτηση υλικά ειδικά για την παρασκευή μασκών ομορφιάς τόσο για το πρόσωπο, όσο και το σώμα. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, δεσμεύοντας τη θερμότητα και δημιουργώντας υπεραιμία. 
Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες δρουν ενάντια στη γήρανση, ενώ με την πρώτη κιόλας εφαρμογή το δέρμα δείχνει εμφανή σημάδια βελτίωσης. Ανάλογα με τον τύπο της αργίλου που θα χρησιμοποιήσουμε στην εκάστοτε μάσκα, εξαφανίζονται τα στίγματα και απομακρύνονται οι ρύποι, αφού απορροφάται το σμήγμα και ανοίγουν οι πόροι του δέρματος. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και η αναζωογόνηση του δέρματος φανερή. Όσον αφορά στην εφαρμογή της στο σώμα, η άργιλος δρα ως αντικυτταριτιδικό προϊόν, απομακρύνοντας τις τοξίνες. 

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση