Τεχνική εμπλουτισμού του νου με θετικότητα

Κάντε την άσκηση αυτή σε ένα ήρεμο περιβάλλον το βράδυ (ίσως στο κρεβάτι σας). Κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να θυμηθείτε, με κάθε λεπτομέρεια,

Κάντε την άσκηση αυτή σε ένα ήρεμο περιβάλλον το βράδυ (ίσως στο κρεβάτι σας).

Κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να θυμηθείτε, με κάθε λεπτομέρεια, ό,τι σας έδωσε ευχαρίστηση μέσα στην ημέρα. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο η ανάμνηση ενός όμορφα σερβιρισμένου φαγητού το μεσημέρι ή το άρωμα που δοκιμάσατε σε ένα κατάστημα καλλυντικών, ή ίσως η ανάμνηση μιας αγκαλιάς του παιδιού σας. Προσπαθήστε να αισθανθείτε αυτά τα συναισθήματα για άλλη μια φορά. Όσο πιο λεπτομερείς είναι οι μνήμες σας και όσο περισσότερο δραστηριοποιείτε τις πέντε αισθήσεις σας, τόσο πιο αποτελεσματικές γίνονται. Στην αρχή, μπορεί να δυσκολευτείτε πάρα πολύ, ακόμη και για να βρείτε μία ή δύο όμορφες στιγμές μέσα στην ημέρα σας, αλλά όσο συνεχίζετε να εκπαιδεύετε το μυαλό σας τόσο περισσότερο θ’ αρχίσετε να εστιάζετε σε λεπτομέρειες που στη αρχή σας ξέφευγαν. Θ’ αρχίσετε επίσης να βρίσκετε περισσότερη ομορφιά και χαρά σε απλά πράγματα, όπως τις σταγόνες της πρωινής πάχνης κάτω από το φως του ήλιου ή στο χαμόγελο ενός αγνώστου.

Advertisment

Όσο περισσότερο παρατηρείτε τα θετικά στη ζωή σας τόσο περισσότερο αυτό θα σας επιτρέψει να συντονίσετε καλύτερα τη μελωδία της ψυχής σας προς ελαφρότερες και υψηλότερες δονήσεις. Η μουσική του εσωτερικού μας εαυτού παίζει πάντα μέσα από τα μάτια μας. Ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη και δείτε τι είδους μουσική μεταδίδουν τα μάτια σας. Κατά τη γνώμη μου, το κλειδί για το μυστικό της νεότητας βρίσκεται στη μουσική και στην ικανότητα μας να νιώθουμε και ν’ ακολουθούμε το ρυθμό αυτό ανεξάρτητα από αυτά που μας ρίχνει η ζωή στο δρόμο μας. Αισθάνομαι πάντα απίστευτη χαρά, όταν συναντώ ηλικιωμένους ανθρώπους με μάτια νεανικά και αστραφτερά. Το νεανικό και νέο πνεύμα τους τους κάνει πιο ζωντανούς από πολλούς 20χρονους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
"Contakids" | Σωματικό παιχνίδι και χορός για γονείς και παιδιά 2-5 ετών (φωτογραφίες + βίντεο)
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση