,

Φτιάξτε αντιστρές μπαλόνι με δύο κινήσεις

Νιώθετε ιδιαίτερα αγχωμένοι; Ένας πολύ απλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το στρες στο γραφείο σας, μπροστά από την τηλεόραση ή οπουδήποτε αλλού είναι

Νιώθετε ιδιαίτερα αγχωμένοι; Ένας πολύ απλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το στρες στο γραφείο σας, μπροστά από την τηλεόραση ή οπουδήποτε αλλού είναι να χρησιμοποιήσετε μια μπάλα αντιστρές.

1. Προμηθευτείτε ένα λαστιχένιο μπαλόνι (άδειο), λίγο αλεύρι ή άμμο (το αλεύρι προσφέρει μεγαλύτερη ανακούφιση από το στρες, αλλά η άμμος είναι προτιμότερη για «παιχνίδι»), ένα χωνί, ένα κουτάλι και ένα μολύβι.

Advertisment

• Βρείτε έναν χώρο όπου δεν θα σας πειράζει να δημιουργήσετε λίγη ακαταστασία. Απλώστε φύλλα εφημερίδας ή πλαστικό κάλυμμα για να προστατέψετε την επιφάνεια πάνω στην οποία θα δουλέψετε ώστε να μπορέσετε να την καθαρίσετε ευκολότερα μετά.

StressBall-Step-22. Βάλτε το κάτω μέρος του χωνιού στο στόμιο του μπαλονιού και αρχίστε να το γεμίζετε χρησιμοποιώντας το κουτάλι. Είναι προτιμότερο να κάνετε αυτή τη δουλειά έξω, για να μην λερωθείτε. Βεβαιωθείτε ότι το άκρο του χωνιού είναι καλά τοποθετημένο στο μπαλόνι, διότι καθώς προσθέτετε αλεύρι ή άμμο το μπαλόνι μπορεί να γλιστρήσει. Μην γεμίζετε το χωνί μέχρι πάνω.

3. Αν βάλετε αλεύρι, είναι πιθανό το χωνί σε κάποιο σημείο να φράξει. Χρησιμοποιήστε το μολύβι για να το ξεβουλώσετε. Η όλη διαδικασία θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι νομίζετε, αλλά αξίζει τον κόπο. Για την ακρίβεια, δείτε το ως μια άσκηση συγκέντρωσης και απαλλαγής από το στρες!

Advertisment

StressBall-Step-44. Αφού γεμίσετε το μπαλόνι, δέστε το για να εμποδίσετε τη διαρροή του περιεχομένου του. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από το μπαλόνι αλλιώς μπορεί να σκάσει ή να δείχνει χαλαρωμένο.

StressBall-Step-55. Αν θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε το αντιστρές μπαλόνι σας. Σχεδιάστε ένα πρόσωπο με το μαρκαδόρο και…καλά ζουλήγματα!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Feng Shui: Τα φυτά που φέρνουν καλοτυχία και πρόοδο ενώ προστατεύουν από την αρνητική ενέργεια και την τοξικότητα
Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση