, , , ,

Rick Simpson: Η θεραπεία του καρκίνου και το ανερχόμενο κίνημα της Κάνναβης

Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά Το έλαιο κάνναβης και οι παραλλαγές του αποτελούν θέμα συζητήσεων εξαιτίας των θετικών επιπτώσεων και των θεραπευτικών του αποτελεσμάτων σε διάφορες

Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά

Το έλαιο κάνναβης και οι παραλλαγές του αποτελούν θέμα συζητήσεων εξαιτίας των θετικών επιπτώσεων και των θεραπευτικών του αποτελεσμάτων σε διάφορες ασθένειες συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, μιας ασθένειας που το ιατρικό κατεστημένο απλώς την περιπλέκει ή και την επιδεινώνει φτάνοντας συχνά σε σημείο να πεθαίνει ο ασθενής. Κι όλα αυτά με μεγάλο κόστος και δημιουργία οικονομικών επιβαρύνσεων.

Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, η επιτυχία μιας μικρής καναδικής κοινότητας να θεραπεύσει τον καρκίνο φυσικά πολεμήθηκε, αναγκάζοντας τον πρωτοπόρο της θεραπείας να εξοριστεί στην Ευρώπη. Ο Rick Simpson ανακάλυψε έναν τρόπο για να θεραπεύσει τον εαυτό του και στη συνέχεια μοιράστηκε τη θεραπεία και με άλλους ανθρώπους στη μικρή πόλη της Μάκαν στη Νέα Σκωτία χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Ο Καναδάς διαθέτει σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες με βάση τη φορολογική δήλωση, όπου ο βασικός καταβάλλων είναι το ίδιο το κράτος. Έτσι, το κυρίως πρόβλημα δεν ήταν η δυνατότητα πληρωμής των συμβατικών θεραπειών. Από τη στιγμή που το μονοπώλιο των συμβατικών θεραπειών σπάνια προσέφερε ίαση στους ασθενείς ενώ ταυτόχρονα είχε σοβαρές παρενέργειες, το ζήτημα ήταν η αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας χωρίς παρενέργειες.

Η θεραπεία του Rick Simpson είχε αποτελέσματα χωρίς παρενέργειες και χωρίς κόστος, γι’ αυτό και οι κάτοικοι της πόλης φρόντισαν να επωφεληθούν. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά όχι μόνο σε ασθενείς με καρκίνο, αλλά και σε άλλους που έπασχαν από ανίατες ασθένειες. Βέβαια, στην προώθηση εναλλακτικών θεραπειών παρουσιάζονται πάντα προβλήματα. Στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε ένα πρόσθετο εμπόδιο. Η θεραπεία που μπορούσε να θεραπεύσει ακόμα και τον καρκίνο ήταν το έλαιο κάνναβης, το οποίο περιείχε την παράνομη ουσία τετραϋδροκανναβινόλη (THC).

Αυτός ήταν ο λόγος που αυξήθηκε πρόσφατα η χρήση του ελαίου κάνναβης στη θεραπεία του καρκίνου, τη νόσο του Κρον, τις χρόνιες επιληπτικές κρίσεις σε παιδιά αλλά και σε άλλες ασθένειες. Το έλαιο είναι πολύ πιο ισχυρό συγκριτικά με το κάπνισμα ή ακόμα και την εξάτμιση της κάνναβης, η οποία είναι ασφαλέστερη απ’ ό,τι το κάπνισμά της. Η κάνναβη δεν χρησιμοποιείται μόνο για «ανέβασμα της διάθεσης».

Τα επιχειρήματα του Rick Simpson για τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης

Ο Rick Simpson τραυματίστηκε στο κεφάλι το 1997 όταν ήταν στη δουλειά του. Στη συνέχεια, ταλαιπωρήθηκε από ένα σοβαρό μεταδιασειστικό σύνδρομο. Υποβλήθηκε σε φαρμακευτική αγωγή, η οποία όμως του προκάλεσε δυσάρεστες παρενέργειες. Έχοντας ακούσει για τα ιατρικά οφέλη της μαριχουάνας, ο Rick αγόρασε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα κι άρχισε να καπνίζει σε ημερήσια βάση.

Τελικά, τόσο το μεταδιασειστικό σύνδρομο όσο και οι παρενέργειες από τα φάρμακα εξαφανίστηκαν εντελώς. Ο γιατρός του Rick τον συμβούλεψε να σταματήσει το κάπνισμα. Έτσι, εκείνος αποφάσισε να καλλιεργήσει ο ίδιος κάνναβη και να εξάγει το έλαιο από ολόκληρο το φυτό. Πήρε μισό κιλό από φυτά και με αργό βρασμό σε διάλυμα έβγαλε το απόσταγμα, μια συμπυκνωμένη ουσία που περιείχε τα συστατικά της κάνναβης.

Λίγο μετά από αυτό, ο Rick διαγνώστηκε με βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος. Ο ένας από τους τρεις καρκίνους, αφού αφαιρέθηκε χειρουργικά, επανεμφανίστηκε. Έτσι αποφάσισε να εφαρμόσει έλαιο κάνναβης τοπικά. Μέσα σε λίγες μέρες και οι τρεις καρκίνοι στο δέρμα του είχαν επουλωθεί πλήρως. Ο Rick συμπέρανε ότι το έλαιο κάνναβης μπορούσε να θεραπεύσει τον καρκίνο, κάτι που δεν ίσχυε με το κάπνισμα μαριχουάνας.

Η βοήθεια προς τους άλλους

Στη συνέχεια ο Rick ξεκίνησε να μοιράζει το έλαιο κάνναβης στους κατοίκους της πόλης δωρεάν. Όλοι παρουσίασαν αξιοσημείωτη βελτίωση ύστερα από τη λήψη μιας μικρής σταγόνας από το στόμα δύο φορές την ημέρα ή χρησιμοποιώντας το τοπικά. Ο Rick Dwyer, διευθυντής της τοπικής Αμερικανικής Λεγεώνας δήλωσε εντυπωσιασμένος, αφού ο πατέρας του που έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα σε τερματικό στάδιο και οι γιατροί τον είχαν στείλει στο σπίτι του για να πεθάνει, θεραπεύτηκε ύστερα από μερικές εβδομάδες χρησιμοποιώντας το έλαιο του Rick.

Γρήγορα τα νέα για το έλαιο του Simpson διέρρευσαν. Αρκετοί άλλοι είχαν θεραπευτεί ή ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό και χωρίς παρενέργειες από πολλές και σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Rick Simpson και ο Rick Dwyer αποφάσισαν ότι έπρεπε να γίνουν συναντήσεις των κατοίκων της πόλης στην αίθουσα της Λεγεώνας και να υπάρξουν συζητήσεις σχετικά με το έλαιο κάνναβης και τη διάδοση της θεραπείας. Αφελώς, ήθελαν να μάθει ο κόσμος γι’ αυτή τη φυσική θεραπεία.

Οι συνέπειες της θεραπείας

Η δημοσιότητα που προήλθε από την περιέργεια ενός καναδικού μέσου ενημέρωσης, προκάλεσε αρκετά μεγάλο σάλο, με αποτέλεσμα η Λεγεώνα να κλείσει το παράρτημα της πόλης Μάκαν και να απολυθεί ο Rick Dwyer. Στη συνέχεια, οι ντόπιοι άρχισαν να ανησυχούν μήπως η Καναδική Βασιλική Έφιππη Αστυνομία επιχειρούσε να εμποδίσει την προσπάθεια του Rick Simpson.

Ο Simpson αποφάσισε να προλάβει αυτή την ισχυρή πιθανότητα. Πήγε στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας με σκοπό να αποκτήσει νόμιμη εξαίρεση για τη χρήση του ελαίου κάνναβης ως ιατρική μέθοδος θεραπείας. Μαζί του είχε 168 ένορκες βεβαιώσεις από εκείνους που είχε βοηθήσει στην πόλη Μάκαν. Οι βεβαιώσεις αυτές όμως δεν ελήφθησαν υπόψη και το αίτημά του απορρίφθηκε.

Εννέα μήνες αργότερα προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Σκωτίας. Αυτή τη φορά, ο Rick είχε παρόντες για να καταθέσουν 10 πολίτες και 6 γιατρούς που είχαν θεραπευτεί. Παρ’ όλα αυτά, δεν τους επιτράπηκε καν να καταθέσουν. Η έφεσή του απορρίφθηκε και η μικρή τοπική επιχείρησή του όπου παρείχε δωρεάν θεραπείες με έλαιο κάνναβης βρισκόταν σε κίνδυνο. Τελικά, ο Rick αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν μόνο το νομικό σύστημα που προσπαθούσε να εμποδίσει τις φυσικές θεραπείες με έλαιο κάνναβης.
Συνειδητοποίησε ότι η βιομηχανία του καρκίνου επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κι όχι στην πλήρη ίαση με σκοπό τα υψηλά κέρδη.

Το μονοπώλιο των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών (Big Pharma) και το ενδιαφέρον της βιομηχανίας του καρκίνου (συμπεριλαμβανομένων των εράνων) για τη διατήρηση του μαζικού κέρδους ήταν το βασικό κίνητρο για την παρεμπόδιση των φυσικών θεραπειών μέχρι το 1920. Εκείνη την εποχή ο Harry Hoxsey αγωνίστηκε ενάντια στην Αμερικανική Ιατρική Ένωση για δεκαετίες, μέχρι που ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ τον κατέστρεψε κλείνοντας όλες τις κλινικές που είχε στη χώρα και στις οποίες η αντιμετώπιση του καρκίνου ήταν επιτυχής, απαγορεύοντας ταυτόχρονα τη χρήση των βοτάνων τους το 1960.

Ευτυχώς, μικρές παραλλαγές του ελαίου που παρασκεύασε ο Rick Simpson παράγονται σε κράτη που η ιατρική χρήση της μαριχουάνας είναι νόμιμη. Υπάρχουν επίσης μερικά μεμονωμένα άτομα που παράγουν το έλαιο και μπορούν να το προμηθεύουν σε τρίτους με ασφάλεια. Η βιομηχανία του καρκίνου γνωρίζει καλά ότι είναι πολύ αποτελεσματικό για να επιτρέψει τη χρήση του.

Με τη βοήθεια φίλων φτιάχτηκε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με την ιστορία του Rick καθώς και με οδηγίες για την παρασκευή του ελαίου. Έχει τον έξυπνο τίτλο «Πώς να ξεφύγετε από τη θεραπεία» (Run From the Cure). Ο Rick χρησιμοποίησε τον διαλύτη νάφθα, αλλά πολλοί άλλοι χρησιμοποιούν καθαρό οινόπνευμα 95 βαθμών, το οποίο θεωρείται ασφαλέστερο.

Μπορείτε να δείτε το πρώτο αποκαλυπτικό βίντεο εδώ

Πηγές

phoenixtears.ca

www.thenhf.com

www.hoboes.com

preventdisease.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε