,

Ρυτίδες – Ψυχοαισθητική και Ασκήσεις Ομορφιάς

Οι Ρυτίδες σου και οι Χαρακιές Μαρτυρούν Κάποια Ιστορία Υπάρχουν ακριβώς 55 μυς στο πρόσωπο σου- με αυτούς τους μυς εκφράζεις όλα σου τα

Οι Ρυτίδες σου και οι Χαρακιές Μαρτυρούν Κάποια Ιστορία

Υπάρχουν ακριβώς 55 μυς στο πρόσωπο σου- με αυτούς τους μυς εκφράζεις όλα σου τα αισθήματα. Αυτοί οι μυς είναι διακλαδωμένοι με νεύρα και αυτά τα νεύρα συνδέονται με το μυαλό σου, άρα συνδέονται με κάθε μέρος του σώματος σου. Οτιδήποτε σκέπτεσαι,, οτιδήποτε κάνεις, κάθε τι που τρως, ευχάριστο ή δυσάρεστο, υγιεινό ή όχι, τελικά φαίνεται στο πρόσωπο σου.

Κάθε συνήθεια, καλή ή κακή, βάζει σε ενέργεια ορισμένους από τους 55 μυς και δημιουργούν πτυχές, γραμμές και ρυτίδες. Είναι αδύνατο να κάνεις κάποια ρυτίδα αμέσως. Θα πρέπει να παθαίνουν υπερένταση και να τραβιούνται έντονα, καθημερινά οι μυς για χρόνια, προτού οι ρυτίδες γίνουν ορατές, αξιοπρόσεκτες και μόνιμες.

Advertisment

Ένας φημισμένος πλαστικός χειρούργος λέει ότι οι γραμμές και οι ρυτίδες είναι ένας δείκτης της προσωπικότητας. Άνθρωποι επίμονοι, με θέληση, που πετυχαίνουν τους δικούς τους στόχους, σφίγγουν τα χείλη, ώσπου δημιουργούν ρυτίδες στο επάνω χείλος. Οι πιο πρώιμες ρυτίδες εμφανίζονται γύρω από τα μάτια- αυτές δεν οφείλονται απαραίτητα στην ηλικία- μπορεί να είναι ρυτίδες έκφρασης χαράς ή γέλιου.

Ρυτίδες ανάμεσα στα μάτια, ιδιαίτερα εάν είναι βαθιές, δείχνουν υπερβολική αποφασιστικότητα.

Είναι η καθημερινή κατάχρηση των ίδιων μυών του προσώπου, που σχηματίζουν χαρακιές και ρυτίδες στο δέρμα. Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα επαγγέλματα και ασχολίες δημιουργούν τα ίδια είδη από χαρακιές και ρυτίδες.

Advertisment

Έχετε παρατηρήσει ότι πολλοί ομιλητές, δικηγόροι και ηθοποιοί έχουν βαθιές ρυτίδες κάθετα στα μάγουλα; Ένας δυναμικός έμπορος συχνά έχει λίγες ρυτίδες ακριβώς κάτω από τη μύτη. Οι κομμωτές, οι ιδιαίτερες και άλλοι, που η δουλειά τους αναγκάζει να σπρώχνουν το σαγόνι τους προς τα κάτω, συχνά έχουν διπλοσάγονο (πτυχή επιπλέον). Οι άνθρωποι που είναι άρρωστοι ή που έχουν υποφέρει πολύ, συχνά έχουν πολύ λεπτές ρυτίδες σ’ όλο το πρόσωπο. Μη ισορροπημένες δίαιτες αδυνατίσματος, επίσης, προκαλούν χάρακες και ρυτίδες. Με κανέναν τρόπο δεν προκαλούνται όλες οι ρυτίδες από την ηλικία και για κανένα λόγο δεν είναι όλες οι ρυτίδες ανεπιθύμητες. Μερικές ρυτίδες είναι επιθυμητές. Πόσο συχνά βλέπουμε ανθρώπους, που ήταν συνηθισμένοι τύποι σα νέοι και σε μεγαλύτερη ηλικία γίνονται απίστευτα ελκυστικοί. Και πόσο συχνά βλέπεις έναν ώριμο άνθρωπο, με ένα λείο πρόσωπο μικρού παιδιού και νομίζεις ότι αυτός είναι ίσως επιπόλαιος.

Μη στενοχωριέσαι για τις χάρακες και τις λεπτές ρυτίδες, που δημιουργεί ο χαρακτήρας σου. Να είσαι σίγουρος ότι βρίσκονται στις σωστές θέσεις και σου χαρίζουν μάλλον γοητεία στο παρουσιαστικό σου, παρά το μειώνουν.

Μάθε για την Ψυχοαισθητική

Χρόνια πριν, ένας πολύ γνωστός χειρούργος, ο γιατρός Φρανκ 2λώτερ ανάγγειλε ότι είναι αδύνατο να βάζεις ωραίο δέρμα σε δυστυχή πρόσωπα. Οι αισθητικοί σ’ ολόκληρο τον κόσμο παραπονούνται για τις γυναίκες ότι πηγαίνουν για θεραπεία ομορφιάς με υπερένταση, νευρικές και άκαμπτες, ώστε οι κρέμες, οι λοσιόν και οι θεραπείες κάνουν ελάχιστο καλό. Όλες οι εξωτερικές θεραπείες, που προσφέρονται από τα πιο λαμπρά Ινστιτούτα Καλλονής, μπορούν ελάχιστα να βοηθήσουν ένα τραβηγμένο από υπερένταση και δύστροπο πρόσωπο. Όμως, ένα ευτυχισμένο συναίσθημα, που σε κάνει να γελάς, ανυψώνει τις άκρες του στόματος σου και φέρνει μια εσωτερική λάμψη. Αυτό είναι που κάνει μια γυναίκα όμορφη και δεν κοστίζει τίποτα σε χρόνο και χρήμα.

Στη Γαλλία και τη Γερμανία η καινούργια επιστήμη της -ψνχοαιασθηη-κής κερδίζει έδαφος. Μας λένε ότι μόνο 13 μυς προσώπου απαιτούνται, για να δημιουργήσουν μια ευτυχισμένη, τραβηγμένη προς τα πάνω όψη, αλλά χρειάζονται και οι, 55 μυς για μια καταθλιπτική και αρρωστημένη εμφάνιση. Οι σύγχρονοι ψυχοαισθητικοί επιστήμονες λένε: «Γιατί σπαταλάτε όλη αυτήν την ενέργεια, για να φαίνεστε δυστυχείς και θλιμμένοι;» Φυσικά, οι άνθρωποι δε θα πρέπει να παριστάνουν τη χλωμή Πωλιάνα. Η ζωή φέρνει σ’ όλους μας μερικές μαύρες στιγμές, που μας κάνουν να φαινόμαστε θλιμμένοι και μελαγχολικοί προσωρινά. Αλλά ένας νοήμων άνθρωπος ποτέ δεν πρέπει, να επιτρέπει στον εαυτό του να ζει συνήθως σ’ ένα κλίμα δυσαρέσκειας, γιατί η συνηθισμένη ψυχολογική του κατάσταση καταγράφεται στο πρόσωπο του. Εάν η συνηθισμένη κατάσταση του μυαλού σου είναι ελπιδοφόρα και εξωτερικεύεται, οι μυς του προσώπου σου τραβιούνται προς τα επάνω. Εάν η εσωτερική ζωή σου είναι συνήθως λαμπερή, το πρόσωπο σου αντανακλά τη λαμπερότητα. Δώσε στον εαυτό σου μια ψυχοκαλλωπιστική θεραπεία.

Είναι η πιο φυσική και η πιο αποτελεσματική απ’ όλες τις θεραπείες ομορφιάς. Η προέλευση της είναι από την παντοδύναμη Μητέρα Φύση, από εκεί που ξεπετιούνται όλα τα καλά και ανθεκτικά πράγματα. Και αν ακόμη οι κρέμες, το βάψιμο και οι πούδρες μπορούν να αποτύχουν, οι θεραπείες της ψυχοκαλλωπιστική ς, όταν γίνουν σωστά, πάντοτε βοηθούν. Η αληθινή ομορφιά προέρχεται από μέσα και άσχετα με το πόσα γενέθλια μετράς! Εάν το πρόσωπο σου ακτινοβολεί μια εσωτερική ομορφιά, όλες οι χαρές της ζωής είναι δικές σου. Εάν έχεις χάσει την ικανότητα να αναπαύεσαι και να διώχνεις όλες τις ενοχλητικές σκέψεις, με τη δύναμη της θέλησης οου θα την ξανααποκτήσεις.

Η θεραπεία της ψυχοκαλλωπιστική ς αρχίζει με τον έλεγχο του προσώπου σου μπροστά στον καθρέφτη.

Πρώτα γύρε το κεφάλι σου προς τα πίσω, έπειτα φέρε το κεφάλι σου αργά προς τα εμπρός, έως ότου το πηγούνι σου ακουμπήσει στο στήθος σου. Χαλάρωσε την κάτω σιαγόνα. Άρχισε να γυρίζεις το κεφάλι σου, στην αρχή ελαφρά, έπειτα όλο και πιο σταθερά. Ενώ κάνεις αυτές τις κινήσεις, να βγάζεις μικρούς ήχους μουρμουρητού στο ρυθμό της αναπνοής. Αυτή η χαλάρωση του προσώπου μπορεί να διαρκέσει αρκετά δευτερόλεπτα ή τρία λεπτά, εξαρτάται από την ανακούφιση που νιώθεις. Τώρα κοίταξε στον καθρέφτη. Βάλε ελαφρά τα χέρια σου στα μαγουλά σου και κλείσε τα μάτια σου, γέρνοντας το κεφάλι σου, όσο πιο πίσω μπορείς. Παράμεινε σ’ αυτήν τη θέση λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, ξανακοίταξε στον καθρέφτη. Τώρα είναι ώρα να στείλεις παλμούς στους μυς του προσώπου σου. Έτσι, η ψυχοκαλλωπιστική θεραπεία μοιάζει με αυτογενή άσκηση αυθυποβολής. Γιατί, χέρι – χέρι με τη χαλάρωση των χαρακτηριστικών σου πηγαίνει και το φεγγοβόλημα της έκφρασης του προσώπου σου διαμέσου των διαταγών που θα δώσεις. «Η ζωή είναι όμορφη». «Είμαι ευτυχισμένη». «Οι γωνιές από το στόμα μου υψώνονται. Χαμογελάω. Δεν υπάρχουν ρυτίδες στο μέτωπο μου». Αργότερα επεκτείνεις αυτές τις εντολές στη θέση του σώματος σου. «Στέκομαι καμαρωτός». «Μπορώ να τα βγάλω πέρα με οποιαδήποτε κατάσταση». «Είμαι δυνατός». «Το πηγούνι μου προς τα πάνω». «Γνωρίζω τις δυνάμεις μου». Θυμήσου ότι η αισιοδοξία είναι το καλύτερο καλλυντικό. Μετά από ένα μάθημα μου για το πρόγραμμα «Μεγαλύτερη Διάρκεια Ζωής, Νεώτερη Εμφάνιση», στο Λονδίνο, ένας από τους μαθητές μου μου έδωσε το ακόλουθο χαριτωμένο ποίημα:

[quote_center]Δε χρειάζεται να πεις πώς την κάθε μέρα ζεις Δε χρειάζεται να πεις αν δουλεύεις ή αν παίζεις Σα δοκιμασμένο ακριβές βαρόμετρο λειτουργείς Και φαίνεται στην όψη σου όπως και να ζεις[/quote_center]

Τρεις τρόποι να ανυψώσεις το πρόσωπο σου

Κοίταξε το πρόσωπο σου τίμια, με ευρύ πνεύμα ή, όπως ένας μαθητής μου το έθεσε: «Κοιτάζω το πρόσωπο μου, όπως θα το έκανε ο πιο άσπονδος φίλος μου». Τι βλέπεις; Ένα φουσκωμένο πρόσωπο, ίσως με  μάγουλα παχιά, που όμως κάποτε κατέβαιναν σε μια πικάντικη γραμμή σιαγόνων, ίσως πάλι βλέπεις διπλοσάγονο. Δεν υπάρχει λόγος, βέβαια, νο ανεχτείς αυτήν την παραμόρφωση.

Μπορείς να ξεφορτωθείς αυτά τα βαριά μάγουλα και το διπλό σαγόνι με τη γυμναστική που συστήνει ο φημισμένος Γερμανός δερματολόγος γιατρός Χανς Βέιμπρεχτ στη Στουτγάρδη.

«Άλειψε με λάδι το πρόσωπο σου και το λαιμό. Κάθησε. Κάθησε ψηλό και ευθυτενής μπροστά σ’ έναν καθρέφτη. Σπρώξε το σαγόνι σου προς το εμπρός, όσο πάει περισσότερο. Τώρα ώθησε το κάτω χείλος προς το εμπρός, όπως του Μωρίς Σεβαλιέ. Μείνε σ’ αυτήν τη στάση και στρέψε το κεφάλι σου αργά αριστερά και έπειτα αργά δεξιά. Αυτό θέτει όλου: τους εξασθενημένους μυς του λαιμού και των σιαγόνων σε ενέργεια. Όσο περισσότερο ωθείς τις σιαγόνες και τα χείλη προς τα εμπρός και σφίγγει: αυτούς τους μυς, τόσο γρηγορότερα θα φτιάξεις ένα σφιχτό λαιμό. Κάνε το κάθε μέρα δώδεκα φορές αριστερά και δώδεκα δεξιά. Αυτό θα σου πάρει μόνο 60 δευτερόλεπτα.

Πώς φαίνεται το στόμα σου στον καθρέφτη; Ελπίζω ότι οι γωνίες του στόματος σου πηγαίνουν προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Εάν το στόμα σου πέφτει, ερεύνησε τα δόντια στην πάνω σιαγόνα. Εάν σου λείπουν μερικά, να τα αντικαταστήσεις αμέσως. Τίποτε δεν μπορεί να σοι δίνει πιο δυστυχισμένη όψη, από τα δόντια που λείπουν. Εάν τα δόντια σου είναι στη θέση τους και οι γωνίες του στόματος σου πηγαίνουν προς τα κάτω, τότε ίσως το πνεύμα σου χρειάζεται ανάταση (ανύψωση).

Απογοητεύσεις, θλίψη, μόνιμη στενοχώρια, όλα καταγράφονται, ειδικά γύρω από το στόμα σου. Όλοι μας έχουμε το μερίδιο μας στις απογοητεύσεις, αλλά γιατί να τις δημοσιεύουμε; Στο μεταξύ πάρε κουράγιο, μην το βάζεις κάτω. Θυμήσου ότι όταν κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς κάθε μέρα, μπορείς επίσης και να περιμένεις το καλύτερο.

Τώρα σου δείχνω πώς μπορείς να τραβήξεις τις γωνίες του στόματος σου προς τα πάνω, ώστε να μείνουν έτσι. Βάλε τα δυο σου χέρια στα μαγουλά σου και κράτα τους μυς από τα μάγουλα σφιχτά. Τώρα, τράβηξε το στόμα σου, όσο πηγαίνει, δεξιά και έπειτα αριστερά. Να είσαι σίγουρος ότι κρατάς τους μυς από τα μαγουλά σου σφιχτά. Βέβαια, από μόνη της η άσκηση, δηλ. το να τραβήξεις το στόμα αριστερά και δεξιά δε θα σου κάνει και πολύ καλό. Είναι το τράβηγμα των μυών αριστερά-δεξιά, ενάντια στα μάγουλα που τα κρατάς με τα δυο χέρια που μπορεί να κάνει θαύματα για τους εξασθενημένους μυς γύρω στο στόμα. Κάνε αυτήν την άσκηση δώδεκα φορές προς τα αριστερά και δώδεκα φορές προς τα δεξιά. Ο γιατρός Ρούντολφ Ντρόμπιλ, ο γνωστός Βιεννέζος παθολόγος, διδάσκει αυτήν την επιστημονική ανύψωση του προσώπου μέσω άσκησης και επιμένει ότι, εάν δεν δώσεις στους μυς του προσώπου σου αντίσταση, οι γυμναστικές ασκήσεις του προσώπου είναι απώλεια χρόνου. Ο γιατρός Ντρόμπιλ στο βιβλίο του Gesichts-Gymnastik λέει ότι, προτού σκεφτείς την πλαστική χειρουργική, πρώτα δυνάμωσε τους μυς του προσώπου σου μέσω των ασκήσεων του προσώπου.

Εάν είσαι πολύ απασχολημένη ή απλώς τεμπέλα να κάνεις αυτές τις ασκήσεις του προσώπου των τριών λεπτών, κάνε όπως η Ανν Ντέλαφηλντ δίδαξε σε χιλιάδες γυναίκες στη Νέα Υόρκη στο Success School. Ξάπλωσε κάτω στη Σανίδα Γιόγκα (διαβάστε εδώ πως να φτιάξετε σανίδα γιόγκα) και άσε το νόμο της βαρύτητας να τραβήξει τους μυς προς τα πάνω και να πλημμυρίσουν τα κύτταρα με το δικό σου θρεπτικό, ζωογόνο αίμα, ενώ θα αναπαύεσαι. Πράγματι, μπορεί να αισθανθείς και να δεις την ανύψωση όλου του προσώπου σου.

Dr Benjamin Gaylord Hauser – Treasure of Secrets

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση