,

Σούπερ Συνταγή: Η καλύτερη μάσκα ομορφιάς…

Ένα από τα πιο ακριβά Ινστιτούτα Καλλονής στον κόσμο κρατούσε για πολλά χρόνια σε απόλυτη μυστικότητα μια συνταγή γρήγορης αναζωογόνησης της επιδερμίδας και χρέωνε

Ένα από τα πιο ακριβά Ινστιτούτα Καλλονής στον κόσμο κρατούσε για πολλά χρόνια σε απόλυτη μυστικότητα μια συνταγή γρήγορης αναζωογόνησης της επιδερμίδας και χρέωνε ένα σεβαστό ποσό κάθε φορά που την εφάρμοζε. Τώρα αυτή είναι δική σου, να την διατηρήσεις και θα σου κοστίσει λίγες δεκάρες.

1 κονταλιά σούπας συνηθισμένη λανολίνη τουαλέττας

1 κουταλιά σούπας (όχι καλά γεμάτη) Balsam of Peru

(Και τα δύο υλικά μπορείτε να τα βρείτε με απλή αναζήτηση στο Ίντερνετ)

Ανακάτεψε τα σ’ ένα φλυτζάνι μ’ ένα κουταλάκι του γλυκού, έως ότου γίνει ένα απαλό μίγμα και διατήρησε το σ’ ένα βάζο πολύ καλά κλεισμένο. Άλειψε το πρόσωπο σου με αυτό το μίγμα και το μέτωπο σου. Πρόσεξε όμως μην αλείψεις την περιοχή γύρω στα μάτια. Άφησε το 5 λεπτά μόνο (λιγότερο την πρώτη φορά που το χρησιμοποιείς), ενώ αργότερα μπορείς να το αφήσεις λίγα λεπτά περισσότερο. Αυτό’είναι εκπληκτικά αναζωογονητικό για κουρασμένα πρόσωπα. Η λάμψη κρατά για ώρες. Εάν είσαι ξανθιά με πολύ λεπτό δέρμα, πρώτα άλειψε το πρόσωπο σου με ελαφρό λάδι (ένα από τα χρυσά φυτικά λάδια) ή κρέμα και μετά την πιο πάνω μάσκα. Απομάκρυνε τη μάσκα με μια σπάτουλα, εάν έχεις, ή με χαρτί καθαρισμού. Εάν το πρόσωπο σου το αισθάνεσαι πολύ ζεστό, βάλε λίγο λάδι. Αντή η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο μια φορά τη βδομάδα. Έτσι φύλαξε το για τη βραδιά, που θέλεις να αστραποβολάς. Εάν ο λαιμός σου χρειάζεται φροντίδα, μπορείς να χρησιμοποιείς αυτήν τη μάσκα (θεραπεία) κυκλοφορίας μια φορά την εβδομάδα, αλλά είναι καλύτερα να την χρησιμοποιείς σε διαφορετικές μέρες, δηλ. άλλη μέρα για το λαιμό και άλλη μέρα για το πρόσωπο. Άλειψε το κάτω από το σαγόνι και σ’ όλο το λαιμό και άφησε το, έως ότου νιώσεις άνετα (δηλ. περίπου 5 λεπτά).

Dr Benjamin Gaylord Hauser – Treasure of Secrets

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε