, ,

Ελαιόλαδο: 10+1 απίθανες χρήσεις του εκτός μαγειρικής

Το ελαιόλαδο είναι μία πανίσχυρη τροφή η οποία δυναμώνει τον οργανισμό μας και κρατά το μυαλό μας σε άριστη κατάσταση. Δεν είναι όμως η

Ελαιόλαδο: 10 + 1 απίθανες χρήσεις του εκτός μαγειρικής

Το ελαιόλαδο είναι μία πανίσχυρη τροφή η οποία δυναμώνει τον οργανισμό μας και κρατά το μυαλό μας σε άριστη κατάσταση. Δεν είναι όμως η μόνη ιδιότητα που έχει. Είναι πάμπολλες οι χρήσεις του από την αρχαιότητα ως σήμερα. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Εναλλακτικές χρήσεις του ελαιόλαδου εκτός μαγειρικής

1. Καθαρίζει το δέρμα μας από γράσο

Αν έχουμε λερωθεί με γράσο, τρίβουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και τα βλέπουμε να καθαρίζουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα σαπουνίζουμε να φύγει το λάδι.

Advertisment

2. Αποτελεί υγιεινό φυσικό ντεμακιγιάζ

Απλώνουμε ελαιόλαδο στο πρόσωπό μας και τρίβουμε απαλά, αφαιρώντας με βαμβάκι όλο το μακιγιάζ. Επαναλαμβάνουμε αν είναι απαραίτητο. Εκτός από καθαρισμό προσώπου, το ελαιόλαδο προσφέρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για θρέψη του δέρματος.

3. Ανακουφίζει από τους μώλωπες

Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο δέρμα σας όπου έχετε χτυπήσει και έχει μαυρίσει. Θα βοηθήσετε το αίμα να αποσυμφορηθεί πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι συνήθως.

4. Σας απαλλάσσει από τα αυτοκόλλητα

Αν τα έπιπλα και οι τοίχοι σας είναι γεμάτοι σημάδια από τα αυτοκόλλητα των παιδιών ή ακόμη και γεμάτοι αυτοκόλλητα, περάστε λίγο λάδι και αφήστε μερικά δευτερόλεπτα να περάσει στην κόλλα. Με ένα βαμβάκι αφαιρέστε τα υπολείμματα της κόλλας ενώ το αυτοκόλλητο, τραβήξτε το απαλά.

Advertisment

5. Ανοίγει τα κολλημένα φερμουάρ

Αν σας έχει κολλήσει το φερμουάρ και δεν μπορείτε να το ανοίξετε, βάλτε του λίγο ελαιόλαδο. Δεν θα αντιμετωπίσετε ξανά πρόβλημα.

6. Αναβαθμίζει τα ξύλινα είδη κουζίνας

Μπορείτε να περάσετε με ελαιόλαδο τα ξύλινα κουζινικά σας σκεύη είτε πριν τα χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά ή αργότερα. Τα ξύλα κοπής, οι κουτάλες και οι πιρούνες, θα προστατευτούν με το φιλμ του ελαιολάδου που τα θωρακίζει σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά και ενάντια σε μικρόβια.

7. Ενδυναμώνει τα φύλλα των φυτών σας

Σε ένα μαλακό πανί ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και και περάστε απαλά τα μεγάλα φύλλα του φίκου σας. Θα απαλλαγούν από σκόνη, μικρόβια και θα λάμψουν.

8. Καθαρίζει τα εργαλεία κήπου από σκληρές βρωμιές

Ποτίστε ένα παλιό πανί με ελαιόλαδο και περάστε τα εργαλεία του κήπου σας. Θα απομακρυνθούν αμέσως οι ξεραμένες λάσπες, η βρωμιά, το χώμα και… θα γυαλίσουν, αν και το τελευταίο δεν έχει και τόση σημασία για τα εργαλεία του κήπου.

9. Κάνει τους μεντεσέδες σας αθόρυβους

Περνάτε τους μεντεσέδες σας με λίγο λάδι και σταματούν να τρίζουν ή δεν αρχίζουν ποτέ.

10. Γυαλίζει και προστατεύει τα ανοξείδωτα

Με ένα πανί που έχετε βάλει λίγο ελαιόλαδο, περάστε ταψιά και κατσαρόλες. Έπειτα περάστε τα με ένα στεγνό μαλακό πανί. Οι δαχτυλιές θα σβήσουν και θα λάμψουν, ενώ το φιλμ που θα δημιουργηθεί, θα τα προστατέψει από μικρόβια.

11. Φτιάχνετε καλής ποιότητας σαπούνι

Το ελαιόλαδο είναι το παραδοσιακό υλικό για σαπούνι. Καθαρίζει τέλεια, είναι γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και αφήνει ένα κατακάθαρο δέρμα ενώ είναι φιλικό περιβάλλον.

12. Γυαλίζει τα μπρούτζινα και τα ασημικά

Μαυρισμένα μπρούτζινα και ασημικά θα λάμψουν και θα καθαρίσουν καθώς τα περάσετε με ελαιόλαδο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση