Κανένας Ανταγωνισμός

Κατά τη δεκαετία του 1970 κι ενώ γίνονταν προσπάθειες για να εδραιωθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ, η Βορειοαμερικανική Ένωση Ποδοσφαίρου σηματοδότησε την πρώτη

Κατά τη δεκαετία του 1970 κι ενώ γίνονταν προσπάθειες για να εδραιωθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ, η Βορειοαμερικανική Ένωση Ποδοσφαίρου σηματοδότησε την πρώτη προσπάθεια μύησης των Αμερικανών φιλάθλων στο παιχνίδι. Ενώ οι περισσότερες ομάδες είχαν στην καλύτερη περίπτωση περιορισμένες επιτυχίες μία από αυτές, η «New York Cosmos», κατάφερε να γίνει πραγματικά δημοφιλής.

Ήταν δημιούργημα του Steve Ross, ενός παθιασμένου οπαδού του ποδοσφαίρου και σημαντικού στελέχους της εταιρείας «Warner Communications».

Ο Max Ross, πατέρας του Steve, τον είχε συμβουλέψει το εξής: «Στη ζωή υπάρχουν εκείνοι που εργάζονται όλη την ημέρα, εκείνοι που ονειρεύονται όλη την ημέρα και εκείνοι που ονειρεύονται μια ώρα πριν ξεκινήσουν να εργάζονται με σκοπό να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Εσύ να ακολουθήσεις την τρίτη κατηγορία – εκεί δεν υπάρχει σχεδόν κανένας ανταγωνισμός».

Πηγή: «Once In A Lifetime – The Extraordinary Story Of The New York Cosmos» από τον συγγραφέα Gavin Newsham.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε