, , ,

Διαλογισμός και Δράση: Το μονοπάτι διαφυγής μιας γυναίκας από τις ελλείψεις

Απόσπασμα από το βιβλίο του κορυφαίου Νευροεπιστήμονα Dr. Joe Dispenza – “Σπάσε τη Συνήθεια να Είσαι ο Εαυτός Σου” – που κυκλοφορεί στα Ελληνικά

Απόσπασμα από το βιβλίο του κορυφαίου Νευροεπιστήμονα Dr. Joe Dispenza – “Σπάσε τη Συνήθεια να Είσαι ο Εαυτός Σου” – που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Link Media

Το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της, η Μονίκ το έζησε ασυνείδητα σε μία σχεδόν συνεχή κατάσταση ελλείψεων, με ελάχιστα χρήματα, ελάχιστη ενέργεια και ελάχιστο χρόνο για να κάνει αυτά που ήθελε. Τελευταία, αντιμετώπιζε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο: το ενοίκιο του γραφείου της είχε αυξηθεί σημαντικά (δεν μπορούσε να μεταφέρει το γραφείο στο σπίτι), αυτή και ο σύζυγός της δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να στείλουν το γιο τους στο κολέγιο που ήθελε, έπρεπε να αλλάξουν πλυντήριο και πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν να την επισκέπτονται, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Μια μέρα, ενώ έκανε διαλογιστικές ασκήσεις και αναλογιζόταν τι επιλογές είχε, η Μονίκ κατάλαβε ότι έπρεπε να σταματήσει να κάνει τα ίδια πράγματα: να υπομένει την κατάσταση και να αντιμετωπίζει τη θύελλα με το ψευδο-θετικό σκεπτικό τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. Διαπίστωσε ότι έπαιρνε πάντα αποφάσεις ή αναζητούσε την επίλυση των προβλημάτων υπό το πρίσμα των ελλείψεων (έλλειψη χρόνου, χρήματος, ενέργειας).

Είχε απομνημονεύσει αυτή την κατάσταση ύπαρξης· η έλλειψη έγινε η προσωπικότητά της. Και ως επιτομή της αδράνειας, «άφηνε τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους». Η ειρωνεία είναι ότι η Μονίκ εργαζόταν με ανθρώπους που την επισκέπτονταν για να υπερνικήσουν αυτά τα χαρακτηριστικά και να γίνουν πιο δυναμικοί ώστε να ενεργούν εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων. Έτσι, πήρε την μεγάλη απόφαση να αλλάξει την προσωπικότητά της. Δεν θα επέτρεπε πλέον στη ζωή να την ποδοπατά και δεν θα άφηνε τα πάντα στην τύχη.

Στη συνέχεια, η Μονίκ δημιούργησε ένα πρότυπο σύμφωνα με αυτό που ήθελε να γίνει, τον τρόπο που ήθελε να σκέφτεται και να νιώθει. Φαντάστηκε τον εαυτό της σαν μια γυναίκα που παίρνει όλες τις αποφάσεις με την αφθονία της ενέργειας, του χρόνου και των χρημάτων. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ο στόχος της να γίνει αυτός ο άνθρωπος ήταν τόσο σταθερός και ακριβής όσο ήταν και το όραμά της. Ήξερε ποια δεν ήθελε να είναι πλέον· και είχε οριστικά σχέδια για τον τρόπο που θα σκέφτεται, θα νιώθει και θα συμπεριφέρεται ο νέος της εαυτός.

Όταν παίρνουμε μια απόφαση με τόση σταθερότητα και έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θέλουμε να είναι η νέα μας πραγματικότητα, τότε η διαύγεια και η συνοχή αυτών των σκέψεων παράγουν τα αντίστοιχα συναισθήματα. Ως αποτέλεσμα, η εσωτερική μας χημεία αλλάζει, η νευρολογική μας υπόσταση τροποποιείται («κλαδεύουμε» τις παλιές συνάψεις και δημιουργούμε νέες), και εκφράζουμε το γενετικό μας κώδικα διαφορετικά.

Η Μονίκ άρχισε να ζει υπό το πρίσμα ενός ανθρώπου που έχει πολλά χρήματα, άφθονη ενέργεια και που μπορούσε να καλύψει κάθε της ανάγκη. Ένιωθε υπέροχα. Βέβαια, δεν επιλύθηκαν όλα τα προβλήματα για τα οποία ανησυχούσε, αλλά ζούσε καλύτερα, εξαιτίας της διαφορετικής της νοοτροπίας.

Αρκετές εβδομάδες μετά την απόφασή της, η Μονίκ εργαζόταν με τον τελευταίο της ασθενή για την ημέρα. Τότε, αυτή η γυναίκα που είχε μεγαλώσει στην Γαλλία, θυμήθηκε ότι κάθε μήνα, οι γονείς της αγόραζαν λαχείο, μία παράδοση την οποία τελικά συνέχισε και η ίδια.

Ενώ η Μονίκ οδηγούσε προς το σπίτι εκείνο το βράδυ, δεν σκεφτόταν το λαχείο. Δεν έπαιζε ποτέ της στο παρελθόν, γιατί πίστευε ότι με τα περιορισμένα της έσοδα, κάτι τέτοιο θα ήταν επιπόλαιο έξοδο. Σταμάτησε να βάλει βενζίνη και πήγε στο ταμείο να πληρώσει. Εκεί υπήρχε ένας πάγκος με διάφορα λαχεία. Αυθόρμητα, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η νέα Μονίκ που ζούσε στην αφθονία μπορούσε να κυνηγήσει την τύχη της, αγόρασε ένα λαχείο.

Μέχρι η Μονίκ να πάει στην τοπική πιτσαρία για να πάρει φαγητό και να φτάσει στο σπίτι, είχε ήδη ξεχάσει το λαχείο. Όταν σήκωσε το κουτί της πίτσας, ανακάλυψε ότι το λάδι είχε περάσει από το κουτί, κόλλησε στο λαχείο και άφησε ένα λεκέ στο κάθισμα του συνοδηγού. Έβαλε την πίτσα στο τραπέζι και δίπλα ακριβώς το λαχείο, λέγοντας στην οικογένειά της να αρχίσουν να τρώνε χωρίς εκείνη, γιατί θα πήγαινε στο γκαράζ να καθαρίσει το λεκέ. Ενώ καθάριζε, ο σύζυγός της ήρθε τρέχοντας.

«Δεν θα το πιστέψεις! Το λαχείο σου κέρδισε!»

Θυμηθείτε ότι όταν το κβαντικό πεδίο ανταποκρίνεται, το κάνει με τρόπο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Ίσως σκέφτεστε: Φυσικά, κέρδισε εκατομμύρια και έζησε για πάντα ευτυχισμένη. Όχι ακριβώς.

Η Μονίκ κέρδισε 40.000 ευρώ. Ήταν ευτυχισμένη; Πιο πολύ είχε εκπλαγεί. Το ζευγάρι χρωστούσε ακριβώς 40.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες και στο δάνειο του αυτοκινήτου.

Η Μονίκ εξέφρασε τον ενθουσιασμό της λέγοντάς μας αυτή την ιστορία, αλλά «πονηρά» παραδέχτηκε ότι την επόμενη φορά, αντί να πιστεύει ότι όλες οι ανάγκες της καλύφθηκαν, θα επέλεγε να φανταστεί ότι αυτές έχουν καλυφθεί – και ακόμα περισσότερες.

Η ιστορία της Μονίκ δείχνει τη δύναμη που έχει η δημιουργία μιας νέας κατάστασης ύπαρξης. Όμως, η Μονίκ δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο μόνο με το να φαντάζεται ότι ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Έπρεπε αυτός ο καινούριος άνθρωπος να δραστηριοποιηθεί. Η παλιά Μονίκ δεν θα είχε αγοράσει λαχείο. Η νέα της προσωπικότητα συντόνισε τη συμπεριφορά της με τους στόχους της, και το πεδίο ανταποκρίθηκε με έναν εντελώς απρόβλεπτο, αλλά και τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Ακριβώς επειδή η Μονίκ ανέπτυξε μια νέα προσωπικότητα που αξιοποιούσε τις ευκαιρίες και λειτουργούσε διαφορετικά, βίωσε νέα και καλύτερα αποτελέσματα στη ζωή της. Νέα προσωπικότητα, νέα προσωπική πραγματικότητα.

Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να κερδίσουμε το λαχείο, για να αλλάξουμε τη ζωή μας. Πρέπει, όμως, να πάρουμε την απόφαση να σταματήσουμε να είμαστε ο παλιός μας εαυτός, να εισέλθουμε στο λειτουργικό σύστημα όπου βρίσκονται τα υποσυνείδητα προγράμματα, και να δημιουργήσουμε ένα ξεκάθαρο πρότυπο για τον νέο μας εαυτό.

——

Dr.-Joe-Dispenza1

Ο διάσημος νευροεπιστήμονας και συγγραφέας Dr. Joe Dispenza, με απλό και κατανοητό λόγο, αξιοποιεί τη νέα γνώση της κβαντικής φυσικής, της νευροπλαστικότητας και της επιγενετικής για να σας βοηθήσει να γίνετε αυτoί που πραγματικά θέλετε να είστε.

Τώρα για 1η φορά στην Ελλάδα, στις 22-23-24 Μαΐου 2015, έχετε και εσείς την ευκαιρία να προσφέρετε στον εαυτό σας ένα τριήμερο βιωματικό εργαστήρι για να ξεπεράσετε τους περιορισμούς σας και να δημιουργήσετε ένα νέο μέλλον!

Μάθετε περισσότερα εδώ:https://www.linkmedia.org/el/Dr-Joe-Dispenza-Athens

——

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε