,

Θετική Σκέψη και Υγιεινή Διατροφή

Μπορεί οι θετικές σκέψεις να οδηγήσουν τους ανθρώπους να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απάντηση είναι ναι. Ο James

Μπορεί οι θετικές σκέψεις να οδηγήσουν τους ανθρώπους να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απάντηση είναι ναι.

Ο James Twyman, γνωστός συγγραφέας, που πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορεί να προσελκύσουν ό, τι θέλουν στη ζωή, συμφωνεί ότι ο τρόπος που σκέφτονται οι άνθρωποι μπορούν να ωθήσουν τη ζωή τους προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Αισθάνεται ότι εκτός από το να λέμε θετικά πράγματα (πολλοί άνθρωποι επιλέγουν μάντρα που λένε κατ “επανάληψη), οι άνθρωποι πρέπει επίσης να πιστεύουν πραγματικά σε αυτό που λένε. Με άλλα λόγια, αυτό που οι άνθρωποι σκέφτονται για το τι λένε, πρέπει να πληρείται με μια πραγματική επιθυμία και πίστη, ώστε το επιθυμητό αποτέλεσμα να υλοποιηθεί πλήρως.

Advertisment

Δεν είναι ο μόνος. Η Esther Hicks, που ενθαρρύνει τους άλλους με τα λόγια της θετικότητας που απορρέουν από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Αβραάμ-Hicks, λέει ότι οι σκέψη μπορεί να μας καθοδηγήσει σε τρόπους όπου τυπικά δεν θα τους αναλογιζόμασταν. Σίγουρα, κερδίζοντας το λαχείο μπορεί να είναι ωραίο, ή να βρούμε την αγάπη με αυτόν τον συγκεκριμένο κάποιον θα ήταν ωραία, αλλά τι γίνεται με την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων;

Πώς οι θετικές σκέψεις οδηγούν σε υγιεινές επιλογές τροφίμων

Η Hicks εξηγεί ότι η θετική σκέψη (ή όχι) είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα τρόφιμα που οι άνθρωποι επιλέγουν να φάνε. Οι άνθρωποι που σκέφτονται τακτικά κακό, τείνουν να θέλουν να τροφοδοτήσουν το σώμα τους με τα πράγματα που είναι εξίσου αρνητικά.

Εξηγεί ότι όλα καταλήγουν στο να μείνουν σε αρμονία με το σώμα τους «να ζουν αρμονικά.» Ένα μεγάλο μέρος αυτού έχει να κάνει με την ανάληψη της ευθύνης ότι οι σκέψεις οδηγούν τους ανθρώπους να επιλέξουν ορισμένα τρόφιμα, τα οποία είτε θα βοηθήσουν είτε θα βλάψουν την υγεία. Ως εκ τούτου, έχει το επιχείρημα ότι δεν είναι μια συγκεκριμένη τροφή ή το σύνολο των τροφίμων που μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία per se, αλλά η νοοτροπία που ένα άτομο έχει ευθύς εξαρχής, που τους ωθεί να κάνουν κακές διατροφικές αποφάσεις.

Advertisment

Ως εκ τούτου, η Hicks λέει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να «σταματήσουν την προσέγγιση «outside-in» και την κατασκευή καταλόγων με τα επιτρεπτά τρόφιμα και να μπούνε σε ευθυγράμμιση με το ποιοί [εμείς] πραγματικά είμαστε και να το αφήσουμε να επιλέξει τα τρόφιμα [μας]. »

Μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Ψυχολογία των Τροφίμων» ενισχύσει την άποψη αυτή. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Cornell Food and Brand Lab διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι τρώνε «… υγιεινά τρόφιμα ανάλογα με το αν βρίσκονται σε καλή ή κακή διάθεση» και ότι «… άτομα με θετικές διαθέσεις που κάνουν πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων συχνά σκέφτονται περισσότερο για τα μελλοντικά οφέλη για την υγεία από ό, τι εκείνοι με τις αρνητικές διαθέσεις, οι οποίοι επικεντρώνονται περισσότερο στην άμεση γεύση και αισθητική εμπειρία. »

Πηγές:

https://foodpsychology.cornell.edu/op/moodfood

https://www.trophos.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση