, , , ,

Τι είναι το Tibetan Pulsing και πως επιδρά στον υποσυνείδητο νου

Aπόσπασμα από το βιβλίο «Από πού προέρχεται ο Κόσμος» του Shantam Dheeraj των εκδόσεων Feng Shui Fan Ο φόβος υπάρχει στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα

Aπόσπασμα από το βιβλίο «Από πού προέρχεται ο Κόσμος» του Shantam Dheeraj των εκδόσεων Feng Shui Fan

Ο φόβος υ10πάρχει στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα με την μορφή αρνητικών ηλεκτρικών φορτίων που συνδέονται, μέσω των νεύρων, με τις αναμνήσεις οδυνηρών εντυπώσεων. Αυτές οι εικόνες του παρελθόντος σχηματίζουν την αντίληψη μας για το παρόν. Συνδέουμε αυτό που βλέπουμε με τις άσχημες αναμνήσεις μας. Αυτό ονομάζεται «εγώ». Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αμυντικό σύστημα που μας προστατεύει από τα έντονα σοκ, επιφέροντας ένα ελαφρύτερο σοκ που ονομάζουμε φόβο.

Advertisment

Ο μηχανισμός μοιάζει με ένα μακρύκαννο όπλο ηλεκτρονίων, που φτάνει από τη σφαίρα της αρνητικής φόρτισης των νεύρων στο στόχο των άσχημων αναμνήσεών μας. Κι εδώ εκρήγνυται, δημιουργώντας ένταση, μόλις μία παρόμοια αίσθηση από έξω τραβήξει τη σκανδάλη. Αυτό περιγράφει οπτικά την εμπειρία του φόβου. Υπάρχει, επίσης, μία ακουστική εμπειρία, μία οσφρητική εμπειρία… όλες μας οι αισθήσεις συμβάλλουν στο φόβο. Κάθε μία συμβάλλει μέσα από συγκεκριμένα νεύρα, ικανά να μεταφέρουν ένα ηλεκτρικό σοκ στον εγκέφαλο.

Συχνά, τα θεραπευτικά συστήματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτό το νοητικό πρόβλημα από έξω προς τα μέσα, δουλεύοντας πάνω στην εντύπωση του φόβου.
Το Tibetan Pulsing ακολουθεί την αντίθετη προσέγγιση, δουλεύοντας από μέσα προς τα έξω. Χρησιμοποιώντας την εσωτερική δύναμη του παλμού της καρδιάς ως κινητήρια δύναμη δημιουργούνται βιοηλεκτρικά ενεργειακά ρεύματα, αποτελούμενα από ειδικές ηχητικές συχνότητες σε συνδυασμό με μικροκινήσεις. Στη συνέχεια, αυτά τα διεγερτικά ρεύματα κατευθύνονται μέσω του παλμικού αγγίγματος στα προσβεβλημένα νεύρα. Το αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο που φράζει αυτά τα νεύρα ουδετεροποιείται μέσω της εισερχόμενης θετικής ροής.

Η απαλλαγή των νεύρων από τη στατική ένταση δημιουργεί μια βαθιά, γεμάτη ευφορία χαλάρωση, η οποία επιτρέπει στο συνεχόμενο παλμό της θετικής βιοηλεκτρικής ροής να διεισδύσει βαθύτερα μέσα στα στατικά «στρώματα» του πόνου. Οι εικόνες αυτών των παρελθόντων εμπειριών περνούν στο μυαλό σαν μια παλιά ταινία, αλλά αυτή τη φορά χωρίς τη φόρτιση του μίσους, της λύπης, ή του φόβου. Έπειτα από την αποφόρτιση αυτών των εντάσεων, βρίσκουμε μία καινούρια κατανόηση, μια καινούρια αντικειμενικότητα, ένα Νέο Νου.

Advertisment

Osho Serendipity Institute

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση