, ,

Η αγάπη είναι το καλύτερο παυσίπονο!

Η αγάπη μπορεί να συνοδεύεται και με…. πόνο,όμως σύμφωνα με επιστήμονες, μπορεί να αποτελέσει και δραστικό παυσίπονο! Βασιζόμενοι σε ακτινολογικό έλεγχο εγκεφάλων κατέληξαν στο

Η αγάπη μπορεί να συνοδεύεται και με…. πόνο,όμως σύμφωνα με επιστήμονες, μπορεί να αποτελέσει και δραστικό παυσίπονο!

Βασιζόμενοι σε ακτινολογικό έλεγχο εγκεφάλων κατέληξαν στο συμπέρασμα πως περιοχές που εμπλέκονται στο αίσθημα του πόνου, ενεργοποιούν επίσης και τις ερωτικές σκέψεις…

Advertisment

Προκαλώντας μέτριας έντασης πόνο σε 15 φοιτητές, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, έλεγξαν εάν την ώρα που έβλεπαν μία αγαπημένη τους φωτογραφία ο πόνος τους αποσπούσε.

Τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση “PLoS ONE” ήταν προσφάτως ερωτευμένα και οι ειδικοί έλεγξαν εάν ο έντονος έρωτας που παρατηρείται τους πρώτους μήνες της γνωριμίας, μπορούσε να αποτελέσει και παυσίπονο.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μαγνητικές τομογραφίες προκειμένου να μετρήσουν τη δραστηριότητα σε διάφορα σημεία του εγκεφάλου σε πραγματικό χρόνο.

Advertisment

Περιέλαβαν περιοχές όπως αυτές που συνδέονται με την ορμόνη δοπαμίνη, της οποίας η έκκριση με πολύ ευχάριστα γεγονότα, όπως η κατανάλωση σοκολάτας.

Συγκρίνοντας τις εξετάσεις, αποκάλυψαν πως όταν κάποιος βλέπει τη φωτογραφία τους αγαπημένου του, μειώνεται η δραστηριότητα στο σημείο του εγκεφάλου που προκαλεί το αίσθημα του πόνου.

“Η αγάπη προκαλεί αναλγησία και διεγείρει τις ίδιες δομές στον εγκέφαλο που διεγείρουν και τα πιο ισχυρά αναλγητικά, τα οπιοειδή”, εξηγεί ο δρ Jarred Younger από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.. 

 www.inews.gr

Σημείωση: Εάν παρόλα αυτά  δυσκολεύεστε να βρείτε την αγαπημένη σας φωτογραφία, τότε κοιτάξτε εδώ: Παυσίπονα χωρίς διατροφή, βότανα ή φάρμακα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση