,

Αν επιθυμείς κάτι πάρα πολύ, τότε δώσ’ τα όλα!

Απόσπασμα από το βιβλίο του Άλαν Κοέν “Μια Βαθιά Ανάσα Ζωής”, Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας Αν επιθυμείς κάτι πάρα πολύ, τότε να έχεις και

Απόσπασμα από το βιβλίο του Άλαν Κοέν “Μια Βαθιά Ανάσα Ζωής”, Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Αν επιθυμείς κάτι πάρα πολύ, τότε να έχεις και τα κότσια να ρισκάρεις τα πάντα για να το αποκτήσεις. Μπρέντα Φράνσις

Advertisment

Πρέπει να ακούσεις αυτήν τη γυναίκα να παίζει βιολί”, μου είπε σκουντώντας με ο φίλος μου ο Άλμπερτ. “Θα σε κάνει να δακρύσεις”. (Αυτό δε θα με ξάφνιαζε, γιατί διάφοροι φίλοι μου έχουν παίξει για μένα βιολί και κάθε φορά ήθελα να κλάψω). Όταν όμως η Μπάρμπαρα έπαιξε στο κονσέρτο που παρακολουθούσα, συγκινήθηκα μέχρι το βάθος της ψυχής μου. Χειριζόταν το δοξάρι της με τεράστια επιδεξιότητα και έβγαζε έναν ήχο από το βιολί της που όμοιο του δεν είχα ξανακούσει ποτέ. Μέσα σε δευτερόλεπτα είχα εκστασιαστεί και δεν ήθελα να σταματήσει να παίζει. Όταν τελικά σταμάτησε, το ακροατήριο σηκώθηκε όρθιο και χειροκροτούσε.

Μετά το κονσέρτο ο Άλμπερτ μου είπε: “Ο τρόπος που απέκτησε η Μπάρμπαρα αυτό το βιολί, που είναι Στραντιβάριους, ήταν εξίσου εκπληκτικός με την παράσταση της. Έψαχνε για ένα καινούριο βιολί σε λογική τιμή, αλλά μόλις είδε αυτό που έχει τώρα κατάλαβε πως αυτό ήταν το βιολί γι’ αυτήν. Όπως φαντάζεσαι, η τιμή ήταν αστρονομική. Έτσι πούλησε το σπίτι της για να το αγοράσει”.

Πιστεύω πως η Μπάρμπαρα έκανε τη σωστή επιλογή. Η δύναμη του πάθους, της χαράς και της ομορφιάς που έδινε στον κόσμο παίζοντας αυτό το βιολί ξεπερνούσε κατά πολύ οποιοδήποτε δώρο θα μπορούσε να προσφέρει καλώντας φίλους στο σπίτι της για τσάι.

Advertisment

Λέγεται πως “κάθε θεραπεία συμβαίνει έξω από την περιοχή ασφαλείας”. Κατά τον ίδιο τρόπο η επιτυχία και η εξαιρετική ομορφιά γεννιούνται από τα άλματα της πίστης. Όταν η καρδιά σου επιδιώκει να ζήσει το όνειρο σου, τότε μπορείς με χαρά να παραιτηθείς από όλα όσα δεν ανήκουν στο όνειρο προκειμένου να υλοποιήσεις το όραμα σου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Εάν θέλεις να σε σεβαστούν οι άλλοι, είναι καλύτερο να σέβεσαι τον εαυτό σου» | Ντοστογιέφσκι
Πώς να λες όχι: Ένας αρχαίος οδηγός στην κυνική φιλοσοφία
Τι είναι τα 12 βήματα των Ανώνυμων Αλκοολικών (και πώς μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή)
Γιατί ζηλεύουμε και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τη ζήλεια;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση