Η πόλη που βρήκε έναν μοναδικό τρόπο για να βοηθήσει τους άστεγους

Στην πρωτεύουσα του Wisconsin, στο Madison, δημιουργήθηκε πρόσφατα μια ξεχωριστή γειτονιά. Το “Χωριό των Μικροσκοπικών Σπιτιών”, όπως ονομάστηκε, προσφέρει την δυνατότητα στους άστεγους της

Στην πρωτεύουσα του Wisconsin, στο Madison, δημιουργήθηκε πρόσφατα μια ξεχωριστή γειτονιά. Το “Χωριό των Μικροσκοπικών Σπιτιών”, όπως ονομάστηκε, προσφέρει την δυνατότητα στους άστεγους της περιοχής να ζήσουν αξιοπρεπώς σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από το κρύο και τους κινδύνους.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί τρία μικροσκοπικά μονόχωρα σπίτια από ανακυκλώσιμα υλικά, που θα φιλοξενήσουν άστεγους της πόλης. Συνολικά θα φτιαχτούν εννιά σπιτάκια, ενώ τα μελλοντικά σχέδια προβλέπουν προσθήκη ατομικού μπάνιου, κοινόχρηστης κουζίνας, πλυσταριού και κήπου.

Advertisment

Το εγχείρημα δεν θα κοστίσει στους κατοίκους ούτε ένα δολάριο. Όλο το πρότζεκτ έχει οργανωθεί και χρηματοδοτηθεί από το κίνημα Occupy Madison και μια τοπική συλλογικότητα αστέγων, οι οποίοι συγκέντρωσαν χρήματα από δωρεές ιδιωτών, ενώ τα σπίτια κατασκευάστηκαν σε ιδιωτική έκταση.

Το Madison, σε αντίθεση με άλλες πόλεις που προσπάθησαν να κάνουν τη ζωή των αστέγων αφόρητη (στο Λονδίνο έβαλαν καρφιά στα πεζοδρόμια, στο San Fransisco χρησιμοποίησαν δυνατούς ήχους για να μην τους αφήνουν να κοιμηθούν, στη Νέα Υόρκη απαγόρευσαν τη διανομή τροφίμων), προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων και να βοηθήσει ώστε η καθημερινότητά τους να γίνει λίγο καλύτερη.

 

Advertisment

 

 

Βιβή Συργκάνη – www.enallaktikos.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση