, ,

Καρκίνος του μαστού: Διαλογισμός και Γιόγκα παίρνουν 10 με τόνο!

Πάνω από το 80% των γυναικών με καρκίνο του μαστού στις ΗΠΑ εφαρμόζουν συμπληρωματικές θεραπείες, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έχουν γίνει πολλές επιστημονικές

Πάνω από το 80% των γυναικών με καρκίνο του μαστού στις ΗΠΑ εφαρμόζουν συμπληρωματικές θεραπείες, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έχουν γίνει πολλές επιστημονικές έρευνες για την ενημέρωση των γιατρών και των ασθενών σχετικά με αυτές. Σε πρόσφατα δημοσιευμένες οδηγίες από την Εταιρεία Ογκολογίας, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το Κέντρο Καρκίνου Herbert Irving με συναδέλφους από το Κέντρο Καρκίνου MD Anderson του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, το Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering και άλλα ιδρύματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, εξέτασαν ποιές εναλλακτικές θεραπείες θα ήταν πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς για τις ασθενείς. Αξιολογήθηκαν περισσότερες από 80 διαφορετικές θεραπείες.

Ο διαλογισμός, η γιόγκα και η χαλάρωση με εικόνες είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα και συνιστώνται για την αντιμετώπιση του άγχους και άλλων διαταραχών της διάθεσης που εμφανίζονται συνήθως σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Οι ίδιες πρακτικές είναι αρκετά αποτελεσματικές στη μείωση του στρες, της κατάθλιψης και της κόπωσης κι εφαρμόζονται από τις περισσότερες ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Ο βελονισμός συμβάλλει επίσης στον έλεγχο της ναυτίας και του εμετού που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία και συνιστάται στις περισσότερες ασθενείς.

Advertisment

Διαβάστε περισσότερα για τη Γιόγκα, τον Διαλογισμό και τον Βελονισμό

Πηγές

jncimono.oxfordjournals.org

Advertisment

www.mailman.columbia.edu

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλκοόλ στην παραλία: Πόσο επικίνδυνο είναι να πίνουμε ποτά κάτω από τον ήλιο
6 κρυφά σημάδια στο σώμα που μαρτυρούν φλεγμονή στο έντερο
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Τα περιττά κιλά συνδέονται με συρρίκνωση του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα έρευνα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση