,

Οι τροφές που βοηθούν τον οργανισμό μας στα κρυολογήματα

Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν υποδεχθούμε και επίσημα τον χειμώνα. Μαζί με τον χειμώνα, όμως, μας επισκέπτονται και οι (απαραίτητες κατά τα άλλα) ιώσεις,

Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν υποδεχθούμε και επίσημα τον χειμώνα. Μαζί με τον χειμώνα, όμως, μας επισκέπτονται και οι (απαραίτητες κατά τα άλλα) ιώσεις, η γρίπη και τα κρυώματα. Αν θέλουμε να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, εκτός από τα ζεστά ρουχαλάκια, θα πρέπει να εφοδιάσουμε τα ντουλάπια με συγκεκριμένες τροφές που μας βοηθήσουν στη γρίπη, στην αδιαθεσία και στα κρυολογήματα.

Νιώθεις γρίπη και αδιαθεσία; Καταπολέμησέ τα με καρότα, σπανάκι και κολοκύθα. Η βιταμίνη Α είναι ένα από τα… καλύτερα συστατικά που είναι απαραίτητα για να κρατηθούμε μακριά από ιώσεις και κρυώματα. Ο λόγος είναι ότι κρατάει τις βλεννώδεις μεμβράνες υγρές και υγιείς, έτσι ώστε τα μικρόβια να μην μπορούν να τις διαπεράσουν. Βάλτε στη διατροφή σας σπανάκι, κατσαρό λάχανο, κολοκύθα, καρότο και γλυκοπατάτες, για να εξασφαλίσετε μια ισχυρή πρόσληψη βιταμίνης Α που θα σας κρατήσει υγιείς.

Advertisment

Είσαι κρυωμένος; Τόνωσε το ανοσοποιητικό σου με σελήνιο. Η έλλειψη σε σελήνιο μπορεί να σημαίνει ότι μας λείπει ένα συστατικό-κλειδί που βοηθάει το ανοσοποιητικό μας να παραμένει γερό. Το σελήνιο βοηθάει στη δημιουργία λευκών αιμοσφαιρίων, ειδικά αυτών που είναι υπεύθυνα για την εξόντωση βακτηρίων και ιών, ακόμη και της γρίπης. Μελέτες που έχουν γίνει σε ζώα έχουν δείξει ότι η έλλειψη σεληνίου δεν οδηγεί μόνο σε έντονα συμπτώματα γρίπης, αλλά επιτρέπει και σε πιο ήπιους ιούς να μεταλλάσσονται σε πιο ισχυρούς. Μια μερίδα ιππόγλωσσου ή σαρδέλες σας παρέχουν περίπου 60% της ποσότητας σεληνίου που έχετε ανάγκη ημερησίως, συν του ότι περιέχουν ωφέλιμα ωμέγα-3, τα οποία πάντα είναι απαραίτητα στον οργανισμό.

www.ienimerosi.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση