,

Όταν αγαπήσετε τη ζωή σας, θα πάψετε να πληγώνετε τον εαυτό σας

Η δράση του «Αγάπα τη ζωή σου» στο μαγνήτη σας. Αν μέχρι τώρα δε σας άρεσε η ιδέα του να αγαπήσετε «τον εαυτό σας», κάντε

Η δράση του «Αγάπα τη ζωή σου» στο μαγνήτη σας. Αν μέχρι τώρα δε σας άρεσε η ιδέα του να αγαπήσετε «τον εαυτό σας», κάντε μια απόπειρα αυτή τη φορά με την ιδέα του να αγαπήσετε «τη ζωή σας».

  • Αν αγαπάτε τη ζωή σας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, δε θα κάνετε πια τίποτα που να σας πληγώνει. Δε θα αφήνετε πια τους άλλους να σας πληγώνουν, για οποιονδήποτε λόγο. Οι άλλοι θα συνεχίσουν να λένε ό,τι λένε, αλλά εσείς δε θα το πολεμάτε, γιατί κάθε φορά που πολεμάτε αισθάνεστε ηττημένοι από μια μάχη που δεν είναι δική σας. Θα ακούτε τι λέγεται και θα βλέπετε τι γίνεται. Και θα καταλαβαίνετε γιατί οι άνθρωποι είναι έτσι, επειδή εσείς κατανοείτε και βιώνετε όλο και περισσότερο τα μυστικά του μαγνήτη της καρδιάς. Και τότε από μόνοι σας
    θα πείτε ό,τι έχετε να πείτε και θα ενεργείτε όχι εναντίον κάποιου ή κόντρα σε κάτι, αλλά από αγάπη για τον ίδιο σας τον εαυτό.
  • Θα γίνετε λιγότεροι επικριτικοί επειδή θα διαπιστώσετε ότι δεν κάνει καλό ούτε καν σε σας. Όσο περισσότερο αισθανθείτε μέσα σας αυτή τη μορφή αγάπης, τόσο λιγότερο θα ακτινοβολεί ο μαγνήτης σας αυτό που προσελκύει τους θύτες, τους πολεμοχαρείς και τους εξουσιαστές. Θα παραχωρείτε όλο και λιγότερο έδαφος για πιθανές επιθέσεις.
  • Όταν δείτε τη ζωή σαν δώρο και την αγαπήσετε, ο μαγνήτης σας θα ακτινοβολεί αυτό ακριβώς. Οι άνθρωποι που μέχρι τώρα εξαρτώνταν από πάνω σας, αρρωστημένοι ή ανήμποροι, ή που είχαν υπερβολικές απαιτήσεις από εσάς, θα διαισθανθούν ότι εσείς δεν κάνετε πια πράγματα που σας πληγώνουν. Επειδή είναι σαφέστατα ευχάριστο το συναίσθημα να περνάς χρόνο με κάποιον που δεν πληγώνει τον εαυτό του και αγαπάει τη ζωή του όσο τίποτε άλλο, οι κοντινοί σας άνθρωποι θα θυμούνται ότι μπορούν κι εκείνοι να κάνουν το ίδιο για τον εαυτό τους.

Η αγάπη είναι κατανόηση.
Όσο καλύτερα κατανοείτε -τον εαυτό σας
και τους άλλους-, τόσο πιο εύκολα μπορείτε να δέχεστε,
χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε.
Και τόσο περισσότερο θα βιώνετε την αγάπη.

Advertisment

Κάποιος που επικρίνει εσάς και τους άλλους είναι άρρωστος. Κάποιος που κατηγορεί όλο τον υπόλοιπο κόσμο είναι άρρωστος. Κάποιος που θέλει να γίνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που είστε είναι άρρωστος. Και αυτό γιατί με κάθε του σκέψη επιβαρύνει τον εαυτό του με πόνο, και κανένα λογικό ον δεν το κάνει αυτό με τη θέληση του. Αν καταλάβετε γιατί το κάνουν αυτό οι άνθρωποι -γιατί στους μαγνήτες τους δρουν δυνάμεις που τους εξωθούν σε τέτοιες αντιδράσεις-, θα πάψετε να στηρίζετε αυτή τη νοσηρή κατάσταση. Θα αντιδράτε λιγότερο και έτσι θα συμβάλλετε στο να μην εξαπλωθεί κι άλλο αυτή η αρρώστια.

Η Δύναμη του Μαγνήτη της Καρδιάς – Εκδόσεις Λιβάνη

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου
Ξεπερνώντας την περιοριστική πεποίθηση του "δεν είμαι δημιουργικός/ή"
Υπάρχει μια πλευρά της προσωπικότητάς μας που παραμένει ξένη για εμάς, ενώ οι άλλοι μπορούν να τη δουν
Μαθαίνοντας να επιθυμούμε τα πράγματα όπως συμβαίνουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση