Είμαστε Αθάνατοι! Συνέντευξη με τη Διονυσία Κλαρνετατζή

Τι θα σκεφτόσασταν αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να φτάσετε στην Αθανασία; Ότι μπορείτε να πετύχετε την περίφημη Αειζωία; Κι ότι μάλιστα μπορεί

Τι θα σκεφτόσασταν αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να φτάσετε στην Αθανασία; Ότι μπορείτε να πετύχετε την περίφημη Αειζωία; Κι ότι μάλιστα μπορεί να σας δείξει το δρόμο για να φτάσετε εκεί; Όχι, δεν αστειευόμαστε! Πράγματι υπάρχει μια προσωπικότητα στην Ελλάδα που ισχυρίζεται ότι μπορείτε να πετύχετε όλα τα παραπάνω! Η Εναλλακτική Δράση εντόπισε, για λογαριασμό σας, την κυρία Διονυσία Κλαρνετατζή, Πνευματική Δασκάλα Αειζωίας και Πτυχιούχο Πανεπιστημίου Ιστορίας και σας παραθέτουμε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Κα Κλαρνετατζή τι είναι η Αειζωία;

Advertisment

Αειζωία θα πει Αιώνια Ζωή όχι κάπου, κάποτε αλλά Εδώ και Τώρα. Εδώ και Τώρα μέσα στο ίδιο υπάρχον σώμα, χωρίς να χρειαστεί να επέλθει ο φυσικός θάνατος. Ακούγεται παράξενο, τρελό, ακατόρθωτο, άπιαστο όνειρο, το ξέρω, καθώς ολόκληρη η πορεία ζωής ενός ανθρώπου είναι μία οριζόντια πορεία που βασίζεται στην ψευδαίσθηση του χρόνου. Στην ψευδαίσθηση του παρελθόντος και του μέλλοντος, στην ψευδαίσθηση της αρχής και τους τέλους, της γέννησης και του θανάτου. Αλλά και όλα τα φιλοσοφικά και πνευματικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και κάθε είδους συστήματα είναι βασισμένα στην ψευδαίσθηση του θανάτου, ως αναπόφευκτη πραγματικότητα, ως η φυσική κατάληξη της ζωής. Η αλήθεια είναι πως όσο ζούμε μέσα σε “χρονικά σώματα”, σώματα από χρόνο, βέβαια ο θάνατος και το τέλος θα είναι πάντοτε η φυσική κατάληξη όλων. Ωστόσο η Αειζωία είναι μία στάση και τρόπος ζωής που αμφισβητεί στα ίσα και “τα βάζει” με το μεγαλύτερο φόβο και πηγή πόνου κάθε έμβιου όντος, που είναι ο ίδιος ο θάνατος. Σου δίνει τα κλειδιά να απεγκλωβιστείς από την ψευδαίσθηση της οριζόντιας διάστασης του χρόνου, σου δίνει τη δύναμη να αναγνωρίσεις και να αντιμετωπίσεις κατάματα τους αμέτρητους καθημερινούς ψυχολογικούς θανάτους που βιώνεις, μέσα από τις περιοριστικές σκέψεις για τον εαυτό και τη ζωή σου, μέσα από την αρνητικότητα και τον πόνο.

Όχι, η Αειζωία δεν έχει να κάνει με το φόβο για το θάνατο αλλά με την βαθιά Αγάπη για τη Ζωή. Δεν φοβόμαστε το θάνατο, τον περιέχουμε, τον περιλαμβάνουμε, τον έχουμε βιώσει άλλωστε αμέτρητες φορές, έχουμε γευτεί στο έπακρο την κατακερματισμένη αιωνιότητα ως θεϊκές υπάρξεις στη γη. Έχει έρθει η ώρα όμως να βιώσουμε κάτι ξεχωριστό. Έχει έρθει η ώρα να γίνουμε κυρίαρχοι ακόμη και του σωματικού μας πεπρωμένου! Έχει έρθει η ώρα να επιλέξουμε το αν, το πότε και το πως θα φύγουμε από το φυσικό μας σώμα, όταν το επιθυμήσουμε οι ίδιοι!

Και αυτό δεν είναι κάτι παράξενο. Είναι κάτι που έχει επιτευχθεί στο παρελθόν σε αρχαιότατες εποχές αλλά και κάτι που σήμερα και η ίδια η επιστήμη ανιχνεύει… Έχετε ακουστά τους Immortals; Είναι μία ομάδα βιολόγων και επιστημόνων νανοτεχνολογίας που εργάζονται πάνω στην Αθανασία του φυσικού σώματος. Οι ίδιοι στο μανιφέστο τους λένε χαρακτηριστικά πως “εμείς, οι άνθρωποι της σημερινής εποχής, ή θα είμαστε οι τελευταίοι που θα πεθάνουμε ή οι πρώτοι που θα ζήσουμε για πάντα!”. Και φυσικά στην Αειζωία επιλέγουμε συνειδητά το δεύτερο, όχι βέβαια μέσω νανοτεχνολογίας αλλά μέσω πνευματικής τεχνολογίας.

Advertisment

Η Αειζωία ωστόσο δεν έχει να κάνει μόνο με την ποσότητα αλλά πάνω από όλα με την ποιότητα ζωής. Το ευ ζην και μόνο το ευ ζην εξασφαλίζει το αεί ζην, για αυτό και στα μαθήματα Αειζωίας δίνουμε έμφαση στην ποιοτική βελτίωση του εαυτού και της ζωή μας.

Μαθαίνεται η Αειζωία;

Όχι η Αειζωία δεν μαθαίνεται, η Αειζωία βιώνεται. Στην Αειζωία το μόνο που χρειάζεται να μαθαίνουμε καθημερινά και να ανακαλύπτουμε είναι ο ίδιος ο εαυτός μας. Μέσα στον ίδιο τον εαυτό μας βρίσκεται το μυστικό της Αθανασίας, μέσα στο ίδιο μας το σώμα. Το μυστικό της Αθανασίας είναι κωδικοποιημένο μέσα στο ίδιο μας το DNA. Το φυσικό μας σώμα δεν είναι παρά στερεοποιημένο Φως, στερεοποιημένο πνεύμα. Και όπως το Πνεύμα είναι Αθάνατο, έτσι και το Σώμα, αρκεί να γνωρίζεις πως να εισέρχεσαι εντός του και να αφυπνίζεις ολικά τη δύναμη ζωής που το διατρέχει. Το σώμα επίσης δεν είναι ξέχωρο από την ψυχή και αυτό που ονομάζουμε Εαυτό. Όλη μας η Ύπαρξη είναι ένα ενοποιημένο σύνολο.

Γενικότερα στα πλαίσια μαθημάτων της Αειζωίας εργαζόμαστε πάνω σε όλα τα επίπεδα του Εαυτού και της Ζωής, από το Σώμα μέχρι το Πνεύμα, από το Υποσυνείδητο έως το Υπερσυνείδητο με σκοπό να βιώσουμε την Αειζωία ως αποτέλεσμα της Ευζωίας, της Αυτογνωσίας, της Αυταξίας, της Αυτοαγάπης και της Αυτοεπίγνωσης.

Πολλοί με ρωτούν τι παραπάνω μπορούν να τους προσφέρουν τα μαθήματα της Αειζωίας, έχοντας ήδη μία πορεία χρόνων στην πνευματικότητα αλλά και μια αξιόλογη διαδρομή σε διάφορα θεραπευτικά συστήματα, καθώς και συστήματα αυτογνωσίας. Συχνά τους απαντώ πως η Αειζωία δεν είναι άλλο ένα σεμινάριο ή τεχνική ή θεωρία ή αν θες ένα “σούπερ μαγικό χάπι” που θα μας κάνει αθάνατους, χωρίς καθημερινή ενασχόληση, πρακτική και ειλικρινή εργασία πάνω σε όλα τα πεδία του Εαυτού. Σίγουρα τα μαθήματα περιλαμβάνουν διάφορες πανέμορφες τεχνικές, σε οδηγούν σε μονοπάτια πρωτόγνωρα, ανατρεπτικά πρωτοποριακά. Σίγουρα παρέχουν ειδικές ασκήσεις και ενδυναμώσεις, περιλαμβάνουν γνώσεις που πρώτη φορά δίνονται στο ευρύ κοινό, όπως και θεωρίες γνωστές σε κάποιους. Τους τονίζω όμως πως η Αειζωία δεν βασίζεται στη συσσώρευση γνώσεων αλλά στην πρακτική εφαρμογή ολόκληρης της σοφίας, της φιλοσοφίας και της θεωρίας που έχει κάποιος μέχρι τώρα λάβει στο μονοπάτι της αυτοεξέλιξης του. Αειζωία είναι η γνώση στην πράξη! Απαιτεί Εστίαση, Θέληση, Αποφασιστικότητα ώστε να θέσει κάποιος σε καθημερινή εφαρμογή όλα όσα διδάσκεται. Και αφορά τόσο ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στον πνευματικό και εναλλακτικό χώρο όσο και ανθρώπους που μόλις ξεκινούν τα πρώτα βήματα στον δρόμο προς τον Εαυτό.

Η Αειζωία είναι ένας μαγευτικός δρόμος που γοητεύει οποιονδήποτε νιώσει έλξη να τον βαδίσει… Και αυτό, επειδή δίνεται με βαθιά αγάπη και επίγνωση.

Εσείς έχετε διδαχθεί σε κάποια σχολή όλα αυτά τα μαθήματα και τώρα τα διδάσκετε η ίδια ή είναι δική σας επινόησης;

Όχι δεν τα έχω διδαχθεί με τον τρόπο που εννοείτε από κάποια σχολή στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ούτε είναι επίσης προσωπικής επινόησης. Τα μαθήματα Αειζωίας είναι θέμα ενθύμησης και εσωτερικής καθοδήγησης. Τα μαθήματα Αειζωίας “τα θυμήθηκα” η ίδια ως εσωτερική γνώση που φέρω σε αυτή την ενσάρκωση και δεν τα επινόησα από το μυαλό μου.

Η αλήθεια είναι ότι εκπλαγήκαμε όταν διαβάσαμε ότι υποστηρίζετε πως ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει στην Αθανασία. Το πιστεύετε πραγματικά αυτό;

Φυσικά, τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο για τον άνθρωπο που έχει Θέληση, Όραμα, Στόχο και πάνω από όλα Αγάπη. Ξέρετε κάτι; Όλοι οι άνθρωποι διαθέτουμε μία θεϊκής προέλευσης δύναμη που καλείται πίστη και εμπιστοσύνη. Είναι σαν ένα πνευματικό κεφάλαιο δύναμης και ανάπτυξης που εσύ μόνο είσαι υπεύθυνος να το διαχειριστείς όπως επιθυμείς… Η αλήθεια βέβαια είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζουν πως να διαχειριστούν αυτή τη δύναμη, αυτό το κεφάλαιο, κατασπαταλώντας το σε συστήματα πεποιθήσεων θανάτου και πόνου. Είσαι αυτό που πιστεύεις πως είσαι. Αν επομένως καθημερινά επενδύεις το κεφάλαιο αυτό στην “εξωτερική πραγματικότητα” που σου πασάρει το Μάτριξ και το Σύστημα, τότε αναπτύσσεις στη ζωή σου την Ψευδαίσθηση του πεπερασμένου και περιορισμένου εαυτού και ζεις μέσα σε αυτή τη φούσκα, αναγνωρίζοντάς την ως τη μόνη πραγματικότητά σου. Αν όμως αντιληφθείς ότι έχεις τη δύναμη και το δικαίωμα να επενδύσεις “το κεφάλαιο πίστη και εμπιστοσύνη” στο παντοδύναμο και απεριόριστο της ζωής, τότε αρχίζει να εκδηλώνεται στη ζωή σου μια Ανώτερη Συχνότητα Ύπαρξης, ένας πιο Διευρυμένος Τρόπος Αντίληψης των πραγμάτων, ένας πιο Ανοιχτός Ορίζοντας Ζωής και Αειζωίας που ανατρέπει τα πάντα προς το φωτεινότερο και το αληθέστερο.

Πιστεύετε ότι αρκεί κάποιος να παρακολουθήσει μια σειρά μαθημάτων για να φτάσει στην Αειζωία με τον τρόπο που την εννοείτε;

Η αλήθεια είναι πως τα Μαθήματα Αειζωίας όπως διδάσκονται στη Σχολή σε βάζουν σε ένα δρόμο, σου δίνουν κατεύθυνση, καθοδήγηση, έμπνευση να ακολουθήσεις κάτι που υπάρχει ήδη εντός σου, την έμφυτη τάση κάθε έμβιου όντος για αιώνια ζωή, τη φυσική ροπή προς την Αθανασία που κρύβεται ακόμη και μέσα στα κύτταρά σου, όπως προείπα. Από εκεί και έπειτα για να μπορέσει κάποιος να υλοποιήσει το όραμα της Αειζωίας χρειάζεται ισχυρή θέληση, εστίαση, βαθιά αγάπη για τον εαυτό, τον άνθρωπο και τη ζωή. Η Αειζωία είναι ένα Full Time έργο που απαιτεί υπευθυνότητα, συνειδητότητα και ωριμότητα. Δεν έχει αρχή, δεν έχει τέλος, δεν υπάρχει μέσα στο χρόνο…Είναι ανοιχτή σε όλους αλλά όλοι δεν είναι ανοιχτοί για εκείνη… Αν και αυτό αλλάζει από στιγμή σε στιγμή!

Από ότι είδαμε, τα σεμινάριά σας έχουν ευρεία συμμετοχή. Έχουν δει κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους; Κι αν ναι τι είδους;

Η Αειζωία διδάσκεται με τη συγκεκριμένη μορφή εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια. Ήταν πολύ παράτολμο ακόμη και πριν τέσσερα χρόνια να μιλάει κανείς έτσι ανοιχτά για τη Σωματική Αθανασία. Ωστόσο κάποιοι άνθρωποι με ανοιχτή καρδιά και νου αποφάσισαν να επενδύσουν “το κεφάλαιο πίστη και εμπιστοσύνη” στη δύναμη της ζωής και της Αειζωίας. Εμπιστεύτηκαν τη διδασκαλία, ακολούθησαν το δρόμο που χάραξαν τα μαθήματα και διαπίστωσαν πως η ίδια η ζωή τους άλλαξε εντελώς, φυσικά προς το καλύτερο, το φωτεινότερο και το θετικότερο. Είδαν κυριολεκτικά τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα, είδαν τους εαυτούς τους αλλά και τους γύρω τους επίσης να φωτίζονται, να γίνονται πιο χαρούμενοι, πιο άφθονοι, πιο ευδαιμονικοί. Ανακάλυψαν νέα μονοπάτια ζωής, πιο εξυψωμένα, συναντήθηκαν με τη λύση στα προβλήματά τους, ανέλαβαν την ευθύνη του εαυτού και της ζωής τους, ανέλαβαν την ευθύνη της υγείας και της νεότητάς τους, αντιστρέψανε τη γήρανση ή σταθεροποιήθηκαν σε μία συγκεκριμένη σωματική ηλικία, εμβάθυναν στην ελευθερία και την απεξάρτηση! Κάποιοι κατέκτησαν ανώτερα επίπεδα υγείας, άλλοι ανώτερα επίπεδα σοφίας και ευφυΐας. Κάποιοι προχώρησαν πολύ, κάποιοι προχώρησαν λιγότερο, όλοι όμως βίωσαν ένα ανώτερο στάδιο εξέλιξης, σωματικής και πνευματικής διεύρυνσης, όλοι κέρδισαν σε ποιότητα ζωής. Αυτά και άλλα τόσα που δεν μπορούν να ειπωθούν σε επίπεδο συνέντευξης. Όμως όλα όσα προανέφερα, ακριβώς επειδή αποτελούν αδιάψευστη πραγματικότητα, έκαναν τα μαθήματα Αειζωίας δημοφιλή και σήμερα διδάσκονται σε ομάδες πολλών δεκάδων ανθρώπων, που είναι έτοιμοι να κάνουν μία μεγάλη υπέρβαση: την υπέρβαση της ψευδαίσθησης και του θανάτου που είναι η μεγαλύτερη πρόκληση ζωής για ένα αυτοσυνειδησιακό ον, όπως είναι ο άνθρωπος.

Πιστεύετε ότι ο κύκλος αυτών των σεμιναρίων είναι ο μόνος δρόμος για να φτάσει κανείς στην Αειζωία όπως την εννοείτε;

Όχι. Δεν είναι ο μόνος δρόμος. Η Αειζωία έχει να κάνει με τη Θέωση, τη Φώτιση, την Αυτοπραγμάτωση και οι δρόμοι προς αυτή την κατεύθυνση είναι αμέτρητοι, απεριόριστοι, 6,5 δισεκατομμύρια, όσοι και οι άνθρωποι που κατοικούν τον πλανήτη, αρκεί να το θελήσουν, να το πιστέψουν και να ακολουθήσουν το προσωπικό μονοπάτι της Θέωσης με όλη τη δύναμη της καρδιάς τους.

Εσείς έχετε φτάσει στην αθανασία;

🙂 Είναι η ερώτηση που μου κάνουν πιο συχνά όλοι όσοι δεν με γνωρίζουν: “εσείς είστε αθάνατη;”. Όταν τους απαντώ πως ναι, είμαι, και η αληθινή ηλικία μου είναι 12.321 γήινων ετών τότε κανείς δεν με πιστεύει. Όλοι μου λένε πως δείχνω γύρω στα 25 🙂 Αν πάλι τους απαντήσω πως δεν γνωρίζω αν ακόμη έχω φτάσει στην αθανασία αλλά σίγουρα έχω κατορθώσει να ζω στο άχρονο και αιώνιο τώρα, να απολαμβάνω τη ζωή και να ζω τα όνειρά μου, να βιώνω ευδαιμονικές αείζωες σχέσεις με ανθρώπους, να χαίρομαι την ευημερία και την αφθονία, να απολαμβάνω σωματική ευρωστία και δύναμη, να ζω έξω από το σύστημα και το μάτριξ και να μην επιτρέπω στην “εξωτερική πραγματικότητα” να καθορίζει την ευτυχία μου, τότε γίνομαι πιο προσιτή αλλά πάλι όχι απολύτως πιστευτή όσον αφορά το θέμα της αθανασίας. Ο καθένας μπορεί να δει σε μένα ότι θέλει να πιστέψει. Η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω να γίνομαι καθρέφτης αιωνιότητας στους άλλους και αυτός είναι ο σκοπός και ο ρόλος μου.

Θα Θέλατε να μας δώσετε κάποια όμορφη άσκηση ή τεχνική για τους αναγνώστες της Εναλλακτικής Δράσης;

Πολύ ευχαρίστως!

Θα θέσω μερικά ερωτήματα προς σκέψη και διαλογισμό που απαιτούν ειλικρινείς απαντήσεις από τον εαυτό μας προς τον εαυτό μας. Για αυτό είναι καλό ο κάθε αναγνώστης, προτού διαβάσει τα ερωτήματα, να πάρει μερικές βαθιές αναπνοές, να αποστασιοποιηθεί από το εγώ του και να συνδεθεί βαθύτερα με την καρδιά του. Και μόλις νιώσει πραγματικά έτοιμος, να τις απαντήσει μέσα από την καρδιά του προς τον ίδιο τον εαυτό του…

Ξεκινάμε.

1. Πόσο βαθιά ενταγμένος/η και επηρεαζόμενος/η είσαι από ένα σύστημα κοινωνικο-οικονομικό-πνευματικό που βασίζεται στην ακλόνητη πεποίθηση του αναπόφευκτου του θανάτου; Επιθυμείς να κάνεις κάτι να απελευθερωθείς από τον ιστό του θανάτου που απλώνεται παντού γύρω σου και αν ναι, πως θα ξεκινούσες;
2. Εκτός από την “εξωτερική πραγματικότητα” που βασίζεται στο αναπόφευκτο του θανάτου, πόσο θάνατο κουβαλάς καθημερινά μέσα σου; Πόσο σκοτώνεσαι εσωτερικά μέσα από αρνητικές σκέψεις, λόγια, συναισθήματα, πράξεις, εξαρτήσεις;
3. Γιατί είσαι φτωχός; Γιατί δυσκολεύεσαι να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου και τα χρέη σου; Γιατί δεν έχεις μέχρι τώρα εξασφαλίσει μία άνετη οικονομικά ζωή; Το να είσαι φτωχός σημαίνει πως παραιτήθηκες από το δικαίωμά σου να είσαι δημιουργός… Γιατί λοιπόν έχεις απομακρυνθεί από τη μεγαλοπρέπειά σου;
4. Πιστεύεις ότι ο φόβος, ο πόνος, το άγχος, το θύμα μέσα σου είναι το αποτέλεσμα ή η αιτία όλων των προβλημάτων σου;
5. Τελικά ποιο απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή ή τον θάνατο;
6. “ Ξέρεις ποια είναι η διαφορά μας; Η διαφορά μας είναι ότι τα δικά μου μόρια χορεύουν μεθυσμένα από το αιώνιο νέκταρ της αθανασίας, ενώ εσύ γοητεύεσαι και εξουσιάζεσαι από οτιδήποτε θνητό. Εγώ νίκησα το θάνατο, ενώ εσύ επένδυσες τα πάντα στο αναπόφευκτο του θανάτου” (Dreamer, Η Σχολή των Θεών, Stefano Elio D’ Anna, εκδόσεις Ελφίλ). Είσαι έτοιμος/η να γευτείς αυτό το αιώνιο νέκταρ της αθανασίας; Είναι αληθινή η επιθυμία της καρδιάς σου για κάτι τέτοιο; Διαθέτεις όλο το θάρρος να τα βάλεις με το θάνατο, με το σύστημα, με το μάτριξ, με τη σκιά σου και να βγεις θριαμβευτής;

Ζητώ λοιπόν από τους αναγνώστες να απαντήσουν με ειλικρίνεια και αγάπη στα παραπάνω ερωτήματα και εφόσον νιώσουν πνευματική διέγερση και ψυχική ανάταση, ένα σκίρτημα καρδιάς, τους προσκαλώ στο Εισαγωγικό Μάθημα Αειζωίας στις 8 Φεβρουαρίου, ώρα 17.00 έως 20.00, στο ξενοδοχείο Golden Age με είσοδο ελεύθερη, όπου θα συζητήσουμε, θα αναλύσουμε, θα διαλογιστούμε και θα εμβαθύνουμε περισσότερο πάνω στο επαναστατικό αυτό θέμα της Αειζωίας!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διονύσιος Σολωμός: Τα συντηρημένα χειρόγραφα του εθνικού ποιητή θα εκτεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο στις 21/3
Να μην είσαι ούτε ο βασιλιάς, ούτε ο στρατιώτης. Να είσαι ο σκακιστής (Σουν Τζου - Η Τέχνη του Πολέμου)
Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Το Φως στο Σκοτάδι της Ψυχής
Ιπποκράτης: Ο πρώτος ολιστικός ιατρός και επίτιμος πατέρας της ιατρικής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση