,

Έλαιο σκόρδου: Θεραπευτικές ιδιότητες και μία συνταγή για φυσική προστασία του οργανισμού

Το έλαιο σκόρδου είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό που προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και μύκητες, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν πολλές αναπνευστικές και κοιλιακές

Το έλαιο σκόρδου είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό που προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και μύκητες, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν πολλές αναπνευστικές και κοιλιακές νόσους. Αυτό το έλαιο είναι πιο γνωστό ως «φύλακας της καρδιάς».

Το έλαιο σκόρδου έχει επίσης τα παρακάτω οφέλη:

Advertisment

• Βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς.

• Εμποδίζει τη θρόμβωση του αίματος.

• Βελτιώνει την πέψη και τη στομαχική λειτουργία.

Advertisment

• Τονώνει τη λειτουργία του ήπατος, του προστάτη και των νεφρών.

• Είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της γρίπης και της χρόνιας βρογχίτιδας.

• Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και κάνει το σώμα ανθεκτικό στις μολύνσεις και τους ιούς.

• Είναι πολύ αποτελεσματικό κατά των πονοκεφάλων.

• Βοηθά στη μείωση της εμφάνισης έρπητα.

• Βοηθά στην αντιμετώπιση του μύκητα Κάντιντα καθώς και άλλων μυκήτων.

• Μειώνει την αρτηριακή πίεση

• Τα αμινοξέα του σκόρδου μειώνουν την κακή χοληστερίνη (LDL) και τα τριγλυκερίδια. Από την άλλη πλευρά, αυτά τα αμινοξέα αυξάνουν την «καλή» χοληστερίνη (HDL) ακόμη κι όταν καταναλώνετε πολλά λιπαρά τρόφιμα. Το σκόρδο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών των πνευμόνων.

Επειδή το έλαιο σκόρδου διαθέτει υπογλυκαιμικές ιδιότητες, είναι απαραίτητο στη θεραπεία του διαβήτη. Το έλαιο σκόρδου αυξάνει την αντίσταση ενάντια στις λοιμώξεις του θώρακα. Επίσης, διευκολύνει την αναπνοή και ανακουφίζει από τον βήχα.

Το φυτό αυτό περιέχει μεγάλες ποσότητες ιωδίου, γεγονός που το καθιστά πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση ορμονικών διαταραχών.
Είναι επίσης γνωστό ότι αποτελεί εκπληκτικό αφροδισιακό. Το σκόρδο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β6, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του ανοσοποιητικού συστήματος και της καλής διάθεσης. Αυτό το απίστευτο φυτό μπορεί να αποτρέψει πολλά είδη καρκίνου.

Συνταγή

Καθαρίστε ένα κεφάλι σκόρδου μεσαίου μεγέθους και λιώστε το μέχρι να γίνει πολτώδες. Βάλτε τον πολτό σε ένα καθαρό βάζο και προσθέστε ένα φλιτζάνι ακατέργαστο ηλιέλαιο. Αποθηκεύστε το βάζο στο ψυγείο για 12 ώρες.
Την επόμενη μέρα στύψτε τον χυμό ενός λεμονιού, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας από το σκόρδο μέσα στο μπολ με τον χυμό και πιείτε το.

Αυτή η θεραπεία διαρκεί μέχρι και 3 μήνες. Μπορείτε να σταματήσετε για 1 μήνα ανάμεσα στις θεραπείες.
Αυτή η συνταγή προστατεύει από ασθένειες της καρδιάς και του εγκεφάλου, τον συριγμό, τη σκλήρυνση, τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και προστατεύει από τα διευρυμένα αιμοφόρα αγγεία.

Προσοχή: Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση