,

Φυσικές συνταγές για ουλές, εγκαύματα και ραγάδες

Χυμός καρότων Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη Α η οποία θεραπεύει τις ουλές, βιταμίνη C η οποία θρέφει το δέρμα και βήτα καροτίνη, η οποία

Χυμός καρότων

Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη Α η οποία θεραπεύει τις ουλές, βιταμίνη C η οποία θρέφει το δέρμα και βήτα καροτίνη, η οποία του δίνει φρεσκάδα.
Τρόπος χρήσης: Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας σε λίγο χυμό καρότου και κάντε απαλό μασάζ πάνω στην ουλή. Στη συνέχεια περιμένετε μέχρι η περιοχή να στεγνώσει τελείως και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Advertisment

Αλόη βέρα

Είναι ένα ισχυρό βότανο που διεισδύει ακόμα και στα πιο βαθιά στρώματα των ιστών του δέρματος, επιταχύνει την επούλωση των πληγών, διεγείρει τον σχηματισμό νέων κυττάρων, καταπραΰνει και ενυδατώνει.
Τρόπος χρήσης: Βρέξτε την ουλή με χυμό αλόης βέρα και αφήστε τη να στεγνώσει. Θυμηθείτε να μην ξεπλύνετε την περιοχή μετά.

Έλαιο καρύδας

Advertisment

Αυτό το έλαιο διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες και τα λιπαρά οξέα του δρουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά. Το έλαιο καρύδας δρα προληπτικά κατά των ραγάδων, απαλύνει το ερεθισμένο δέρμα και το προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.
Τρόπος χρήσης: Απλώστε λίγο έλαιο καρύδας πάνω στην πληγείσα περιοχή αρκετές φορές την ημέρα.

Έλαιο φουντουκιού

Το έλαιο αυτό θρέφει, αναζωογονεί και ενυδατώνει το δέρμα. Επίσης, καταπραΰνει τις ραγάδες, την ερυθρότητα και τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία του δέρματος. Αυτό το καταπληκτικό έλαιο διαπερνά το δέρμα γρήγορα ενώ συσφίγγει την επιδερμίδα και διατηρεί την ελαστικότητά της.
Τρόπος χρήσης: Απλώστε το έλαιο πάνω στην πληγείσα περιοχή σε καθημερινή βάση.

Λάδι βιταμίνης Ε 

Δρα ως αντιοξειδωτικό, αποτρέπει τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών και προστατεύει το δέρμα από την καταστροφή και τη γήρανση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε περιπτώσεις εγκαυμάτων, ουλών και ραγάδων.
Τρόπος χρήσης: Απλώστε το λάδι πάνω στην πληγείσα περιοχή και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα. Αντί για λάδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάψουλες με βιταμίνη Ε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση