,

Συνταγή: Σπιτική κρέμα για ξηρά χέρια από το κρύο

Η επιδερμίδα των χεριών είναι αυτή που κατά κανόνα δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση από τους εξωτερικούς παράγοντες. Το πολύ κρύο, ο ξηρός αέρας, οι

Η επιδερμίδα των χεριών είναι αυτή που κατά κανόνα δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση από τους εξωτερικούς παράγοντες. Το πολύ κρύο, ο ξηρός αέρας, οι διάφορες βαριές εργασίες, ορισμένα μικροατυχήματα, κ.τ.λ. είναι μερικές από τις αιτίες που προκαλούν πολλά προβλήματα στην επιδερμίδα των χεριών.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορούν να δώσουν οι σπιτικές ενυδατικές κρέμες χεριών. Σπιτική ενυδατική κρέμα χεριών με καστορέλαιο και ελαιόλαδο Το καστορέλαιο έχει πάρα πολλές χρήσεις στην παρασκευή καλλυντικών προϊόντων όπως σαπούνια, αρώματα, διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα, κ.τ.λ. Η πολύ μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε το καθιστά έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο όσον αφορά την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος.

Γενικά θα το συναντήσετε σε πολλές σπιτικές ενυδατικές κρέμες είτε αυτές αφορούν το πρόσωπο, είτε αυτές αφορούν το σώμα, είτε τα χέρια. Από την άλλη πλευρά το ελαιόλαδο μαλακώνει το δέρμα και του παρέχει διάφορα πολύ χρήσιμα θρεπτικά συστατικά. Περιέχει αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε και καροτένιο. Η παρακάτω ενυδατική κρέμα χεριών είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Στην πραγματικότητα βέβαια δεν πρόκειται για κρέμα αλλά για λοσιόν.

Συστατικά:

100 ml καστορέλαιο

100 ml ελαιόλαδο

1 λεμόνι

Τρόπος παρασκευής:

Ζεστάνετε “ελαφρώς” το καστορέλαιο και το ελαιόλαδο. Ρίξτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το χυμό από ένα λεμόνι. Βάλτε τα χέρια σας μέσα στην κρέμα – λοσιόν για περίπου 10 λεπτά. Κάνετε ελαφρύ μασάζ για να τονίσετε την κυκλοφορία του αίματος Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ένα ήπιο σαπούνι.

www.life2day.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε