, ,

Θα σταθώ δίπλα σου σαν βράχος

Απόσπασμα από το βιβλίο του Άλαν Κοέν» Μια βαθιά Ανάσα Ζωής» Εκδόσεις Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ «Ένας φίλος μπορεί θαυμάσια να λογαριάζεται σαν το

Απόσπασμα από το βιβλίο του Άλαν Κοέν» Μια βαθιά Ανάσα Ζωής» Εκδόσεις Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

«Ένας φίλος μπορεί θαυμάσια να λογαριάζεται σαν το αριστούργημα της φύσης». Ραλφ Ουάλντο Έμερσον

Advertisment

Η φημισμένη ταινία “Λιβάδι ονείρων” άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων και προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Ο ηθοποιός Κέβιν Κόστνερ δέχτηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο παρ’ ότι οι σύμβουλοι του τον προειδοποιούσαν ότι θα έβλαπτε την καριέρα και το “ίματζ” του κάνοντας μια μελό ταινία.

Οι χρηματοδότες της ταινίας άσκησαν, επίσης, τρομερή πίεση τόσο στον Κόστνερ όσο και στον παραγωγό Φιλ Ρόμπινσον, προσπαθώντας να τους αναγκάσουν να προσθέσουν σεξ και βία για να γίνει η ταινία πιο εμπορική. Όταν ο Ρόμπινσον μπήκε στον πειρασμό να υποκύψει, ο Κόστνερ τον παρότρυνε: “Μην υποχωρήσεις, Φιλ, κι εγώ θα σταθώ δίπλα σου σαν βράχος”. Παίρνοντας θάρρος από την υποστήριξη του Κόστνερ, ο Ρόμπινσον δεν υποχώρησε και η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία χωρίς τη χρήση σεξ και βίας.

Υπάρχει κάποιος που είναι ο “βράχος” σου; Έχεις αναγνωρίσει αυτό το άτομο; Είσαι εσύ βράχος για κάποιον άλλον; Τι μπορείς να κάνεις για να στηρίξεις κάποιον που δέχεται την πρόκληση να επιμείνει στο όραμα του;

Advertisment

Η στήριξη ενός φίλου σε στιγμές αναποδιάς μπορεί να είναι ο καθοριστικός παράγοντας μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας, απελπισίας και θριάμβου. Η ενθάρρυνση και η πίστη είναι ανεκτίμητα πνευματικά δώρα που μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη τη ζωή μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση