,

8 ομιλίες για την κρίση ηλικίας

Ομιλίες που θέτουν ερωτήσεις και απαντήσεις για την κρίση που θα πάθουμε πολλές φορές στη ζωή μας. Είμαι άνθρωπος; Μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με

Ομιλίες που θέτουν ερωτήσεις και απαντήσεις για την κρίση που θα πάθουμε πολλές φορές στη ζωή μας.

Είμαι άνθρωπος;

Μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τις αδυναμίες μας, τις μικρές καθημερινές στιγμές χαράς, λύπης, ευτυχίας, απόγνωσης, πανικού, έρωτα, ο κωμικός Ze Frank μάς καλεί με χιούμορ και ανθρωπιά να ανακαλύψουμε αν ζούμε όντως ως «ανθρώπινα όντα»

Μη μετανιώνετε το να μετανιώνετε

Μάθαμε να προσπαθούμε να ζήσουμε μια ζωή χωρίς να μετανιώνουμε. Αλλά γιατί; Χρησιμοποιώντας το τατουάζ της ως παράδειγμα, η συγγραφέας Kathryn Schulz μας εξηγεί τους λόγους που πρέπει να αγαπάμε το να μετανιώνουμε.

Πριν να πεθάνω, θέλω…

Σε μια γειτονιά της Νέας Ορλεάνης, η καλλιτέχνις Candy Chang μετέτρεψε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι σε ένα τεράστιο μαυροπίνακα, ζητώντας από τους περαστικούς να συμπληρώσουν με κιμωλία την πρόταση: «Πριν πεθάνω θέλω να…». Οι απαντήσεις τους έγιναν καθρέφτης για τα όνειρα της κοινότητας.

Αγαπήστε τις «σχεδόν» νίκες σας

Στην πρώτη της δουλειά σε ένα μουσείο, η ιστορικός τέχνης Sarah Lewis παρατήρησε κάτι ενδιαφέρον: δεν είναι όλα τα έργα ενός καλλιτέχνη το ίδιο σημαντικά, ούτε αριστουργήματα. Μέσα από την ομιλία της μας καλεί να επαναπροσδιορίσουμε την επιδίωξη της ευτυχίας μέσα από τις «σχεδόν» νίκες μας και τον τρόπο που μας ωθούν αυτές προς τα εμπρός.

Γιατί δεν θα κάνετε μεγάλη καριέρα

Σε μια ομιλία με χιούμορ αλλά και μεγάλες αλήθειες, ο καθηγητής Οικονομικών Larry Smith ρίχνει φως στις «παράλογες δικαιολογίες» που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι όταν αποτυγχάνουν να ακολουθήσουν το πάθος τους.

Ακούγοντας την ντροπή

Η ντροπή είναι μια σιωπηλή επιδημία, το μυστικό πίσω από πολλές μορφές «σπασμένων» συμπεριφορών. Η ερευνήτρια Brené Brown εξερευνά το τι μπορεί να συμβεί όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την ντροπή, μέσα από μια ομιλία με χιούμορ και ενσυναίσθηση.

Γιατί τα 30 δεν είναι τα νέα 20

Η κλινική ψυχολόγος Meg Jay εξηγεί γιατί τα 20 δεν είναι μια δεκαετία αποκλειστικά για σπουδές και πάρτι, αλλά και μια δεκαετία σχεδιασμού της υπόλοιπης ζωής μας.

Η ψυχολογία του μελλοντικού εαυτού μας

Είμαστε οι ίδιοι που θα είμαστε και στο μέλλον; O ψυχολόγος Dan Gilbert εξηγεί τα γιατί της αλλαγής.

www.doctv.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε