,

Η αγάπη δεν έχει ετικέτες

Ένα υπέροχο βιντεάκι που μας δείχνει ότι, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία θεωρούμε τον εαυτό μας ότι δεν έχει προκαταλήψεις, δεν είναι λίγες εκείνες

Ένα υπέροχο βιντεάκι που μας δείχνει ότι, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία θεωρούμε τον εαυτό μας ότι δεν έχει προκαταλήψεις, δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που κρίνουμε τους ανθρώπους, με βάση αυτό που βλέπουμε, είτε πρόκειται για τη ράτσα, το χρώμα, την ηλικία, το φύλο, τη θρησκεία, τη σεξουαλικότητα, ή την αναπηρία.

Αυτό μπορεί να είναι ένας σημαντικός λόγος που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι υφίστανται διακρίσεις. Αυτή η “υποσυνείδητη επιφύλαξη”, που ονομάζεται “έμμεση προκατάληψη”, έχει βαθιές επιπτώσεις για το πώς βλέπουμε και αλληλεπιδρούμε με άλλους που είναι διαφορετικοί από εμάς.

Advertisment

Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα ενός ατόμου να βρει μια δουλειά, να πάρει ένα δάνειο, να νοικιάσει ένα διαμέρισμα, ή να έχει μια δίκαιη δίκη, διαιωνίζοντας τις ανισότητες . Η εκστρατεία “η αγάπη δεν έχει ετικέτες” μας προκαλεί να ανοίξουμε τα μάτια μας για τυχόν μεροληψία και προκατάληψη και να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε σ εμάς, τους φίλους μας, τις οικογένειές μας και τους συναδέλφους μας. Ξανασκεφτείτε την προκατάληψη σας λοιπόν στο lovehasnolabels.com.

antikleidi.com

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση