, ,

Νικήστε τον πόνο με φυσικούς τρόπους

Είτε τον αισθάνεστε στο κεφάλι, το στομάχι, τις αρθρώσεις, τη μέση ή τους μύες, ο πόνος μπορεί να κάνει ακόμα και τις πιο απλές

Είτε τον αισθάνεστε στο κεφάλι, το στομάχι, τις αρθρώσεις, τη μέση ή τους μύες, ο πόνος μπορεί να κάνει ακόμα και τις πιο απλές δραστηριότητες να φαίνονται δύσκολες. Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσουμε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα όταν υποφέρουμε από πόνους, όμως ενώ μειώνει τα συμπτώματα, δεν μπορεί να φτάσει στην αιτία του προβλήματος. Επιπλέον, έρευνες υποστηρίζουν ότι πολλά συνταγογραφούμενα ή μη χημικά αναλγητικά έχουν πολύ σοβαρές μακροπρόθεσμες παρενέργειες που δεν είχαν αξιολογηθεί παλαιότερα, όπως εντερικές βλάβες, ηπατική ανεπάρκεια και πολλά άλλα.

“Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι όλα τα παυσίπονα εμπεριέχουν κινδύνους”, αναφέρει ο γνωστός ειδικός υγείας Δρ Τζότζεφ Μέρκολα. Έχοντας αυτό στο νου μας, αξίζει να αναζητήσουμε πιο φυσικές εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης του πόνου, όπως αυτές που καταγράφονται παρακάτω.

Advertisment

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ & ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

Ο πονοκέφαλος, ή όπως είναι γνωστός ιατρικά ως κεφαλαλγία, είναι ένας συνεχής πόνος στο κεφάλι ή τον αυχένα. Η ημικρανία είναι ένας δυνατός πονοκέφαλος που συχνά έχει και άλλα συμπτώματα όπως ναυτία και ευαισθησία στο φως ή τους ήχους.

Τζίντζερ για τον πόνο

Advertisment

Το τζίντζερ ή πιπερόριζα περιέχει αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ουσίες που βοηθούν να σταματήσει μία κρίση ημικρανίας. Στο πρώτο σημάδι ημικρανίας, αναμίξτε σκόνη τζίντζερ (ένα τρίτου του κουταλιού του γλυκού) σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το.

Σημεία πίεσης

Ο πονοκέφαλος που οφείλεται σε υπερένταση μπορεί να ανακουφιστεί με ένα απλό μασάζ σε κατάλληλα σημεία πίεσης, γνωστά από την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Τοποθετήστε τα δάκτυλά σας στη βάση του λαιμού, εκεί που συναντά το κρανίο. Κινήστε τα δάκτυλά σας περίπου 5 εκατοστά κατά μήκος της βάσης του κρανίου, μέχρι να βρείτε μία μικρή κοιλότητα σε κάθε πλευρά. Εφαρμόστε ελαφριά πίεση με τις άκρες των δακτύλων σας, κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις.

Η μαγεία των Ιχνοστοιχείων

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες έχουν χαμηλό μαγνήσιο κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ημικρανίας και ίσως να υποφέρουν γενικά από έλλειψη μαγνησίου. Έρευνα ανακάλυψε ότι η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του πόνου σε μία κρίση ημικρανίας.

ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΛΑΣΕΙΣ

Οι θλάσεις είναι ρήξεις των μυών όταν αυτοί συσπώνται ή τεντώνονται υπερβολικά, ενώ τα διαστρέμματα είναι ρήξη των συνδέσμων και συνήθως συμβαίνουν από την υπερβολική διάταση των συνδέσμων και των υπόλοιπων δομών που σταθεροποιούν μία άρθρωση.

Θεραπευτικά καρυκεύματα

Ο κουρκουμάς (turmeric) έχει χρησιμοποιηθεί από παραδοσιακές θεραπείες για την ανακούφιση του πόνου σε θλάσεις, διαστρέμματα, μώλωπες και φλεγμονές των αρθρώσεων. Περιέχει ένα ενεργό συστατικό που ονομάζεται κουρκουμίνη, το οποίο μειώνει τα επίπεδα των δύο ενζύμων στο σώμα που προκαλούν φλεγμονή.

Δοκιμάστε την άρνικα
Αυτό το φυτό βοηθά στη μείωση του πρηξίματος, του μώλωπα και της φλεγμονής. Εφαρμόστε τζελ άρνικας στους καταπονημένους μυς τρεις φορές την ημέρα, μέχρι να θεραπευτεί ο τραυματισμός, αλλά μην το εφαρμόζετε σε ανοιχτή πληγή.

ΠΟΝΟΙ ΜΕΣΗΣ

Ο πόνος της μέσης προκαλείται από διάφορες αιτίες όπως η κακή στάση του σώματος, μυϊκές θλάσεις, ακατάλληλη ανύψωση βαρών, προβλήματα σπονδύλων, ακόμα και υποκείμενα οργανικά προβλήματα.

Διορθώστε τη στάση του σώματος

Η τεχνική Αλεξάντερ είναι μία μέθοδος επανεκπαίδευσης στο πώς να έχουμε σωστή στάση σώματος. Σύμφωνα με αυτή, η κακή στάση σώματος είναι η ρίζα πολλών προβλημάτων υγείας. Ένα από τα μαθήματα που σας διδάσκει είναι το να φαντάζεστε ότι έχετε μία κλωστή στο κεφάλι και τους ώμους σας (όπως μια μαριονέτα) και κάποιος σας τραβάει προς τα πάνω καθώς κινείστε, έτσι τεντώνεστε προς τον ουρανό.

Ομοιοπαθητική

Στην ομοιοπαθητική, κάθε περίπτωση εξατομικεύεται και χρησιμοποιείται διαφορετικό ομοιοπαθητικό σκεύασμα, ανάλογα με τον ασθενή. Ενδεικτικά, το ομοιοπαθητικό φάρμακο Arnica μπορεί να βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις στη μείωση του πόνου. Επίσης, το Rhus-tox είναι άλλο ένα φάρμακο που έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις λουμπάγκου και ισχιαλγίας. Συμβουλευτείτε έναν διαπιστευμένο ομοιοπαθητικό, ο οποίος θα σας δώσει το φάρμακο που ταιριάζει στην περίπτωσή σας.

Παραδοσιακή κινέζικη ιατρική

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του πόνου της μέσης, απελευθερώνοντας τη ροή του στάσιμου «τσι» ή ενέργειας. Οι θεραπευτές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής χρησιμοποιούν επίσης κινέζικα βότανα για τους πόνους της μέσης και των αρθρώσεων που βοηθούν τη θεραπεία των ιστών που αργούν να επουλωθούν μετά από έναν τραυματισμό ή που έχουν εξασθενήσει λόγω στρες.

Γιόγκα & Πιλάτες

Η ήπια άσκηση όπως η γιόγκα, το πιλάτες ή η κολύμβηση μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των μυών που υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη.

ΠΟΝΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Γνωστοί και ως δυσμηνόρροια, οι πόνοι της περιόδου προκαλούνται από ισχυρές συσπάσεις των μυών της μήτρας.

Προτιμήστε τη vegan διατροφή

Κόψτε τις τροφές που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά, όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς μπορεί να ανεβάσουν τα επίπεδα των ορμονών που ονομάζονται προσταγλανδίνες, οι οποίες αυξάνουν την ένταση των συσπάσεων.

Επιλέξτε έλαια

Το έλαιο νυκτολούλουδου (eveningprimroseoil) είναι πλούσιο σε γάμμα-λινολεϊκό οξύ (GLA), το οποίο έχει αντιφλεγμονώδη δράση για τη μείωση των συσπάσεων. Έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες με χαμηλή πρόσληψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων (αυτά που παίρνουμε από τα ψάρια, το λιναρόσπορο και τα καρύδια) έχουν πιο επώδυνες περιόδους από τις γυναίκες που δεν έχουν έλλειψη, οπότε φροντίστε να λαμβάνετε αρκετή ποσότητα από αυτά.

Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου σε πολλές περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των πόνων της περιόδου. Αυτό συμβαίνει εν μέρει γιατί μειώνει την ορμόνη κορτιζόλη. Ένας από τους απλούστερους διαλογισμούς είναι η βαθειά εισπνοή και εκπνοή, ενώ φαντάζεστε ότι απελευθερώνετε την ένταση με κάθε εκπνοή.

Πάρτε βιταμίνες

Η βιταμίνη Ε έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει τις συσπάσεις μέχρι και στο 70 τοις εκατό των περιπτώσεων ενώ η βιταμίνη C και τα βιοφλανοειδή βοηθούν στη χαλάρωση των μυών και τη μείωση της φλεγμονής. Επίσης, ευεργετική είναι η λήψη μαγνησίου, το οποίο βοηθά στην ανακούφιση των επώδυνων περιόδων και του πόνου χαμηλά στη μέση.

Δοκιμάστε την αρωματοθεραπεία

Χαλαρώστε με ένα ζεστό μπάνιο στο οποίο έχετε προσθέσει μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου χαμομηλιού, αγριοκύμινου, ευκαλύπτου ή μαντζουράνας.

Χέρια που θεραπεύουν

Προσπαθήστε να ξαπλώσετε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και χρησιμοποιήστε την παλάμη του χεριού σας για να κάνετε μάλαξη με κυκλικές κινήσεις στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτό βοηθά στην ανακούφιση των σπασμών της μήτρας και προάγει τη ροή του αίματος.

Δοκιμάστε στάσεις γιόγκα

Η γιόγκα είναι μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης που βοηθούν στην ανακούφιση της έντασης στην περιοχή της κοιλιάς. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε κλασικές ασάνες όπως pelviclift, triangle, moon, corpseandforwardstretch

Ομοιοπαθητικά βοηθήματα

Υπάρχει ένα πλήθος ομοιοπαθητικών φαρμάκων για τους πόνους της περιόδου, όπως τα pulsatilla, sepia, nuxvomica, magnesiaphosphoric και άλλα. Η επιλογή γίνεται από τον Ομοιοπαθητικό που θα λάβει υπόψη την ιδιοσυγκρασία της ασθενούς και τα συμπτώματά της.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό HOLISTIC LIFE

LOGO-ETRA-PUBLISHING-copyΟ εκδοτικός οίκος ETRA PUBLISHING είναι ένας από τους πιο αξιόλογους εκδοτικούς οίκους στον χώρο της ολιστικής ιατρικής και ολιστικής ζωής. Διαθέτει πληθώρα σπάνιων τίτλων και κάθε βιβλίο είναι μοναδική πηγή γνώσης για κάθε ενδιαφερόμενο και μελετητή της εναλλακτικής και ολιστικής υγείας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση