Εξάρτηση σημαίνει να σταματήσεις να ονειρεύεσαι

Απόσπασμα από το βιβλίο “Η σχολή των Θεών”, Εκδ. ΕΛΦΙΛ Το να εξαρτάσαι είναι πάντα, μια προσωπική επιλογή, αν και ακούσια. Τίποτα και κανένας δεν

Απόσπασμα από το βιβλίο “Η σχολή των Θεών”, Εκδ. ΕΛΦΙΛ

Το να εξαρτάσαι είναι πάντα, μια προσωπική επιλογή, αν και ακούσια. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σε αναγκάσει να εξαρτάσαι, μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις. Το να εξαρτάσαι, δεν είναι αποτέλεσμα μιας σύμβασης ή ενός συμβολαίου. Δεν συνδέεται με κάποιο ρόλο ούτε γεννιέται επειδή κάποιος ανήκει σε μια κοινωνική τάξη.

Το να εξαρτάσαι, είναι η συνέπεια της υποβάθμισης της ίδιας της αξιοπρέπειας. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολτοποίησης του Είναι. Αυτή η εσωτερική κατάσταση, αυτή η υποβάθμιση, στον κόσμο, παίρνει τη μορφή ενός επαγγέλματος, προσλαμβάνει την όψη ενός εξαρτώμενου ρόλου. Η εξάρτηση έρχεται, όταν ένας νους γίνεται σκλάβος από εικονικούς φόβους, από τον ίδιο του το φόβο.

Η εξάρτηση είναι το ορατό αποτέλεσμα της υποχώρησης του ονείρου. Η εξάρτηση είναι μια αρρώστια του Είναι. Γεννιέται από τη μη ολοκλήρωσή μας. Εξάρτηση σημαίνει να σταματήσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου. Εξάρτηση σημαίνει να σταματήσεις να ονειρεύεσαι.

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

duskolamathimata
Είναι η αβεβαιότητα η νέα κανονικότητα; Ναι και ιδού τι μπορούμε να κάνουμε
Λέξεις Σοφίας: Οποιαδήποτε αλλαγή ξεκινά με ένα μόνο βήμα!
gnoriazontas-to-synaisthimatiko-detox-pws-tolmiseis

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε