,

Γιατί αξίζει να εντάξετε τον διαλογισμό στο πρόγραμμα ομορφιάς σας

Άρθρο της ολιστικής θεραπεύτριας Annie Yates Στις μέρες μας, η σύγχρονη φροντίδα του δέρματος συνήθως προέρχεται από κάποιο μπουκάλι ή βαζάκι ενώ την ίδια

Άρθρο της ολιστικής θεραπεύτριας Annie Yates

Στις μέρες μας, η σύγχρονη φροντίδα του δέρματος συνήθως προέρχεται από κάποιο μπουκάλι ή βαζάκι ενώ την ίδια στιγμή οι διαφημίσεις κάνουν την υγεία και την ομορφιά να φαίνονται περίπλοκο ζήτημα οδηγώντας μας στο συμπέρασμα ότι χρειαζόμαστε χημικές και μυστικές φόρμουλες προκειμένου να παραμείνουμε ελκυστικές και φρέσκιες.

Υπάρχουν όμως πολλά περισσότερα για τη φροντίδα του δέρματος και των νυχιών από αντιρυτιδικές κρέμες και θαυματουργούς ορούς – είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο τα όσα βάζουμε πάνω και μέσα στο σώμα μας, αλλά και το πώς οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας επηρεάζουν την εμφάνισή μας.

Σίγουρα, όλοι μας ψάχνουμε απλές λύσεις για να διορθώσουμε τα προβλήματα αγνοώντας συχνά την αιτία. Για παράδειγμα, το άγχος δεν αποτελεί μόνο μια ψυχική κατάσταση. Έχει επίδραση και στην εμφάνισή μας, με το δέρμα μας να γίνεται ξηρό και ωχρό, ενώ η μυϊκή ένταση μπορεί να κάνει το πρόσωπό μας να φαίνεται ρυτιδιασμένο. Ακόμα χειρότερα, όταν είμαστε αγχωμένοι συχνά παραμελούμε τον εαυτό μας, γεγονός που μας οδηγεί στην κακή διατροφή. Καταναλώνουμε ζάχαρη, καφεΐνη και αλκοόλ, τα οποία επηρεάζουν την ενυδάτωση του δέρματος και το κάνουν να φαίνεται θαμπό και ξηρό.

Μαζί με μια καλή διατροφή και άσκηση, ο τακτικός διαλογισμός αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να μειώσετε το στρες και το άγχος και να δώσετε στον εαυτό σας τον χρόνο να αναπνεύσει και να αποκτήσει νέα προοπτική. Δοκιμάστε να εισάγετε τον διαλογισμό στο πρόγραμμα ομορφιάς σας με αυτή την απλή καθημερινή πρακτική που προσαρμόζεται εύκολα στο πρόγραμμά σας.

Όπως συμβαίνει με όλα τα θέματα ομορφιάς, πάντα συμβουλεύω τους ανθρώπους να είναι ρεαλιστές όταν πρόκειται για τα αποτελέσματα. Τίποτα αγνό και φυσικό δεν αποτελεί γρήγορη λύση – δεν υπάρχουν θαυματουργές κρέμες ή διαλογισμοί με δραματικά αποτελέσματα. Να ξέρετε ότι η βελτίωση θα φανεί σε βάθος χρόνου καθώς βελτιώνεται η γενικότερη κατάστασή σας.

Προετοιμασία

• Βεβαιωθείτε ότι φοράτε άνετα ρούχα. Οτιδήποτε σφιχτό και περιοριστικό μπορεί να διασπάσει την προσοχή σας

• Βρείτε ένα άνετο κάθισμα. Θα ήταν προτιμότερο να καθίσετε ευθυτενείς σε μια άνετη καρέκλα με την πλάτη σας στηριγμένη. Προσωπικά, όταν δεν αισθάνομαι καλά επιλέγω να ξαπλώνω ανάσκελα

• Συχνά αναπνέω από τα ρουθούνια μου εναλλάξ λίγα λεπτά πριν ξεκινήσω τον διαλογισμό.

Μια απλή μέθοδος διαλογισμού που θα ενισχύσει τη φυσική ομορφιά σας

Κλείστε τα μάτια και το στόμα σας αναπνέοντας κανονικά ή παίρνοντας μερικές βαθιές αναπνοές από τη μύτη σας. Εστιάστε στην αναπνοή σας και επικεντρωθείτε στην εισπνοή και την εκπνοή. Προσπαθήστε να διώξετε τις σκέψεις από το μυαλό σας και να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Εισπνεύστε κι εκπνεύστε. Καθώς οι σκέψεις θα έρχονται στο μυαλό σας, αγνοήστε τις και στη συνέχεια διώξτε τις.

Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει, αλλά είναι σημαντικό να καταφέρετε γρήγορα να στρέφετε την προσοχή σας στον διαλογισμό. Αυτό θα γίνεται ευκολότερο όσο περισσότερη πρακτική κάνετε. Βάλτε στόχο να κάνετε διαλογισμό κάθε μέρα για 10-15 λεπτά. Ίσως σας φανεί χρήσιμο να διαλογίζεστε πιο συχνά σε περιόδους που έχετε στρες.

Τα οφέλη του τακτικού απλού διαλογισμού

• Μειώνει την αρτηριακή πίεση

• Μειώνει το άγχος και το στρες

• Αυξάνει το αίσθημα της ευημερίας και τα επίπεδα ενέργειας

• Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

• Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

…και όλα τα παραπάνω με τη σειρά τους προσφέρουν πολλά οφέλη στη φυσική ομορφιά σας!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε