,

Ο ξηρός καρπός που καταπολεμά την κατάθλιψη

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για την κατάθλιψη και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Άλλοι συμβουλεύουν φαρμακευτική αγωγή, άλλοι πιο φυσικούς τρόπους, μεταξύ αυτών και

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για την κατάθλιψη και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Άλλοι συμβουλεύουν φαρμακευτική αγωγή, άλλοι πιο φυσικούς τρόπους, μεταξύ αυτών και διάφορες τροφές. Σε αυτές, λοιπόν, έρχονται να προστεθούν και τα κάσιους.

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών, τα κάσιους συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής διάθεσης καθώς περιέχουν το αμινοξύ L-τρυπτοφάνη, το οποίο μετατρέπεται σε σεροτονίνη, νευροδιαβιβαστή που παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της αίσθησης χαράς.

Επίσης, τα κάσιους διαθέτουν πληθώρα ευεργετικών δράσεων, όπως η διατήρηση της υγείας των δοντιών και των ούλων, η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης αλλά και η αντιοξειδωτική τους δράση.

Αν, λοιπόν, νιώθετε πεσμένοι και με κακή διάθεση, μια χούφτα κάσιους σίγουρα θα είναι πιο ακίνδυνη από μια χούφτα φάρμακα… και σύμφωνα με τις ιατρικές έρευνες, με την ίδια αποτελεσματικότητα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε