,

Γιατί είναι σημαντικό το σχήμα και το χρώμα των κοπράνων για την υγεία

Τα κόπρανα μπορεί να μας προειδοποιήσουν από μια απλή γαστρεντερίτιδα, μέχρι αιμορραγία στομάχου (συχνά υπάρχει αίμα στα κόπρανα), ή και ακόμη για καρκίνο του

Τα κόπρανα μπορεί να μας προειδοποιήσουν από μια απλή γαστρεντερίτιδα, μέχρι αιμορραγία στομάχου (συχνά υπάρχει αίμα στα κόπρανα), ή και ακόμη για καρκίνο του εντέρου.

Ο καθηγητής Γαστρεντερολόγος Derwin Williams που μίλησε στο δίκτυο abc, ήταν κατηγορηματικός: «τα κόπρανα μπορεί να μας προειδοποιήσουν για πολλές ασθένειες. Υπάρχει όμως μια βασική αρχή. Όταν δείτε αίμα, αμέσως να απευθυνθείτε στον γιατρό σας. Αυτό μπορεί να είναι από αιμορραγία στο στομάχι, μέχρι και όγκοι στο έντερο.»

Από το 1997 δημοσιεύτηκε από το πανεπιστήμιο του Bristol στην Αγγλία, ένας «μπούσουλας» για το πώς πρέπει να είναι το σχήμα στα κόπρανα και ποιο είναι το υγιές σχήμα. Σας λέμε ότι τα σχήματα 3 και 4 είναι τα ιδανικά από άποψη υγείας.

κοπρανα

 

Ιδιαίτερη προσοχή όμως πρέπει να δίνεται και στο χρώμα. Οι γιατροί τονίζουν πως εάν τα δείτε κόκκινα και την προηγούμενη δεν φάγατε παντζάρια, τότε αμέσως να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας.

www.invitromagazine.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε