Η συλλογική αλλαγή θα έρθει μέσα από την ατομική

Του Πάνου Τσινόπουλου, Σύμβουλος εποικοινωνίας κ Μάρκετινγκ Η οικογένεια, η κοινωνία, το σχολείο αλλά και η εργασία μας έχει «εκπαιδεύσει» για ένταξη σε μία κοινωνία

Του Πάνου Τσινόπουλου, Σύμβουλος εποικοινωνίας κ Μάρκετινγκ

Η οικογένεια, η κοινωνία, το σχολείο αλλά και η εργασία μας έχει «εκπαιδεύσει» για ένταξη σε μία κοινωνία δομών χωρίς να λαμβάνει υπόψιν την ιδιαιτερότητα του καθένα από μας ξεχωριστά.

Advertisment

Τα αποτελέσματα πολλά και ποικίλα. Ενδεικτικά, αυτή η προσπάθεια προσαρμογής, έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη πολλών ψυχοσωματικών αρνητικών εκδηλώσεων που απομυζούν άσκοπα την ενέργεια και μάλιστα την δημιουργική ενέργεια. Μάλιστα, πολλές από τις κοινωνικές νόρμες, έχουν δημιουργηθεί και εφαρμοστεί σε άλλες δεκαετίες που σήμερα απλά ξέχασε να τις αποβάλει η κοινωνία, οδηγώντας σε σωρεία προβλημάτων σε διαπροσωπικές σχέσεις, βία, ανασφάλεια, φοβίες.

Η μεγαλύτερη δύναμη που χρειάζεται ο άνθρωπος για να πραγματοποιήσει κάτι, αντίθετα με ό,τι πολλοί πιστεύουν, είναι αυτή της ατομικής αλλαγής. Αρκετοί, διαπιστώνουν τα προβλήματα και προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν με διάφορους τρόπους, χωρίς όμως να πηγαίνουν στη ρίζα του προβλήματος και έτσι η προσπάθεια της απαραίτητης αλλαγής γίνεται δύσκολη και συχνά πολλοί εγκαταλείπουν από την πρώτη κιόλας μέρα.

Ένας ανασταλτικός παράγοντας είναι και το άμεσο οικογενειακό φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον, που μόλις διαπιστώσει κάποια αλλαγή ξεβολεύεται και προσπαθεί μια άμεση επαναφορά. Έτσι βολεύονται εκείνοι και εμείς παραμένουμε παλεύοντας με τις εσωτερικές δυσκολίες. Όμως στις μέρες μας, η συνολική και παγκόσμια μετάλλαξη έχει καταστήσει πιο ξεκάθαρο από ποτέ, ότι η αλλαγή πλέον πρέπει να είναι συνολική και συλλογική.

Advertisment

Εδώ και τώρα λοιπόν, είναι η μια και μοναδική ευκαιρία που σας δίνεται για να πραγματοποιήσετε στον εαυτό σας όσα ονειρευόσασταν. Οι αλλαγές πλέον δεν είναι ορατές μιας και οι περισσότεροι είναι χαμένοι στη δύνη των αλλαγών. Αλλαγών που σφραγίζουν το όποιο παρελθόν και αποτρέπουν την όποια επιστροφή σε αυτό.  Όποιος καταφέρει να εφαρμόσει την αλλαγή που νοιώθει ότι έχει άμεση ανάγκη να κάνει θα είναι και αυτός που θα αφουγκραστεί το νέο μέλλον που ανατέλλει για την ανθρωπότητα αλλά και τις νέες ανάγκες που θα δημιουργήσει.

Τόλμησε και ξεκίνησε, από σήμερα μάλιστα, την όποια αλλαγή πιστεύεις ότι χρειάζεσαι και δεν θα βρεις πλέον τις αντιστάσεις . Όλοι έχουν ανάγκη από εσένα και την αλλαγή σου. Άλλωστε δεν είσαι μόνος σε αυτό το δύσκολο ταξίδι. Είσαι ήδη μέλος μιας τεράστιας κοινότητας ανθρώπων που είναι στην ίδια πορεία με εσένα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση