Τορκόμ Σαραϊνταριάν: «Αν αγαπάς τον Θεό, αλλά δεν αγαπάς τους φίλους σου, έχεις αποτύχει»

Τορκόμ Σαραϊνταριάν – Consciousness vol.1 Δέκα, δεκαπέντε χρόνια πριν, ένα άτομο που έμοιαζε με ζόμπι ήρθε να με δει. Είχε μια γυναίκα και τρία παιδιά.

Τορκόμ Σαραϊνταριάν – Consciousness vol.1

Δέκα, δεκαπέντε χρόνια πριν, ένα άτομο που έμοιαζε με ζόμπι ήρθε να με δει. Είχε μια γυναίκα και τρία παιδιά. Τους εγκατέλειψε, και ρώτησα, “Τι κάνεις τώρα;” Είπε, “Τελικά απαλλάχθηκα από όλες αυτές τις αλυσίδες και τώρα υπηρετώ τον Θεό.” Είπα, “είσαι άρρωστος. Είσαι για κλάματα.” Είπε, “Κύριε, ήρθα εδώ γιατί ήξερα ότι είστε ένας Δάσκαλος ή Ηγέτης ή κάτι τέτοιο.” Είπα, “δεν είμαι τίποτα. Μπορείς εσύ να γίνεις κάτι. Με το να εγκαταλείπεις τα καθήκοντά σου και να διαφεύγεις των καθηκόντων σου, δεν θα φτάσεις καν ούτε πιο κοντά στη μύτη σου.”

Advertisment

Τα μυστικά λόγια του Χριστού που δεν καταλαβαίνουμε μέχρι τώρα, και εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε, είναι κατάρα για εμάς. “Αν αγαπάς τον Θεό, αλλά δεν αγαπάς τους φίλους σου, έχεις αποτύχει.” Αυτό δεν είναι αγάπη. Πρώτα θα πρέπει να αγαπάτε τους ανθρώπους. Στη συνέχεια, μπορείτε να αγαπάτε τον Θεό.

Αυτή είναι μια τόσο βαθιά ιδέα, αλλά οι άνθρωποι δεν μιλούν γι’ αυτή. Είστε σε αυτή τη θρησκεία, την άλλη θρησκεία, σε αυτή την εκκλησία, στην άλλη εκκλησία και λέτε, “αγαπώ το Θεό.” Ναι, αλλά έχετε παραμελήσει τα παιδιά σας, το γείτονά σας, ή μισείτε ανθρώπους που δεν είναι στην ίδια θρησκεία. Πώς κι έτσι; Αυτά τα πράγματα πρέπει να έρθουν στην επιφάνεια.

www.elenastral.com

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διονύσιος Σολωμός: Τα συντηρημένα χειρόγραφα του εθνικού ποιητή θα εκτεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο στις 21/3
Να μην είσαι ούτε ο βασιλιάς, ούτε ο στρατιώτης. Να είσαι ο σκακιστής (Σουν Τζου - Η Τέχνη του Πολέμου)
Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Το Φως στο Σκοτάδι της Ψυχής
Ιπποκράτης: Ο πρώτος ολιστικός ιατρός και επίτιμος πατέρας της ιατρικής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση