,

Τεστ: Λαμβάνετε τα μηνύματα που στέλνει το σώμα σας;

Το σώμα σας διαθέτει τη δική του νοημοσύνη, μια φυσική ευφυΐα που γνωρίζει τις βαθύτερες αλήθειες που ο νους σας από μόνος του δεν

Το σώμα σας διαθέτει τη δική του νοημοσύνη, μια φυσική ευφυΐα που γνωρίζει τις βαθύτερες αλήθειες που ο νους σας από μόνος του δεν μπορεί να συλλάβει. Όταν συνδέεστε με ολόκληρο το σώμα σας – όχι μόνο με τον νου σας – διευρύνετε τη συνειδητότητά σας και έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και διαύγεια όταν χρειαστεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την οικογένεια, την υγεία, τα οικονομικά σας ή άλλα ζητήματα. Έχετε επίσης περισσότερες πιθανότητες να αισθάνεστε υγιείς και ζωντανοί. Για να μάθετε πόσο μπορείτε να συνδεθείτε με ολόκληρο το σώμα σας, χρησιμοποιήστε την παρακάτω αξιολόγηση:

Τεστ αξιολόγησης σωματικής νοημοσύνης

Advertisment

Μετά από κάθε πρόταση, σημειώστε έναν από τους παρακάτω αριθμούς:

1, 2 ή 3: Ποτέ ή σπανίως

4, 5 ή 6: Μερικές φορές

Advertisment

7, 8 ή 9: Συχνά

10: Πάντα

1. Η αναπνοή μου είναι μια συνειδητή διαδικασία. Για παράδειγμα, όταν κρατάω την αναπνοή μου το καταλαβαίνω.

2. Ελέγχω το σώμα μου για να καταλάβω πώς αισθάνομαι εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, ελέγχω αν κρατώ σφιχτά το τηλέφωνο.

3. Όταν έχω μια δυσάρεστη αίσθηση, είτε πόνο είτε κάποιο αρνητικό συναίσθημα, το λαμβάνω υπόψη και δεν αγνοώ το σώμα μου ούτε καθησυχάζω τον εαυτό μου.

4. Έχω γνώση των αρνητικών πραγμάτων που εκφράζω για το σώμα μου. Για παράδειγμα, πιάνω τον εαυτό μου να λέει φράσεις όπως, «Σιχαίνομαι τους μηρούς μου» ή «Ο προϊστάμενός μου μου προκαλεί φοβερό πονοκέφαλο».

5. Αντιλαμβάνομαι τον παραλληλισμό ανάμεσα στα λόγια μου και τη γλώσσα του σώματός μου. Καταλαβαίνω όταν λέω κάτι και το σώμα μου εκφράζει κάτι άλλο. Για παράδειγμα, το παρατηρώ όταν λέω «Είμαι καλά», αλλά νιώθω το σαγόνι και τις γροθιές μου να σφίγγονται από θυμό.

6. Όταν λαμβάνω αποφάσεις, είτε μικρές είτε μεγάλες, το κάνω με όλη μου την καρδιά κι όχι μόνο με το μυαλό μου.

7. Γνωρίζω τη στάση του σώματός μου κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων όπως όταν οδηγώ, κάθομαι στο γραφείο ή απολαμβάνω ένα γεύμα.

8. Μοιράζομαι αυτά που νιώθω με τους κοντινούς μου ανθρώπους και δεν φορτώνω το σώμα μου με ανέκφραστα συναισθήματα.

9. Διαθέτω τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα για σωματική άσκηση, όπως περπάτημα, γιόγκα, τρέξιμο ή ποδήλατο.

10. Εφαρμόζω ορισμένες φυσικές τεχνικές με σκοπό να αντιμετωπίσω στρεσογόνες και δύσκολες καταστάσεις.

Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα για τη σύνδεση νου-σώματος

Προσθέστε όλους τους αριθμούς με τους οποίους βαθμολογήσατε τον εαυτό σας για κάθε ερώτηση και διαιρέστε το σύνολο με το 10 για να βρείτε τον μέσο όρο.

Αν ο μέσος όρος σας είναι 1-3:

Αυτό μπορεί να αποτελεί έναν τρόπο αφύπνισης για να γνωρίσετε και να απολαύσετε το σώμα σας περισσότερο. Θα είστε πιο χαρούμενοι καθώς θα παρατηρείτε θετικές αλλαγές στην υγεία σας, τις σχέσεις και την εργασία σας.

Συμβουλή: Τουλάχιστον 4 φορές σε μία ημέρα ελέγξτε την αναπνοή σας. Η παρατήρηση αυτή ξεκινά μια ολοκληρωμένη επικοινωνία ανάμεσα στον νου και το σώμα σας.

Αν ο μέσος όρος σας είναι 4-6:

Μερικές φορές βρίσκεστε σε επαφή με το σώμα σας, πράγμα το οποίο είναι πολύ καλό. Αλλά από τη στιγμή που έχετε αυτό τον μέσο όρο, είναι σαφές ότι πρέπει να αυξήσετε τη σωματική σας νοημοσύνη ακόμα περισσότερο.

Συμβουλή: Τουλάχιστον 2 φορές σε μία ημέρα και για 3 λεπτά σταματήστε να ασχολείστε με οτιδήποτε και αφιερώστε το 100% της προσοχής σας στο σώμα σας. Παρατηρήσετε τις αισθήσεις σας, οποιαδήποτε ένταση ή πιάσιμο. Παρατηρήστε και μάθετε.

Αν ο μέσος όρος σας είναι 7-9:

Προφανώς είστε συνδεδεμένοι με το σώμα σας περισσότερο από τον μέσο όρο. Ωστόσο, έχετε την αίσθηση ότι πρέπει να συνεχίσετε να αναζητάτε τρόπους για να συνδεθείτε με το σώμα σας.

Συμβουλή: Παραμείνετε ενήμεροι για τις κινήσεις σας τόσο τις προφανείς όσο και τις αδιόρατες. Παρακολουθήστε τον ρυθμό με τον οποίο κινείστε. Να προσέχετε ιδιαιτέρως σχετικά με το πώς μπαίνετε και βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας, σηκώνεστε και κάθεστε στο γραφείο σας.

Αν ο μέσος όρος σας είναι 10:

Είστε ένας άνθρωπος με ανεπτυγμένη σωματική νοημοσύνη. Συνεχίστε να διερευνάτε καινούριους και διασκεδαστικούς τρόπους για να παραμείνετε έτσι και να μάθετε περισσότερα για το πώς να αυξήσετε τη σύνδεση νου-σώματος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
"Contakids" | Σωματικό παιχνίδι και χορός για γονείς και παιδιά 2-5 ετών (φωτογραφίες + βίντεο)
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση