, ,

5 ολιστικές μέθοδοι για καλύτερο ύπνο

Η έλλειψη ύπνου είναι βλαβερή τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα. Ωστόσο, οι 5 ολιστικές μέθοδοι που περιγράφονται παρακάτω θα σας

Η έλλειψη ύπνου είναι βλαβερή τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα. Ωστόσο, οι 5 ολιστικές μέθοδοι που περιγράφονται παρακάτω θα σας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να νιώθετε και να κοιμάστε καλύτερα. Αυτές οι 5 θεραπείες δεν απαιτούν κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή και αν πάσχετε από αϋπνία αποτελούν καλές εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να επισκεφθείτε έναν γιατρό και να συζητήσετε για το άγχος σας ή τις αιτίες που σας προκάλεσαν αϋπνία (αν υπάρχουν).

Ανθοΐαμα Rescue Remedy

Advertisment

Αυτό το μείγμα είναι διαθέσιμο και σε κάψουλες και σε μπουκάλι ψεκασμού. Το μείγμα των βοτάνων συνιστάται για χρήση πριν πάτε στο κρεβάτι δεδομένου ότι βοηθά τον υγιή ύπνο.

Άλατα Epsom

Ένα ζεστό μπάνιο με λεβάντα και άλατα Epsom ίσως αποτελεί τη μόνη χαλαρωτική ώθηση που χρειάζεστε για να πάτε για ύπνο. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και μείνετε στη μπανιέρα για τουλάχιστον μισή ώρα. Το μπάνιο έχει ως αποτέλεσμα την απορρόφηση μαγνησίου μέσω του δέρματος, το οποίο ηρεμεί τους μυς και τα νεύρα στο σώμα.

Advertisment

Μελατονίνη

Η λήψη συμπληρωμάτων μελατονίνης εξασφαλίζει ότι το σώμα σας θα διαθέτει αρκετή ποσότητα από αυτή την ορμόνη που συνήθως παράγεται φυσιολογικά από το σώμα και σας βοηθά να κοιμηθείτε. Το συμπλήρωμα αυτό είναι χρήσιμο σε άτομα που πάσχουν από αϋπνία.

Τσάι για τον ύπνο

Είναι χρήσιμο να φτιάξετε το δικό σας τσάι προκειμένου να ηρεμήσετε. Θα χρειαστείτε χαμομήλι, λεβάντα, μέντα και μαγιοβότανο. Το μείγμα δεν περιέχει καφεΐνη και γι’ αυτό είναι πολύ καταπραϋντικό για τον νου και το σώμα σας.

Γιόγκα

Υπάρχουν πολλές στάσεις γιόγκα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια άσκηση γιόγκα στο πρόγραμμά σας πριν πάτε για ύπνο.

Μια κατάλληλη στάση γιόγκα είναι η Viparita Karam ή Πόδια στηριγμένα στον τοίχο. Σε αυτή τη στάση η ροή του αίματος πηγαίνει προς την καρδιά κι έτσι ηρεμείτε ενώ ταυτοχρόνως μειώνεται το άγχος και η ένταση. Ξαπλώστε στην πλάτη σας ακουμπώντας τα πόδια στον τοίχο επίπεδα, έτσι ώστε να βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους γοφούς σας. Παραμείνετε στη στάση αυτή για 5 ως 10 λεπτά μέχρι να ηρεμήσετε εντελώς.

Αν υιοθετήσετε τη γιόγκα στο πρόγραμμά σας, καταναλώσετε τσάι από βότανα ή ακόμα πάρετε συμπληρώματα μελατονίνης θα καταφέρετε να κοιμηθείτε γρήγορα και σίγουρα. Όλα τα παραπάνω είναι πολύ χρήσιμα για όσους υποφέρουν από παρατεταμένη αϋπνία ή άλλα προβλήματα που οδηγούν σε έλλειψη ύπνου για συνεχόμενο διάστημα. Με αυτό τον τρόπο θα νιώθετε καλύτερα και θα έχετε καλύτερη πνευματική απόδοση, αφού θα αποκτήσετε ξανά τον χαμένο σας ύπνο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποφασίσετε ποιό απ’ όλα θα ακολουθήσετε ή ακόμα και να κάνετε συνδυασμό και να αρχίσετε να το εφαρμόζετε. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης, δεδομένου ότι η εφαρμογή ενός προγράμματος κάνει το σώμα σας να γνωρίζει πότε έρχεται η ώρα για ύπνο κι έτσι θα αποκτήσετε τη συνήθεια να κοιμάστε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση