, ,

Πώς να γίνετε «Μητέρα» στα Παιδικά Χωριά SOS

Ο ιστότοπος των Παιδικών Χωριών SOS ενημερώνει τις ενδιαφερόμενες γυναίκες για τους όρους και τις προϋποθέσεις για να γίνουν “Μητέρες SOS”. Σύμφωνα με την

Ο ιστότοπος των Παιδικών Χωριών SOS ενημερώνει τις ενδιαφερόμενες γυναίκες για τους όρους και τις προϋποθέσεις για να γίνουν “Μητέρες SOS”.

Σύμφωνα με την ιδέα των Παιδικών Χωριών SOS, η οργάνωση τους υπήρξε πρωτοπόρος σε μια προσέγγιση οικογενειακού τύπου που σχετίζεται με τη μακροχρόνια φροντίδα ορφανών και εγκαταλειμμένων παιδιών.

Advertisment

Η ζωή και η οργάνωση των Παιδικών Χωριών SOS έχει σαν βάση τις τέσσερις παιδαγωγικές αρχές, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον HERMANN GMEINER και είναι:

Η Μητέρα: Κάθε παιδί έχει έναν γονιό για να το φροντίζει.

Η Μητέρα SOS χτίζει μια στενή σχέση με κάθε παιδί που της έχει ανατεθεί
και παρέχει την ασφάλεια, την αγάπη και τη σταθερότητα που κάθε παιδί χρειάζεται. Σαν επαγγελματίας στη φροντίδα των παιδιών, ζει μαζί με τα παιδιά που της έχουν ανατεθεί, καθοδηγεί την ανάπτυξή τους και έχει την ευθύνη του σπιτιού και της οικογένειάς της. Αναγνωρίζει και σέβεται το οικογενειακό υπόβαθρο, τις πολιτιστικές ρίζες και την θρησκεία του κάθε παιδιού.

Advertisment

Αδέλφια: Οι οικογενειακοί δεσμοί αναπτύσσονται και δημιουργούνται νέοι.

Κορίτσια και αγόρια διαφόρων ηλικιών ζουν μαζί ως αδέλφια, με πρωταρχικό καθήκον τη διατήρηση και παραμονή των φυσικών αδελφών μέσα στην ίδια οικογένεια. Αναπτύσσονται και μαθαίνουν μαζί να μοιράζονται τις ευθύνες και όλες τις χαρές και λύπες της καθημερινής ζωής. Αυτά τα παιδιά και η Μητέρα SOS οικοδομούν συναισθηματικούς δεσμούς που διαρκούν για μια ζωή.

Το Σπίτι: Κάθε Οικογένεια έχει το δικό της σπίτι.

Το Σπίτι SOS είναι το σπίτι κάθε Οικογένειας, με τη δική του ξεχωριστή αίσθηση, τον ρυθμό και την καθημερινότητα του. Το Σπίτι αποτελεί το φυσικό καταφύγιο για κάθε παιδί και βιώνει μια πραγματική αίσθηση της ασφάλειας και ατομικότητας.

Το Χωριό: Η Οικογένεια SOS είναι μέρος της ευρύτερης κοινωνίας.

Το Χωριό, είναι η φυσική προέκταση της Οικογένειας SOS. Αποτελεί το κοινωνικό περιβάλλον που επιτρέπει στα παιδιά ν’ αναπτυχθούν με ασφάλεια αλλά παράλληλα είναι και μία γέφυρα προς την κοινωνία, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή.

Για τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, η Μητέρα SOS είναι το βασικό πρόσωπο αναφοράς. Είναι ο άνθρωπος που ζει μαζί τους σ’ ένα Σπίτι του Παιδικού Χωριού SOS, προσφέροντας με τη σταθερή και ζεστή παρουσία της, αγάπη, φροντίδα, στήριξη και σιγουριά για να μεγαλώσουν σ’ένα περιβάλλον ασφάλειας που θα καλύπτει όλες τις φυσικές, ψυχοσυναισθηματικές και κοινωνικές τους ανάγκες.

Τι σημαίνει να γίνετε Μητέρα SOS

Η Μητέρα SOS αναλαμβάνει υπεύθυνα την ανατροφή παιδιών που για διάφορους λόγους, δεν μπορούν να μεγαλώσουν κοντά στη φυσική τους οικογένεια. Υποκαθιστά το μητρικό πρότυπο, δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς με αποδοχή και σεβασμό για την προσωπικότητα κάθε παιδιού και τα βοηθά να αναπτυχθούν προκειμένου να ενταχθούν ως ενήλικα και ανεξάρτητα άτομα δημιουργικά στη κοινωνία.

Το «επάγγελμα» της Μητέρας SOS δίνει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες γυναίκες σ’ όλο τον κόσμο να ζήσουν «κοινωνικά» τη μητρότητα και να βρουν ένα καινούργιο νόημα σε μια ζωή προσφοράς και συναισθηματικής πληρότητας μέσω της ενασχόλησης με παιδιά.

Στα Παιδικά Χωριά SOS αναζητούμε Μητέρες SOS, οι οποίες θα βοηθήσουν να προστατέψουμε και να μεγαλώσουμε καλύτερα ακόμα περισσότερα παιδιά.

Αν αγαπάτε τα παιδιά και θέλετε να ασχοληθείτε με την ανατροφή τους:

– Είστε μεταξύ 35 – 50 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις

– Είστε απόφοιτη Λυκείου με καλή σωματική και ψυχική υγεία

– Έχετε δυνατότητα σταθερής παρουσίας/διαμονής σε ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ηράκλειο Κρήτης

Σας προσφέρεται:

– Ικανοποιητικός μισθός, ασφάλιση, άδεια και 8 ρεπό το μήνα

– Διαμονή σε σύγχρονη κατοικία

– Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση

– Συνεργασία και υποστήριξη από επιστημονικό προσωπικό .

Μάθετε περισσότερα στο 210 3313661 ή στείλτε mail στο soshr@sos-villages.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση