Χτυπήσατε το νύχι σας; Τι να κάνετε για να μην μαυρίσει

Οι περισσότεροι έχουμε βιώσει ένα δυνατό χτύπημα σε κάποιο νύχι μας και η αλήθεια είναι ότι αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Εκτός από τον

Οι περισσότεροι έχουμε βιώσει ένα δυνατό χτύπημα σε κάποιο νύχι μας και η αλήθεια είναι ότι αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Εκτός από τον ανυπόφορο πόνο ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί με πάγο ή με τρεχούμενο κρύο νερό, υπάρχει και ο κίνδυνος να μαυρίσει το νύχι και να αποκολληθεί. Αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Για να αποφύγετε το δεύτερο ενδεχόμενο, μπορείτε να κάνετε τα εξής, αν και σας προειδοποιούμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία:

Απολυμάνετε το νύχι με αντισηπτικό, πάρτε ένα μεταλλικό συνδετήρα χαρτιών, ανοίξτε το ένα άκρο και κάψτε το με αναπτήρα μέχρι να πυρακτωθεί. Στη συνέχεια τρυπήστε με αυτό κάθετα το νύχι σε βάθος 1 mm, στην περιοχή του «μηνίσκου» του νυχιού. Το νύχι λιώνει με τη θερμοκρασία και επειδή δεν υπάρχουν νεύρα στην περιοχή, δεν θα αισθανθείτε πόνο. Τότε θα νιώσετε ένα «παφ» και ένας πίδακας αίματος θα εξακοντιστεί σε απόσταση αρκετών εκατοστών έως ένα μέτρο.

Advertisment

Πιέστε με μια γάζα το δάκτυλο απαλά να βγει από την τρύπα όλο το αίμα. Στη συνέχεια βάλτε ένα επίδεσμο. Αμέσως θα αισθανθείτε ανακούφιση.

Αν φοβάστε να το κάνετε εσείς, μπορείτε να το ζητήσετε από κάποιον κοντινό σας ή αν δεν υπάρχει κάποιος πρόθυμος, πηγαίνετε σε κάποιο γιατρό ή νοσοκομείο για να σας αφαιρέσουν το αίμα.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

H εύκολη κίνηση που μακραίνει τη ζωή και σώζει την καρδιά – Kάντε την καθημερινά
Έρευνα: Τα μικροπλαστικά έχουν περάσει στο σπέρμα των περισσότερων ανδρών
Συναισθηματική χαρτογράφηση σώματος: Ποια μέρη του σώματος επηρεάζουν τα συναισθήματά μας;
Νέο τεστ προβλέπει την άνοια 9 χρόνια πριν από τα πρώτα συμπτώματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση