, ,

Η σκόνη πάπρικας μπορεί να σταματήσει την αιμορραγία μέσα σε 15 δευτερόλεπτα

Η πάπρικα σταματά την αιμορραγία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

[dropcap size=small]Μ[/dropcap]ερικές φορές τυχαίνει να κοπείτε ή να γρατσουνιστείτε σε κάποιο σημείο του σώματός σας και να μην μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία. Τίποτα δεν βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμα και αν χρησιμοποιήσετε χανσαπλάστ ή πιέσετε ένα μαντήλι σταθερά πάνω στην πληγή. Μην απελπίζεστε όμως, γιατί υπάρχει λύση.

Πρώτα απ’ όλα, για γρήγορη επούλωση του τραύματος θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια πηκτική ουσία. Η καλύτερη λύση είναι η σκόνη θεραπευτικού αργίλου. Ωστόσο, αν δεν έχετε στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη πάπρικας αρκεί να μην είναι πολύ καυτερή. Θα ήταν προτιμότερο αν μπορούσατε να βρείτε βιολογική πάπρικα.

Advertisment

Μέθοδος:

Απλώς πασπαλίστε λίγη σκόνη πάπρικας στην πληγή και πιέστε τη με ένα χαρτομάντιλο μέχρι να στεγνώσει ύστερα από λίγη ώρα. Η αιμορραγία θα σταματήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με σκόνη αργίλου και να έχετε τα ίδια αποτελέσματα.

Αυτές οι 2 ουσίες, η πάπρικα σε σκόνη και η σκόνη αργίλου είναι επίσης ευεργετικές σε περιπτώσεις εσωτερικών αιμορραγιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και να το πιείτε. Σε κάθε περίπτωση, εάν το πρόβλημα είναι σοβαρό, θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στις πρώτες βοήθειες.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Rescue Remedy: Το ανθοΐαμα που αξίζει να έχετε πάντα στο σπίτι σας
5 τρόποι να τονώσετε την ενέργειά σας το πρωί (χωρίς καφέ)
Οι θαυμαστοί μηχανισμοί αυτοθεραπείας του ανθρώπινου σώματος και πώς να τους ενισχύσουμε
«Silent walking»: Τα οφέλη της νέας τάσης για τη σωματική και ψυχική υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση