Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ανέλαβε ο δήμος Αλοννήσου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και την Mom (Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας), ώστε να καταργηθούν στο νησί οι πλαστικές σακούλες.

Σκοπός του προγράμματος είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που παρουσιάζεται από τη χρήση της πλαστικής σακούλας, επιβαρύνοντας σημαντικά το θαλάσσιο περιβάλλον γύρω από το νησί αλλά και τον παράκτιο χώρο, ένας χώρος με ιδιαίτερη σημασία, αφού φιλοξενεί έναν σημαντικό αριθμό πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus.

Στα πλαίσια του προγράμματος, υπολογίζεται να μοιραστούν περίπου 2.000 επαναχρησιμοποιούμενες πάνινες τσάντες στους κατοίκους του νησιού, να οργανωθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών και καθηγητών, ενώ αναμένεται και η ενεργοποίηση των τοπικών φορέων προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και άλλοι δήμοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατάργησης της πλαστικής σακούλας, η χρήση της οποίας υπολογίζεται στη χώρα μας στις 269 σακούλες ανά άτομο/έτος.

-Sponsored Ad-

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε