,

Ξεκινήστε τη μέρα σας πίνοντας ένα ποτήρι τσάι σημύδας

Η σημύδα είναι φυλλοβόλο δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 20-25 μέτρα και φύεται σε μεγάλα υψόμετρα της Βορείου Ελλάδας. Η σημύδα είναι πλούσια σε

Η σημύδα είναι φυλλοβόλο δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 20-25 μέτρα και φύεται σε μεγάλα υψόμετρα της Βορείου Ελλάδας. Η σημύδα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, τα φύλλα της έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους, αλλά και στη μείωση του ουρικού οξέος.

Τα φλαβονοειδή που περιέχουν τα φρέσκα φύλλα σημύδας βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού . Το εκχύλισμα από νεαρά φύλλα σημύδας έχει ως αποτέλεσμα την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών κυρίως μέσω της ενίσχυσης των ενεργειών του μεταβολισμού.

Advertisment

Η σημύδα ενισχύει τη διαδικασία ανασυγκρότησης του οργανισμού βοηθώντας στην απέκκριση των τοξινών και την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Αποτελεί ένα ιδανικό προϊόν για αποτοξίνωση, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τα εσωτερικά αίτια που προκαλούν την κυτταρίτιδα ενισχύοντας τις ενέργειες του μεταβολισμού.

Όπως πάντα, πριν τη χρησιμοποιήσετε ζητήστε τη γνώμη του επαγγελματία υγείας και εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Ο τρόπος παρασκευής είναι πολύ απλός: Πάρτε λίγα φύλα σημύδας και προσθέστε νερό. Πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ και πιείτε το. Εναλλακτικά, μπορείτε να το πιείτε σε μορφή τσαγιού χρησιμοποιώντας αποξηραμένη σημύδα που θα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα με βότανα.

Advertisment

Διαβάστε επίσης: Μάθετε πως να παρασκευάζετε βότανα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε
Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση